Image Map

4 okt. 2010

Glad bebis=)


Efter att ha begravt alla dåliga samveten och tagit mitt förnuft till fånga så föds nu William delvis upp på flaska och gjorts så i 3 dagar. Vilken underbar liten bebis vi har fått med denna omställning!!

Han var underbar redan innan men är nu om möjligt ännu mer underbar, i vilket fall som helst så får mamma och pappa njuta mer av hans suveräna humör=) Helt plötsligt är han mätt många timmar i sträck och vill istället vara uppe och leka och busa. I den utsträckning en 9 veckor gammal bebis kan leka det vill säga. 
Eftermiddagarna/kvällarna spenderas inte längre sittandes i soffan med tutten i vädret flera timmar i sträck, han är uppenbarligen mer nöjd och belåten med livet nu. 

Han får ersättning 2 gånger om dagen och resten av målen ammas han. Nu finns det ordentligt med mjölk till honom när det är dags för amning vilket gör att det är en SÅ mycket mer behaglig stund för både honom och mig. Han behöver inte lägga energi på att uppföra sig som en hackspett och träna falsettsång utan kan i lugn och ro äta istället. Och mamma får njuta av en mysig stund istället för ett maraton.

Det krävdes lite avancerad ommöblering i hjärnan på mig innan jag kom fram till detta beslut. Är man en sämre mamma för att man inte ammar sitt barn på heltid? Kom fram till att svaret är NEJ!! Man är en sämre mamma om man inte ser till att sitt barn är så nöjt och lyckligt som det bara går, innebär det i sin tur att han får en del av sin mat ersättningsform så är det helt enkelt så det får vara. Egentligen inga konstigheter alls utan ganska logiskt. 

Så så ser vår framtid ut, jag är en delammande mamma och stolt över det!
Dessutom, som så många poängterat, så får Tomas chansen att skapa sig mer kontakt med William då han kan ta en del av målen. Det kan ju inte heller vara något negativt?! Är övertygad att Tomas inte tycker det iallafall;)

/Lela 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)