Image Map

30 juni 2012

China Glaze - Limbo Bimbo

Egentligen kanske jag inte är i så stort behov av fler knalliga rosa lacker men när man springer på Limbo Bimbo för halva priset på KICKS, då är det svårt att låta bli. 


Chockrosa skimmerlack där skimmret går i blå-lila vilket syns väl på mina närbilder. Trots att jag målade med detta igår kväll minns jag faktiskt inte hur många lager det blev, tror det slutade på två vilket man inte kan klaga över. 
Lättapplicerat lagom rinnig formula som lämnar en fin lyster när det torkat. Som det gör ganska fort för övrigt. 




Behöver nog inte förtydliga att jag gillade detta va? Underbar färg som gör en så där härligt bubbligt och glad när man tittar på naglarna:)

Sen att jag har ett gäng till i ungefär den samma färgskala, vad gör det i långa loppet liksom? Inte ett smack. 



Inköpsställe: KICKS
Kollektion: China Glaze Core Collection

/Lela

29 juni 2012

Depend - 2031 Lavender

Skimmerskuggans holofredag tar inte semester nu under sommaren va? Måste ju vara högsäsong just nu menar, fullbelagt på varenda bloog:) 
Själv har jag köpt säsongskort!

Depends holografiska lack är ju ganska dyra per milliliter samtidigt som de kräver sina lager att täcka så passade jag på att testa 2031 Lavender ovanpå H&M - Purple Flash. Förutom att lacket fick mer botten så blev det lite mörkare än vad det är om man lägger det på egen hand. 


Hann inte med en fotodejt med solen innan den försvann bakom skogen igår kväll så jag fick återigen nöja mig med lamporna från takfläkten och blixten på kameran. Ibland kan ju blixten förvränga nyansen på lacket rätt ordentligt men här måste jag säga att det blev väldigt verklighetstroget. 




Är lite osäker men jag tror att detta kategoriseras som ett scatterd holo, lite för stora partiklar för att det ska flyta samman fullständigt. Regnbågarna finns oavsett och visst är de vackra?:)

Första holot från Depend som jag testar förutom på swatches och jag är imponerad. Effekten är klar och tydlig. 2031 Lavender är fin i färgen även om det finns andra i kollektionen jag håller högre rankade. 
Två lager på bilderna, efter ett syntes regnbågarna bra men med två blev de mer distinkta. 
Det negativa är att de som sagt är ganska dyra droppar när de kräver så pass många lager som 4 utan underkläder.



Inköpsställe: Bubbelbox.se
Kollektion: Depend Holographic 2012

/Lela

28 juni 2012

H&M - Purple Flash

Oj vad jag vart förvånad efter första strykningen med Purple Flash. Det var inte alls vad jag hade förväntat mig, kul:)
Av någon anledning hade jag fått för mig att detta skulle vara ett ganska skirt lila lack med silverskimmer i. Nu visade det sig vara ett metalliskt lack istället som inte var i närheten av att vara skirt. Hade jag kikat aningens närmare på flaskan hade jag ju ganska snabbt sett att det var metalliskt men så noga studerade jag det aldrig.


Det är alltså ett lager på alla naglar utom tummen, där fick det bli två toppat med ett lager Seche. Inte för att det hade behövts, torkade fort precis som metallack ska göra. Men den behövde lite hjälp på traven med glansen och slätheten.




Det som ändå skiljer detta lite från ett vanligt metalliskt lack är att här ligger silvret liksom nästan utanpå lacket. Är ganska grov formula så ytan ser inte helt slät ut även om det inte känns knottrigt. 
Spännande när det inte blev som man förväntat sig, i det här fallet enbart positivt.



Gillade Purple Flash betydligt mer än jag trodde. Köpte det lite på chans, var ju billigt så det var värt att testa. Så gick tankegången när jag stod där i måndags eftermiddag med det i handen;) 

Inköpsställe: H&M

/Lela

27 juni 2012

Ocean Stripes

Kände ett behov av att piffa till H&M - Colour Me Chlorophyll, så fram åkte H&M - Ocean Fantasy och stripingtejpen. 
Fyra diagonala ränder längs med nagelroten med ett lager Ocean Fantasy över. 





