Image Map

27 okt. 2013

NailArt Sunday - Halloween

Vi smygstartar lite redan denna veckan med att fira/ha halloweentema. Halloween är inte förrän nästa helg men då är det ju fritt tema så därför fick det bli så. (Inget ont av att visa halloween nailarts nästa vecka också).

Vi har smygstartat lite hemma också faktiskt, nu firar vi inte halloween alls egentligen. Snarare så försöker vi hålla oss hemifrån när barnen från närliggande kvarter kommer och ska köra "bus eller godis?". 
Men sonen har pratat om att göra pumpalykta sen han såg första pumpan i affären. I ett av hans favoritfarnpogram så hjälpen nämligen specialagent Oso en liten flicka att göra just en pumpalykta och detta har fastnat i hans minne. Så i fredags var det dags att tillverka en hemma för att stilla hans iver. Vi hade ganska kul men både sonen och jag konstaterade att det var väldigt kladdigt att gröpa ur den. Och så blev han lite besviken över att pumpalyktan inte såg lika arg ut som han själv när den var färdig. Men han gillar att titta på den på kvällen när ljuset i den brinner så på det stora hela var det nog en kul grej. 

Själv så koncentrerade jag mig mer på spindlar och spindelnät som tema. Försökte mig på att frihanda spindelnät över hela naglarna och det blev väl inte så himla tokigt. Så här i efterhand skulle jag försökt göra ännu tunnare linjer och struntade i att stämpla dit en spindel i vare nät, blev lite väl plottrigt. 


spiderweb nailart

spiderweb nailart

Denna söndagen så kör vi något nytt när det gäller länklistan. Både United in Pink och United in Green har kört med In Linkz-länkar och det har varit väldigt smidigt. Jag kommer göra likadant från och med nu fast med en modifikation. Kommer inte att dela/skriva ut koden inför varje vecka utan alla som är med länkar sig själva via InLinkz-ikonen längst ner i inlägget. 
Det gör du genom att klicka på ikonen, klistra in länkadressen till ditt bidrag. Fylla i den text som du vill ska synas här på min blogg i form av länklistan, din mailadress (som inte kommer vara synlig för andra) och trycker nästa. Därefter får du välja vilken bild i ditt inlägg som ska synas i min länklista och sedan är det klart. Skulle det vara någon som inte får det att fungera så hojta högt så ska jag se till att hjälpa till på ett eller annat sätt. 

Detta kommer att spara mycket tid för mig eftersom ni sköter det själva från och med nu. Och det är inte mer komplicerat än att ni tidigare lämnat en kommentar för att meddela er närvaro. Och risken att jag glömmer någon (för det händer ju ibland, ingen är felfri;)) är här efter minimal. Så jag hoppas att detta kommer att motas positivt för det är något väldigt positivt för mig. 

/Lela
32 kommentarer:

 1. Alltså nej... Halloween firas ALLTID 31 oktober. Det är alltså ett fast datum. Nästa helg är det Allhelgona och det är något helt annat. Förvirringen verkar vara total kring det här, men så blir det väl när det helt plötsligt ska importeras en högtid som man bara sett på film tidigar och som inte är förankrad i svensk tradition what so ever. Om jag avskyr Halloween? Ja. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med. Vartenda ord! Halloween är 31 okt lika mycket som julafton är 24 dec!

   Radera
  2. Du ser ju hur mycket jag firar denna dag, vet inte ens när den är;)

   Radera
 2. Jag är med idag, hoppas jag gjorde rätt med länkningen. Och Mrs Data, Halloween har europeiska rötter, det hette All Hallowes Eve och firades som aftonen innan Allhelgona-dagen som egentligen ska infalla 1 november men som flyttades till första fredagen i november för att undvika klämdagar (huga inte låta folk vara lediga för mycket.) Så om några importerat något har ju amerikanerna gjort det - sedan har "seden" kommit hit igen. Så historiskt sett hänger faktiskt All Hallowes Eve och Allhelgonadagen ihop...

