Image Map

15 mars 2011

William börjar bli stor


Precis som överskriften beskriver så börjar vår lilla bebis bli stor. Han är fortfarande bebis men en liten större sådan.

William har för första gången åkt kundvagn vilket var mycket uppskattat! Det fanns så mycket kul att pilla/tugga/undersöka. Som vagnslåset, handtaget och scanningmaskinen. Fick dubbelkolla den innan betalning så han inte knappat in lite extra av något;)

William har gungat för första gången. Vi har ju lyxen av att ha en lekplats bara ett par meter från huset så när vi var ute på promenad i förra veckan tyckte vi det var dags att testa. Åhej vad kul det var sa han! Gunga högre, gunga högre...sa han inte men det var inte svårt att tolka hans minspel.

William kan numer äta sin välling själv så länge han ligger ner. Imorse vaknade han, var hungrig vilket han talade om för sin sovande mamma genom att låta som en mistlur. Gick upp som i dvala, fixade välling, gav honom den i sängen och satte mig i fåtöljen bredvid. Gick hur bra som helst, han åt och glufsade precis som han ska. När flaskan var slut så la han den vid sidan och började leka och busa med alla sina vänner djuren (kanin, anka, isbjörn, kossa och giraff) som han delar säng med, mamman kunde gå in till sin egna säng och morna sig ett par minuter innan det var dags att stiga upp på riktigt.

Tror dessutom att tand nummer 3 är på G, det klias, gnos, tuggas, dreglas på allt, precis överallt. Kan inte känna mer än att det är lite hårt i överkäken. Vem vet, den kanske tittar fram imorn eller så dröjer det ett par veckor till. 

Jag som skrytit med att han ätit allt som serverats har nu hittat rätter som inte alls faller honom i smaken. Kalv och Västkustgryta, det gick in i munnen och ut samma väg lika fort. Ingen höjdare alls tydligen, katten däremot tyckte att Västkustgrytan var oehört läcker;)

William kan numer sitta både länge och väl på golvet i sällskap med sina leksaker och roa sig utan mammas hjälp vilket är en fröjd=) Både för att jag har chansen att göra något på egen hand och för att det är så underbart att bara sitta och titta på honom. För att detta ska gå vägen gäller det dock att han både är mätt och utvilad annars är det som innan, bara kul i några minuter. 

Han har sedan någon vecka tillbaka börjat med något nytt. Så fort man tittar på honom slänger han huvudet på sne, tittar tillbaka på en och ler. Vet inte var han fått detta ifrån men förebannat söt är han när han gör så. Ser ut som om han skulle vara dunderblyg vilket han inte är.

Tandborstning har vi fått lägga till i våra dagliga rutiner nu när de två bissingarna i underkäken växt upp en bra bit. En liten liten tandborste och Bamsetandkräm med mild mintsmak. Det går riktigt bra, han tycker det är roligt och gott. Suttar gladeligen i sig så mycket tandkräm han hinner med;) Nu när jag fått honom till att inse att mamma/pappa borstar och inte han så är det även kul för oss. Det var annars lite svårt att få tillgång till de små i munnen när man skulle samsas om det begränsade utrymmet med två knubbiga bebishänder också.

Just nu sitter han bredvid mig i sin stol vid köksbordet och försöker ta livet av sin tvättbjörn. Den får utstå den mest grymma tortyr, dragen i benen, gnagd på både ben och svans, slagen i bordet och kastad över halva köket. Om tvättbjörnen är lycklig över denna behandling är jag osäker på men William har hur kul som helst.

Lyssnar på Rix FM om dagarna här hemma, vid denna tiden varje dag är den en tävling som heter "Introt" med Erik Wedberg. Spelar små snuttar av vinjettmusiken till olika TV-programm. Blir lite skrämd när jag dag efter dag kan namnge alla intron! Tecken på att man ser alldeles för mycket TV eller kan det vara så att jag har bra minne? Osäker på vilket...

/Lela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)