Image Map

24 aug. 2010

Inkonsekvent son


har kommit fram till att det är en inkonsekvent son vi har fått... Detta bevisar han varje natt. Vissa nätter, som inatt tex sover han så fint och snällt. Vaknar 1-2 ggr och vill äta en liten stund innan han så gott somnar om. Andra nätter, som igår, är det förenat med livsfara att sova! Då är man mer vaken än sovande, hela natten igenom!!
Och så här går det runt med varannan natt som regel. Jag hade ställt in mig på att det skulle bli tunga nätter utan sömn, är inte chockad över att det är så vissa nätter. Däremot inte riktigt lika inställd på att man vissa nätter kan sova så gott... 
Och det är just det det handlar om, att det inte är samma beteende varje natt. Det är påfrestande för den nyblivna mamman. Att varann dag varar som en urholkad mumie och varann dag pigg och fräsch. Får ju lixom smaka på det där goda äpplet från edens lustgård men aldrig behålla det, not fair!!
Hade varit lättare om det varit antingen eller, antingen vaken varje natt eller sova varje natt. Då hade man vetat vad som väntade en när klockan börjar närma sig sovdags.

Sen det här med att sömn är en lyx för småbarnsföräldrar och man ska ta vara på varje stund barnet sover för att själv sova en stund. Min fråga är då bara: om ens barn inte sover om dagarna, vad göra då? Han somnar visst gör han det men enbart för att vakna typ tio minuter senare. Skulle jag slänga mig i sängen eller soffan inom dessa tio minuter så kan du ge dig fanken på att han vaknar fortare än kvickt. Det är dessa dagarna i kombination med de sömnlösa nätterna som gör att man vet att man lever;)

Inatt har han haft en riktigt bra natt, somnade vid 11-tiden, mat vid halv 3 och vid 7 inkluderat ett blöjbyte. Sen vaknade man och var mest sällskapssjuk och snuttig strax innan 9. Efter en mysstund i fåtöljen somnades det igen och sover fortfarande. Så inatt har varit en riktigt bra natt, idag vaknade jag pigg och fräsch.
Nu hör jag honom innifrån sin säng hur han bökar, vaknar han nog snart, tokhungrig. För det är vi alltid när vi vaknar oavsett hur länge man sovit. 10 minuter eller 6 timmar spelar ingen roll, det ska vara mat serverat och färdigt när man vaknar tycker lillkillen=)

Nu kanske det låter som att jag inte alls tycker att detta med ett litet knyte är vidare roligt, det är inte sant. Tycker om sonen i mängder och har massa mysiga stunder hela tiden tillsammans med honom. Handlar inte om avsaknade av rutiner heller, de kommer och just nu tar vi dagarna som de kommer. 
Nej det handlar om ett konsekvent beteende på nätterna, antingen vaken eller sova. Tyvärr är han nog för liten för att vi ska kunna föra en vettig diskussion om detta han och jag;) Får nog vänta ett tag helt enkelt....

Idag ska vi träffas hela tjejgänget, det gamla gänget, vi som alltid umgicks förr. 4 tjejer, 2 vilda 3-åringar och en inte riktigt lika vild 3-veckors bebis. Någon som kan se denna fikan framför sig?;) Spännadne och roligt!
På lördag blir det återträff med föräldragruppen, denna gång med alla små oxå. Även det kan bli en intressant tillställning, 9 vuxna, 5 bebisar och en 2-åring. Hi hi! Kul ska det bli att träffa allihop igen iallafall.

Nu har killen i muminpyjamas vaknat ordentligt, dags att plocka fram mjölkmaskinen och välkomna dagen.

/Lela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)