Image Map

21 sep. 2014

NailArt Sunday

Jaha, så var det söndag igen. Denna veckan också, varenda vecka. Skulle kanske kunna vara en av de mest slitna men sanningsfulla klyscha som finns. Men det blir ju söndag i slutet av varje vecka och det går förbaskat fort, varje vecka.  

Enligt meteorologerna kommer hösten imorgon, är ni beredda på det? Plockat fram höstkängorna och dammat av halsdukarna? För nu sägs dem behövas. 
Bara för att kalendern säger att det är höst så behöver inte naglarna säga det. Min nailart för dagen är mer färgsprakande än vad höstlöven är, både på gott och ont kanske.Jag vet inte vad denna teknik kallas men det man gör är att hälla upp en pöl med lack på en bit plast eller aluminiumfolie. Väntar tills dess att lacket nästan har stelnat, det ska segt och bilda trådar om man vispar i det med en tandpetare. Lyft trådarna försiktigt med hjälp av tandpetaren och placera dem över nageln. 
Det är inte en tekniskt svår teknik men den är tidsödande och det är lätt hänt att tålamodet tryter. Det tar nämligen längre tid än vad en tror innan lacket har rätt konsistens. 


Jag gillar den ruffa strukturen som blir. Hade svårt att låta naglarna vara, kom ofta på mig själv med att sitta och pilla på manikyren. Känslan är lite den samma som från 80-talets struktur tapeter om det är någon som minns dem. Gillade det inte så mycket på tapeten men ju mer på naglarna. 

/Lela


18 kommentarer:

 1. Åh så läckert! Tålamod är inte min jättestarkaste sida när det gäller pill, men man får väl öva! Jodå. det ska nog gå att ställa om sig till höst. Gillar faktiskt den årstiden! =) Är med idag.

  SvaraRadera
 2. Jag tror detta kan heta sugar spun nail art. Väldigt effektfullt med dessa färger på svart, gillar det! Torkade det ändå på nageln sen? Då man inte överlack har jag varit orolig för att det är lite mjukt för alltid liksom...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var så det hette jag, tack så mycket:)
   Jodå det torkade på nageln om än långsamt. Tittar man noga på bilderna går det att se lite svaga spår av lakansväv, det var inte genomhärdat när jag gick och la mig;) Men det var inte så illa att den blev alldeles platt.

   Radera
 3. Wow vad snyggt! Jag kände inte till tekniken sedan innan, men det blev verkligen bra!

  SvaraRadera
 4. Superkul manikyr, trodde du bara hällt på och dragit med nåt. Men tålamod det har jag inte, därav mina foton, naglar och blogg, men jag jobbar på det. Jag hann få med ett bidrag:)

  SvaraRadera
 5. Läckra färger och utförande! Själv skulle jag aldrig klara av att ha naglarna så där strukturiga ;) Men så är jag superkänslig också ;) Jag är med idag för första gången via instagram. Jag har ju blogpaus just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instagram fungerar precis lika bra det med inlinkz-länkarna. Det som är lite tråkigt är att jag som inte har instagram kan kommentera där men vi får väl leva ut det bägge två;)

   Radera
 6. Förstår vad du menar med att det har längre tid än man tror! Har försökt mig på en liknande nailart flera gånger men tappar tillslut tålamodet :P Riktigt fräckt är det i alla fall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Högerhanden är mycket snyggare för där hade lacket hunnit få helt rätt konsistens under tiden jag gjorde vänster. Synd att det inte är höger jag fotar;)

   Radera
 7. Härligt somriga färger! Jag har omfamnat höstlacken lite de senaste dagarna men ska nog ta en sväng till med neon innan jag accepterar hösten helt..

  SvaraRadera
 8. Jag älskar din manikyr. Så himla härlig. Idag är jag faktiskt med och jag har försökt mig på att stämpla. Kan säga att jag behöver öva mer. :)

  SvaraRadera
 9. Det här var riktigt snyggt! Får se om jag har tålamod nog att testa den där tekniken, resultatet blev ju riktigt bra i alla fall. :)

  SvaraRadera
 10. Väldigt snyggt! Jag har också provat tekniken en gång men det räckte med tanke på att det tog en evighet att få ihop trådarna :D

  SvaraRadera
 11. Jäklar vad läckert. Tar det inte lång tid innan det torkar sedan ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tar en stund helt klart, det gäller att planera utförandet lite grann.

   Radera
 12. Jätteläckert! Jag har varit sugen på att testa den tekniken, men inte kommit fram till det.

  SvaraRadera
 13. Det är därför jag aldrig kommer överens med strukturlack, jag sitter bara och pillar sönder dem. Tom glitterlack ligger pyrt till ibland ;) Men försöker att bättre mig, haha!

  //Emma Hå

  SvaraRadera
 14. En seggammal nagellack gör kanske väntan kortare??

  SvaraRadera

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)