Bilderna är tagna dag två, därav lite chipning på pekfingret.
Ibland är det skönt med en matchad nailart som inte sticker ut allt för mycket. Även om det inte är ton i ton så gillade jag färgkombinationen, lugn och behaglig på något vis. 


/Lela

25 juni 2012

H&M - Colour Me Chlorophyll

Lacky Corner och Lacklycka var lite nyfikna på de små gröna flaskorna från H&M. Colour Me Chlorophyll heter den och är ett ounikt ljusgrönt skimmerlack. Snyggt och fräscht men jag har redan en 4-5 stycken som är extremt lika. Anledningen till att jag köpte dessa (de är likadana) är för att ha att franka upp mer LeLack - LeLack med (har nämligen fått beställning på det, hur kul som helst! Väntar bara hem nya flaskor). Är MNY - 753 i botten på det, ett av de lacken som är väldigt likt detta. 


Fördelen med detta framför en del av de andra i genren är att detta var ovanligt täckande. Två lager med välpigmenterad formula som torkar med en svag tendens av penseldrag. 




Är ju svag för den här gröna nyansen. Kanske därför jag inte tvekande på att köpa hem två flaskor till i denna nyans trots att jag redan har gott om dem. Känns så fräsch på naglarna.



/Lela

REA godis

På jakt efter presenter till bästaste sambon som fyller år imorgon "råkade" jag springa över lite nya lack. En del på rean, en del jag inte sett innan och en del låg i brevlådan och väntade när jag kom hem. Blev kanske lite mer än jag först hade tänkt mig;)




Förutom alla lacken blev det en ny frisyr till mig och faktiskt, presenter till Tomas.


Något på bilden som ser extra lockande ut? Hojta så swatchar jag.


/Lela

Misslyckad magnet

Min tumnagel gick nageldöden till mötes igår. Inte ens elchocker hade hjälpt här:(


Vill varna känsliga läsare.


Utan att överdriva kan jag säga att det gjorde ordentligt ont att operera loss den brutna delen. Skrämmande nära nagelbädden. 
Så tills tummen har växt sig stor igen kommer det visas bilder med en fejkad tumnagel. Vet att jag skrivit tidigare att jag inte är ett stort fan av tippar/lösnaglar men i vissa lägen har man inget val. Detta är ett sådant;)


Vet inte om det är mig eller Depends magneter det är fel på men jag lyckas inte för mitt liv få till ett hyffsat snyggt och synligt mönster. 
Igår testade jag med China Glaze - Attraction och inte heller det blev någon succé. 
Till saken hör att min remover precis hade tagit slut, en liten miss i planeringen helt enkelt, så jag fick göra det bästa av situationen. Måla ett lager till och sedan göra en hot fransk manikyr istället. 





Är alltså Attraction i botten, som är ett snyggt lack även utan någon magnet-effekt. Till tipparna valde jag en färg som skulle poppa lite, O.P.I - Fly
Blev ju bra ialla fall även om det inte blev som det skulle. Och ja, jag har handlat mer remover idag;)


/Lela

24 juni 2012

NailArt Sunday

Fuskade lite och fixade naglarna redan igår kväll. Hade lite brist på inspiration bara så jag bad Tomas tala om för mig vad jag skulle hitta på. Han gjorde det lätt för sig och gav mig kuddfodralen som han satt bredvid i soffan. 




Botten är svart cremelack, resterande är på frihand med akrylfärg. Ganska kul manikyr som går att förvandla i det oändliga beroende på vilka färgkombinationer man väljer. 


Börjar få lite kläm på att måla med akryl, hittat rätt kombination mellan färg och vatten. Vitt däremot är svårt, både i akryl och i lack.
Vad jag däremot inte fått kläm på är hur man lägger på skyddande överlack utan att få akrylen att spricka/flaga. Tips på det någon? 
Tänk er ett flagnande hus som behöver målas om, lite åt det hållet blir ytan med överlack på. 




