Image Map

17 jan. 2011

Besparingar


Har börjat förverkliga vårat nyårslöfte, att kolla över alla våra fasta avtal och försöka sänka kostnaderna. Än så länge måste jag säga att vi gjort ett bra jobb, besparingar på ca 2500:-.
Det är ett ganska digert jobb att gå igenom alla leverantörer det finns på typ TV, bredband osv för att se vilken av dem som ger oss det bästa utbudet och bästa prisbilden men det är skönt när man efterhand kan bocka av på listan=)

Vår lilla bebis är ingen liten bebis längre. Att han inte är liten rent fysiskt vet ni ju redan men han är inte längre så liten som jag kanske skulle önska att han var. Han har växt ur sin bilstol, den man fick låna på BB så numer har han en "riktigt" bilstol. Och det vore väl fan rent ut sagt om han  skulle växa ur den inom det snaraste, max vikten är 25 kg;)

   

En Britax Multi-Tech blev det efter lite vimsande fram och tillbaka. Det är en djungel det där med att välja bebissaker, det finns en uppsjö av snarlika produkter. Och inte blir man klokare av att läsa produkttester. Testvinnaren i det ena testen får näst sämst i det andra... Nej vi litade på vår magkänsla och valde till slut den vi fastnade från allra första början för. Att det blev just denna färgen var för att den var 600:- billigare då det var 2010 års modell. Hur gärna jag än hade velat kan jag inte motivera 600:- bara för att få en annan färg.

Har fått byta ut liggdelen mot sittdelen på vagnen permanent nu. Han hade bara några centimeter tillgodo i liggdelen så det var verkligen dags!
Och så har vi börjat fasa bort ersättningen till förmån för välling. Än så länge har det inte kommit några vilda protester från honom, hoppas att det fortsätter så=)
Gått över till up&go-blöjor. Inte för att han är uppe och knatar speciellt mycket än men de är smidigare och sitter bättre på honom än de vanliga.

Som sagt, det är ingen liten bebis vi har längre utan snarare ett liten barn. Känns lite i mammahjärtat men alla ska vi ju bli stora.

Ett besök på den lokala bebisbutiken blev det idag, dubbelkolla så bilstolen var korrekt monterad, vilket den var. Passade på att fynda lite när jag ändå var där. En ny åkpåse då han som med allt annat växt ut den förra.

  
jj cole collection

De hade denna läckert limegröna åkpåse på rea vilket gjorde mig lycklig=) Tittat och sucktat efter den vid tidigare besök men tyckt att den varit på tok för dyr men med 20% rabatt så blev det ett mer överkomligt pris. Redan varit ute på en premiärrunda med den, betyget från William: man somnar gott i den!

/Lela 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)