  SvaraRadera
 3. Det går inte att lägga till nån links. Collection closed står det.. Jag är med iaf! :)

  SvaraRadera
 4. Va läckert med spindelnätsnaglar! Jag är med idag, men InkLinkz länken fungerar inte för mig. Det står bara collektion closed. Vad gör jag för fel? :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte du som gör något fel, det var jag som inte hade hundra koll på inställningarna;) Men nu ska det fungera så testa igen.

   Radera
 5. Jag är med. :) Får återkomma senare och lägga in mig.

  SvaraRadera
 6. Jag kommer också att vara med idag, men inlägget väntar på bilder än så länge. Även mina naglar är orangea och en stoltserar med spindel och spindelnät.. Resten är dock en annan femma.. ;) Återkommer i eftermiddag och försöker lägga in länken då..

  SvaraRadera
 7. Snyggt!! Kanske skulle klabba till det med en pumpa i år....
  Är med idag med en gräslig pond.....får inte heller till InLinkz....

  SvaraRadera
 8. Jag e med, men får inte heller till länkandet.

  SvaraRadera
 9. Fantastiskt snyggt! Tycker det blev läckert med spindlarna som gömde sig i nätet också :)
  Som flera andra nämnt så är jag med men det verkar vara något knas med konfigureringen så InLinkz är redan stängt. Jättebra sätt att länka förestens, enklare för dig och kul för mig som direkt får se miniatyrer av alla manikyrer :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad härligt att ni verkar gilla den nya länkningen:) Första söndagkvällen på länge när jag kör NAS som jag inte känt mig lite småstressad över att hinna länka alla.

   Radera
 10. Jag är med om en stund. Fast jag tror du missat att sätta datum och tid på Inlinkz koden. Behöver du hjälp så får du gärna maila mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var inte tid och datum som inte stämde, jag hade scrollat lite för långt i "Close after XXX enteries"" och därmed stängde sig länkningen efter första deltagaren. Men nu är det fixat och deltagarantalet står inställt på "No Limit":)

   Radera
  2. Jajamen, nu funkar det så fint så :) Visst är det smidigt?

   Radera
 11. Vilken supefin pumpalykta ni gjorde! Jag gjorde också spindelnät först, men blev inte nöjd utan tog bort och gjorde ett skräckfilmstema istället :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack:) Sambon får ta åt sig den största äran då det var han som satte kniven i den;)

   Radera
 12. Riktigt fint! Jag har försökt något liknande men ditt blev ju ganska mycket snyggare!

  SvaraRadera
 13. Nu skrattar jag nästan ihjäl mig åt mig själv. Var inne först nu och kollade dina fina spindelnät. Jag har också försökt med spindelnät. Inte riktigt lika snyggt om vi säger så. Haha. Det var så himla svårt att få tunna linjer med min lilla nail art-pensel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu ljuger du, var ju inne och kollade och det såg ju kanon ut!

   Radera
 14. Supersvårt tema den här veckan men jag båra måste, måste, måste vara med ändå (hjärntvättad? vem? jag?) så då fick det bli som det blev. Gillar dina spindelnät!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du vet om att det inte är obligatoriskt att vara med varje vecka va?;) Även om jag gillar folk som är med vecka efter vecka.

   Radera
 15. Det är kul att göra pumpalyktor, men det blir nog ingen här i år ändå. Naglarna är ju supersnygga!

  SvaraRadera
 16. Underbart! Verkligen snyggt spindelnät :)

  SvaraRadera
 17. Åh va kul att du tyckte att inlinkz var en bra idé! :D Smidigt att "se" allting som alla gjort som i ett kollage. :D Jättesnygga spindelnätsnaglar du fått till också! Det är klurigt att göra allt så tunt som möjligt även med bra penslar. Lite avis på ni som är så bra på att stämpla, finns ju jättemånga nät att stämpla och då blir det ju så himla tunt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en toppenidé, så skönt när det mesta skötte sig självt. (Efter lite modifiering då;))
   Åh, jag beställde hem nya plattor idag, där fanns väldigt snygga spindelnätsmönster bland annat. Ser fram emot den leveransen:)

   Radera
  2. Kul! :D Ser fram emot att se resultatet här :D

   Radera
 18. Fina naglar, och vilken fin pumpbild med sonen :)

  Så himla bra med länkningen, måste kolla upp det till holofredagarna också!

  SvaraRadera

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)