När jag var färdig kände jag ett stort sug efter att testa med ett matt topplack. Plockade fram Kleancolor - Madly Matte och jag tyckte nog att det blev snyggare än innan. Ytan blev visuellt jämnare med matt på toppen.




Hoppas att ni haft en trevlig långhelg och tillbringar de timmar som är kvar på absolut bästa sätt. Tex med att pilla ihop ett bidrag till NailArt Sunday;)



/Lela

22 juni 2012

Otraditionell Midsommarafton

Vi var helt oplanderade inför dagen idag, kalendern stod tom. Efter frukost funderade vi lite vad vi skulle hitta på och det visade sig att vi bägge hade samma tanke, Öland. Så vi gjorde som vi bägge tänkte, packade in oss i bilen alla tre och för till Öland. 


Först stannade vi i Kalmar på Mediamarkt, Tomas skulle kika lite på eventuell födelsedagspresent. Butiken var nästan tom på kunder så vi släppte lös William som susade mellan hyllorna tills han hittade raderna med DAMMSUGARE!! Oj vad kul man kan ha med typ så där en 30 olika modeller. Absolut allra bäst var den pratande robotdammsugaren;)
Efter det blev det lite lunch och sen bron över till den idag blåsiga ön. Några planer var fortfarande inte gjorda så vi körde runt lite och hamnade till slut uppe i Böda. Först Böda hamn, jisses vilket blåshål!! Inte fanns det mycket att titta på heller.




Sen hittade vi till rätt Böda, Böda Sand. Galet mycket folk men så trevligt det var där. Massa roligt för de små att göra och förmodligen en del roligt för de stora också, vi kikade enbart in det som var för de små. 




Kan ju inte vara på Böda utan att känna på vattnet oavsett väder. När William väl fick syn på stranden gick det inte att hejda honom så det var bara att ta av kläderna och plaska i. Var inte så kallt i vattnet som det ser ut, alldeles lagom för att stoppa fötterna i faktiskt. Däremot blåste det ordentligt som synes.





Det var kul att stå i vattenbrynet och vänta in vågorna som rullade in över fötterna. Varje gång det kom en ny våg tjöt William av förtjusning och skrattade. Ljuvligt:)


Efter badande och lekande blev det mer lek och middag i Borgholm innan vi körde hem, ganska möra och trötta alla tre. Nu sover William gott efter all havsluft och Tomas och jag sitter i soffan framför fotbollen utan att ha ätit en endaste jordgubbe eller tagit en nubbe. 
Och vet ni vad? Vi är inte ett dugg ledsna för det, vi har haft en underbar dag tillsammans hela familjen. Trevlig midsommar på er:)


/Lela

A-England - Saint George

Holofredag OCH midsommarafton, vilken krock. Nu är vi inte mycket för att fira midsommar varken Tomas eller jag så jag väljer att fira holofredag istället för midsommar. 

Har så många otestade holosar just nu så det är svårt att bestämma sig för vilka jag ska lufta först. Efter senaste leveransen från Nailmail så låg A-England - Saint George högst upp på listan. 


Det är ljuvligt fast jag är ändå lite besviken på det. Den mörkt gröna färgen är så tjusig och det finns så mycket djup i den att jag nästan drunknar. Men holoeffekten är begränsad, jag upplever den som att den ligger inuti lacket istället för utanpå. Svårt att förklara för den finns ju där men den hoppas inte ut. 

Tror att det är det som gör att jag hade så svårt för att fota detta. Tog kort ute, inne, med blixt, utan blixt, under mitt speciallysrör, under köksfläkten, i badrummet, i fönstret, ja typ överallt utan att hitta en vettig ljussättning för Saint George. Slutresultat blev med kort med inställningarna för speciallysröret tillsammans med blixt, utomhus. Det blev okej, inte mycket mer än så. 




Hade ju inte testat A-England innan men jag förstod snabbt varför det är många som håller detta märke högt. Var en dröm att lacka med, trevlig flaska, trevlig kork och pensel. Täckförmågan och torktiden var också bra. Två lager och ett lager topplack på bilderna.



