Image Map

13 dec. 2010

Tacksam


Jag är tacksam för att vi har ett tryggt barn som finner sig i de flesta situationer, underlättar livet otroligt.
I lördags var vi hemma hos Lovisa hela eftermiddagen/kvällen. Blev bjudna på middag och hade det så trevligt. Killen var på gott humör nästan hela kvällen och somnade som vanligt vid 10-tiden. Blev tillfälligt nerbäddad i Lovisas säng tills dess att vi vuxna kände för att åka hem strax innan 1 på natten.
Lite oroligt sov han förvisso men han sov hela tiden och väl hemma var det bara att lägga ner honom i sin säng och han fortsatte sova till klockan 8 morgonen efter.
Det är skönt att  veta att det inte resulterar i kaos att vara iväg en hel dag så utan han uppför sig precis som vanligt och inga sovrutiner störs.

Igår var det 3:e advent och vi hade en mysdag! Åkte in till stan och kollade runt i alla butikerna som är julskyltade. Förutom ett litet bryt på H&M uppförde han sig fin-fint hela dagen. Efter lite fika för hela familjen på 3G så var allt frid och fröjd igen.
Tomas var på shoppinghumör så det blev en del julklappar inköpta till William. Massa söta kläder som han behöver i nästa storlek, blir nog lagom till jul ungefär.
Annars kommer han att få en sån rolig julklapp av oss som en ny bilstol! Han är alldeles strax för stor för den man får låna av BB och behöver alltså en större variant. Tur att han är så liten så han inte förstår det där med julklappar ännu;)
Maxvikten i lånestolen är 9 kilo och han har förmodligen passerat 8 kilo nu (ska väga honom på torsdag) Dessutom är han för lång så han slår huvudet i taket i den nuvarande;)

Efter strosandet på stan så fortsatte vi  vårt adventsmys hemma med tända ljus, brasa, julmusik och pepparkaksbak. Trots alla dessa ansträngningar konstaterade vi att det inte riktigt känns som jul förrän man plockar in granen. traditionen är att plocka in granen och klä den dagen innan julafton men i år lutar det åt att den får komma in i värmen tidigare än så. 4:e advent ät väl ett lämpligt datum för riktiga julförberedelser? In med granen och sätta fram alla tomtar, DÅ blir det jul på riktigt.

Denna veckan ska det fortsättas med julstök. Julgodis står på menyn så jag sitter och letar efter lite lagom avancerade recept på gott julgodis, får se vad det blir. Men mycket choklad=)

Hoppas bara på att jag känner mig bättre inom en omedelbart snar framtid! Vaknade idag med gruvligt ont i halsen. Ganska pigg för övrigt med känslan i halsen är som om jag svalt en skål med smågrus. Trist... 
Ska göra vad jag kan för att känna mig lite bättre nu, en stor balja te medans killen sussar sin eftermiddags lur.

/Lela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)