Image Map

25 mars 2011

Badhuset del 2


Igår var det dags för besök nummer 2 i badhuset. Själva badningen var lika rolig som första gången däremot fick killen för sig att duscharna i omklädningsrummet var fullkommligt livsfarliga! Så fort de sattes igång så fullkommligt gallskrek han, det resulterade i att de andra bebisarna som var med blev rädda för honom och började gråta de också... Knäppa bebisar!
Efter vunnen kamp med duscharna så var det dags att bada. Plask, skvätt och stänk för hela slanten i de typ 50 minuterna vi var i vattnet. Trött som ett ägg var han efteråt när vi hade badat färdigt så efter intagen mellanmål nere på 3G i form av gröt somnade han gott i vagnen och jag kunde fika i lugn och ro med de andra mammorna. 
På det stora hela, ett lyckat besök och en lyckad dag.

Han har börjat förflytta sig här hemma... Krypa vill jag inte vara kaxig och påstå, mer någon egendomliga form av ålning som inte ser ut att vara speciellt effektiv eller bekväm men framåt kommer han. 
Lockar man honom med någon rolig leksak så tar han spjärn med handflatorna i golvet, kör ner huvudet, lyfter upp benen och kastar/hasar sig framåt. Ser ganska farligt ut men än har han lyckats hålla balansen och klarat sig från att slå sig. 
Kommer gott och väl ett par meter även om farten inte är den högsta. Krypställning ställer han sig i från sittande men det är så långt han kommer i det läget. Han flyttar händerna men har inte fattat att benen måste följa med ännu. 
Ja jisses, dröjer nog inte många veckor innan han kommer fara runt som jehu här hemma!

Nackdelen med att han lärt sig detta är att han blir så vannsinigt arg när han inte kommer dit han vill fort nog. De senaste dagarna har innehållit en hel del skrik, bök och frustration från hans sida. 
Fördelen (förutom att utvecklingen går framåt) är att han jobbar så hårt på dagarna så han somnar gott och lätt på kvällarna.
Han har sällan varit bökig att natta men nu sen 2-3 kvällar tillbaka kan vi lägga honom i hans säng, ge honom vällingflaskan, släcka och säga godnatt sen klarar han sig själv. Äter upp sin välling, när man hör att det bara är luft kvar får man gå in och ta ifrån honom flaskan och ersätta med nappen samt lägga giraffen över huvuet på honom. Sen ligger han och bökar ett par minuter för att sedan somna alldeles av sig själv. 
Jag tycker det är ganska skönt och hoppas på att det kommer bli en väl fungerande rutin, Tomas är mer negativt inställd. Han förlorar sin gos-mysstund med honom på kvällen vilket gör honom lite ledsen. William är ingen kelen bebis, när man är vaken ska det lekas, busas och hända saker hela tiden. Ligga/sitta still i knät utom när man ska sova finns inte på kartan. Jag får de mysstunderna på dagarna då han fortfarande behöver sövas i famnen för att somna men Tomas blir nu utan. 

Usch jag behöver verkligen städa hemmet idag men jag har varken lust eller energi till det. Inte ofta de orden kommer från mig, att jag inte orkar städa men idag är det så. Dumt för det är välbehövligt!
Ligger stora tussar katthår precis överallt, gör mig vannsinig. Muffins fäller bort vinterpälsen nu (fattar inte varför hon ska få den för hon vågar ju inte gå utanför ytterdörren när det är kallt och snö ute), men det är enligt henne fortfarande lite för kallt för att vara ute så allt hamnar inomhus. Funderar på att dammsuga henne...;)

Stel som jag vet inte vad är jag också. Känns som om nacken är tillverkad av cement just nu. Fick massage av Tomas framför TV:n igår kväll, känndes bra efter det men idag när jag vaknade tycker jag det är värre än innan massagen. Vet inte riktigt vad jag ska göra för att trolla bort den. 

Nej Angelica, ta dig i kragen och gör lite nytta!! Har en stund på mig nu medans killen sover sin förmiddagslur att vara lite effektiv. Vill inte vara effektiv idag, vill vara ineffektiv men livet fungerar inte riktigt så:(

/Lela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)