Trots min lilla besvikelse över att holoeffekten inte kommer till sin fulla rätt så gillar jag Saint George väldigt mycket. Färgen är så vacker så det är svårt att inte fastna för det:)

Inköpsställe: Nailmail.se
Kollektion: The Legends

/Lela

21 juni 2012

Sommaren har börjat, lövmarknaden var här idag!

Idag började sommaren på riktigt för idag har den traditionsenliga Lövmarknaden varit i staden. En 200 år gammal tradition som från början mest handlade om att bönderna åkte in till staden för att sälja lövruskor och blommor inför midsommarafton. Idag är det en klassisk marknad med plastiga leksaker, helium ballonger, karuseller, pirat-foppa tofflor, marknadsgodis i mängder och langos. 


Man träffar alla man vill träffa och kanske även en del man inte vill träffa;) Så gott som ALLA i kommunen besöker lövmarknaden så det är gott om folk som trängs runt alla stånden på torget. 
Traditionen är till och med så stark att en hel del lokala arbetsgivare betalar ut lönen torsdagen innan midsommar just för att det är den dagen lövmarknaden är. 


Bildvy lånad från kommun
Nu är det inte så att man shoppar sig fattig på lövmarknaden, ialla fall inte om man är över femton;) Detta året blev dock ett av dyraste på länge för vår familj. Inte för att vi köpte några helium ballonger eller langos, de andra tre jag nämnde ovan följde däremot med hem.


Varit på jakt efter foppa-tofflor åt William ett tag nu, ju närmare sommaren vi kommit ju mer har jag väntat in just lövmarknaden. För där säljs de i mängder. Efter lite letande hittade vi ett par snygga gröna (givetvis) med ordentlig häl på så han inte ska kunna trampa ur dem lika lätt. 
Sen hade syrran hittat snickarbyxor i barnstorlek så det letade vi upp på hemvägen. Nu har William ett par äkta snickarbyxor i shortsmodell. Dyra var dem men hur coola är de inte?! I samma knallestånd hade de coola kepsar i barnmodeller som tack och lov inte var fulla med Spiderman-motiv. Istället en röd tuff T-O-R traktor som William säger. 
Givetvis köpte vi en plastig leksakstraktor också.



Drömmen för en traktortokig 2-åring.


Sen är lövmarknaden alldeles speciellt för mig av en annan anledning. Det är första gången på året jag kan få tag på Margits underbara noguat. Mina nära och kära vet vid detta laget att jag inte är riktigt klok när det kommer till denna nogaut, ni andra får gärna idiotförklara mig. Alla andra har redan gjort det;)




Vanliga normala människor köper en påse eller två med deras favorit marknadsgodis. Inte jag, jag köper en hel låda med 5 kilo i. Sen portionerar jag upp det i halvkilos påsar och fryser in. Lagom till nästa marknad (andra veckan i juli) brukar det vara dags att fylla på lagret igen. Det gäller att passa på när man har chansen, går ju bara att få tag på under sommarmånaderna.




Nu har vi tagit kväll, William somnade innan vällingen i flaskan var slut. Tufft att vara på marknad hela eftermiddagen. Jag har tagit fram min första halvkilos påse och Tomas sitter bredvid och skakar på huvudet. Precis som det ska vara dagen innan midsommarafton;)


/Lela

20 juni 2012

Nailmail

Jag kanske är sista bloggaren i Sverige som upptäckte detta men om det är någon oupplyst själ kvar där ute så har Nailmail fri frakt just nu. Så jag passade på att bli stolt ägare av tre stycken A-England, mina första tre. 


Dragon, Saint George och Ascalon
 Ser fram emot att testa dessa, speciellt den gröna godingen i mitten:)


/Lela

Nordic Cap - NP05

Itterrosa bas med blått och lila skimmer i. Sommrigt, poppigt men inte den bästa rosa i den genren.


Fyra lager med topplack, lättmålat men lite färglös formula. Tycker att med en så stark färg i flaskan ska man inte behöva fyra lager för att få samma effekt. 



Nja, denna var ingen hit, inte ens för en tia faktiskt. Finns många andra itterrosa lack med bättre formula och snyggare ton i än denna. KICKS - Flamingo Pink är ett exempel.



Inköpsställe: ICA MAXI

/Lela