Image Map

4 maj 2013

Lackens tillväxt

Ibland är det roligt att se vilken förändring som sker med tiden. 
Att på riktigt nörda ner mig i nagellack började jag med i slutet av sommaren 2011. 

Då såg samlingen ut så här. 
September 2011

Ett drygt år senare såg det ut så här.
Augusti 2012
Och för två-tre veckor sedan såg det ut så här. 
April 2013


Det som började med ett 60-tal lack är nu uppe runt 550 stycken. En ökning med knappt 500 lack på ett och ett halvt år. 

Nu är det inte antalet som spelar någon roll, inte heller vilka märken av lack du har eller om det är det senaste. Det är glädjen av att få använda alla fantastiska skönheter. Självkänslan som infinner sig när naglarna är så där perfekt lackade inför något speciellt. Den känslan är det jag eftersträvar varje gång jag lackar om naglarna. 

/Lela

24 kommentarer:

 1. Lack är verkligen ett lyckopiller i vardagen. Skönt att det finns så många att dela intresset med. :) Håller på att fylla i ett spread sheet med mina lack för att få koll. Kommer nog ta tid men tycker att det är lite småkul att fylla i en sån lista. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lyckopiller är rätta ordet!
   Jag hade en tanke på att swatcha om alla mina lack när jag köpte hem riktiga swatchpinnar från eBay istället för mina hemmagjorda med lösnaglar och trästickor men jag funderade på det två gånger och gav sedan upp den idén. Kanske någon gång i framtiden;)

   Radera
 2. Hm, undrar om "runt 60" är en kritisk gräns för att falla in i rejält nörderi? Efter 60, som var det antal lack jag hade i sådär september förra året, har det liksom ... exploderat, det där nörderiet, för mig också. Det går snabbt. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det. Där någonstans så har det passerat antal lack en "vanlig" person äger och när man väl passerat den gränsen kan man likväl löpa linan ut:)

   Radera
 3. Min samling har gjort en liknande explosionsartad expandering. Enligt mina gamla anteckningar så hade jag 19/4 förra året 80 stycken och idag när jag kollade på mitt spreadsheet så var det ca 350 om jag minns rätt.

  Men jag håller med det är inte mängden som räknas utan den där underbara känslan när man håller i ett nytt lack och får testa på naglarna. Jag till och med känna lite ångest över mängden lack. Inte just att man har många utan att man inte hinner använda alla så mycket som man vill.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan hålla med dig gällande ångesten för att man inte hinner använda lacken i den utsträckningen man skulle önska. Å andra sidan är det ingen annan än du själv som kan se till att ändra på det heller. Köpstopp tills allt är testat minst en gång är något jag funderat på ett tag men inte kommit så långt att jag verkligen genomfört det.

   Radera
 4. Det var ingen liten samling det! Men jag håller med, det är verkligen underbart med nylackade naglar! :) //Sara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, nej den har växt sig ganska stadig under tiden:)

   Radera
 5. Men Gud, samma här, jag hade väl ett femtiotal för mindre än ett år sedan och nu är det nästan 300, och det kan jag lova enbart är för att jag är lite begränsad på ett studiebidrag och dessutom utomlands, hade jag haft mer pengar att lägga hade det varit fler.

  Jag tycker nog att det är själva samlandet som är roligast, jag blir så glad när jag ser alla fina flaskor med vackra färger, att använda dem är en härlig bonus! Och den där känslan när man hittar ett lack man letat efter och kan köpa det, åh...

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig går det i perioder. Just nu är det lusten för alla snygga färger som gäller. Men jag har tidigare gått igenom perioder där det är samlandet i sig som är det mest intressanta. Tur är det kanske att det varierar lite för då blir det en helt annan variation på samlingen.

   Radera
 6. Vilken imponerande samling. Den har verkligen växt till sig rejält på kort tid! Jag äger knappt hundra men det växer snabbt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar:) Ju fler lack du kommer upp i ju fortare kommer du märka att samlingen kommer öka. Mycket vill gärna ha mer heter det ju;)

   Radera
 7. High five på detta inlägget... Jag vågar inte räkna mina... tror det drar sig mot 800strecket...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha tack så mycket:) 800 är galet många lack. Man kan ställa sig frågan, behöver man fler lack än 365 egentligen? Ett om dagen i ett år borde ju rimligtvis vara nog?;)

   Radera
 8. Haha, ska också räkna mina snart :D Men jag får mest ångest för att ha så många lack men bara 10 fingrar :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, jag förstår din ångest men tycker du ska bortse från den;) Det finns ju så många skönheter och vilka är inte bäst på att ta hand om dessa skönheter om inte vi, lacknördarna?

   Radera
 9. Vad kul att se utvecklingen!
  Många tycker nog vi är knasiga - jag tycker vi är underbara! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker vi är både lite knasiga och underbara;)

   Radera
 10. Vilket kul inlägg! Jag älskar att se andras samlingar. Kanske borde ställa fram alla mina skönheter och fota om dem någon dag också. Har nog minst dubbelt så många sedan det förra "gruppfotot". :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett jäkla jobb att plocka fram alla bara för att fota så passa på medans du ändå tänkt möblera om eller nåt, bara som ett litet tips;)

   Radera
 11. Oh va underbart! :D Måste fota och räkna mina också! :D

  SvaraRadera
 12. Underbart! Älskar samlingsbilder. :-)

  SvaraRadera

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)