Image Map

19 sep. 2013

Colorama - Speckeld Pink

Nu kommer jag sticka ut näsan lite här med risk för att få några upprörda indieälskare efter mig. 

Jag har inte hackat på indie-tåget vilket är ett ytterst medvetet val. Den indievåg som sköljer över nagelvärlden just nu handlar i mångt och mycket om galna glitter lack i knasiga konstellationer. Stort glitter, smått glitter, runt glitter, stjärnformigt glitter, multiglitter, listan kan göras lång. Och i ärlighetens namn tycker jag att många av dem liknar ett julpyssel i småskolan. Visst finns det många fina indielack men de kostar ju därefter också. Och ja jag vet att det kostar både tid och pengar att blanda lack själv men det väger inte upp hos mig. 

Därför blev jag väldigt glad när jag såg att ett så kommersiellt märke som Colorama kommit med indieinspirerande lack. Polka Dot heter kollektionen och är svart/vitt glitter i en färgad jellybas.Rosa i sig är jag väldigt svag för så det var svårt att motstå ett köp av Speckeld Pink. Det matta glittret påminner om garage-/tvättstuge golv vilket kanske inte ses som spännande direkt men på naglarna blir det en läcker effekt. 
Själva jellybasen kräver tre lager för att bli snygg. Nackdelen är då att det blir lite för mycket glitter på vissa av naglarna. Det är nämligen så fullspäckat med glitter att det är nästan omöjligt att inte få med sig för mycket på penseln. 
Slutresultatet blir löjligt läckert, jag älskar det!
Inköpsställe: H&M
Kollektion: Polka Dots 2013

/Lela

17 kommentarer:

 1. Du är inte ensam om dina tankar om indie-lack. Jag gillar många av dom men har blivit så mätt av alla att jag inte ens kan hålla reda på alla märken och lack. Då blir det liksom stopp i hjärnan. Har ibland sett något lack jag vill ha men brukar bara notera det i huvudet och sedan har jag glömt av vilket det var. Jag äger väldigt få indielack och oftast blir det att jag beställer Zoya eller China Glaze.

  Det här lacket var dock jäkligt snyggt. HM i Borås har inte fått in dessa. Hoppas att jag kan få tag i ett en dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag håller med, det finns många väldigt vackra indielack och jag skulle nog kunna tänka mig flertalet av dem. Men jag tycker inte om att behöva ställa klockan på mitt i natten bara för att kunna klicka hem några flaskor. Det dör med re-stock är ett hie...

   Radera
 2. Jag håller faktiskt också med. De ska vara väldigt speciella för att jag ska köpa dem för ca 150-200 kr, vilket jag tycker är i dyraste laget för ett nagellack. Men självklart finna det undantag :)
  Jag väntar också på att en butik där jag bor ska få in Polka Dots. Har bara sett dem på bild, och de är ju superläckra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart finns det undantag och ganska många sådana;)

   Radera
 3. Haha, jag är böjd att hålla med i många fall! Det är kul med komplexa lack och den kreativa processen bakom att skapa lacken måste vara fantastisk att delta i men julpyssellack behöver man inte särskilt många av :)
  Däremot är det så lätt att dras med när man läser om nya hypade kollektioner som man bara måste ha. Försöker att tänka till ett par gånger innan jag köper, både indies och vanliga.
  Detta lack är jättefint! Jag blev också jätteglad när jag såg det i butik och slog till på hela kollektionen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan jag förstå, att det är lätt att dras med av alla andra. Jag kan absolut sitta och dreggla lite över snygga bilder på läckra lack men det stannar oftast där för mig om det inte är ett märke som är lite lättare att få tag på. Plånboken blir glad av de besluten;)

   Radera
 4. Hur snyggt var inte det där då! Kanske måst jag ha just det rosa jag också... :) Attans dig! :P
  Vilka lack jag köper (och bär) är helt och håller beroende på humör. Ibland känner jag för något enkelt och då är indis inte vägen att gå och ibland så vill jag ha något spektakulärt och nytt och då är det skoj med indies.

  SvaraRadera
 5. Tycker det är både och med indies, det finns mycket positivt såsom att de snabbare hinner se vad en spetsad målgrupp vill ha, något liknande speckeled pink fanns redan för ca 5 år sen. Däremot så har ju inte alla möjlighet att beställa från usa, ibland kanske det inte finns hur mycket som helst av vissa indies så jag tycker det är kul att de "stora märkena" även vågar ta till sig indie-trenderna, även om det är "sent" per ce, nu får fler personer tillgång till det som vi lacknördar nästan haft för oss själv i flera år. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag beställer mer än gärna från både USA, Hong Kong och Australien men inte på bekostnad av att ställa klockan till tre mitt i natten;)
   Mer etablerade indietillverkare som tex A-England köper jag gärna. (tillgängligheten är bättre och priserna sjunkit något)

   Och visst är det bra att de snabbare plockar upp efterfrågan och sätter trenderna. Någon måste ju göra det, modehusen fungerar ju på liknande sätt.

   Radera
 6. Jag är lite både och, jag ÄLSKAR glitter (sambon säger att jag är som en skata) så jag har ett par galna kreationer, men ibland känner jag mig mest överväldigad och vill ha ett slätt creme istället, haha.

  SvaraRadera
 7. Har full förståelse för att inte alla gillar indielacken! Men för oss som inte är så duktiga på nailart är ett galet indieglitter ett smidigt sätt att få lite roligare naglar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så har jag inte tänkt på det. Att det skulle vara ett sätt att "ersätta" nailart. Det ligger kanske någonting i det.

   Radera
 8. Indielack finns ju i alla varianter, några nischar sig mot kräm, jelly, skimmer eller duokromer eller holo, andra mot microglitter, ytterligare några mot glitterbomber som du beskriver. Några gör allt och lite till. Jag förstår att inte alla hoppar på indietåget, det krävs ju engagemang för att börja sovra bland alla olika tillverkare och så och alla har inte det intresset och någon ska ju hålla mainstreamlacken flytande också. ;D

  Det här lacket är inte min stil. Jag tycker det blir oroligt och rörigt. Jag förstår att många gillar det, det har vi ju sett länge, men det är inte min grej. Däremot är det fint på dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt i det du skriver, det finns givetvis mycket mer än dessa glitterbomber. Jag var lite snäv i min syn och generaliserade lite. Och i sak har jag inget emot indisar, kan som sagt dreggla ner tangentbordet när det visas nåt riktigt snyggt. Men det är för mycket meck runt omkring känner jag. Väntar in tiden lite och köper när de blivit lite större och kommit in på den kommersiella marknaden. Som sagt, någon ska ju hålla igång den också;)

   Radera
 9. Snyggt!

  Jag var sen med att hoppa på indie-vågen. För mig var det mer så att det var lite jobbigt att få tag på dem. Jag brukar inte handla från USA t.ex. Och att man var tvungen att hänga på låset för att få tag på de finare färgerna. Men när Edgy Polish slog upp dörrarna shoppade jag som fasen! Mycket skoj finns det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mycket med det där at behöva hänga på låset, handla från utlandet i sig har jag inga problem med.
   Visst ör det kul att det kommit svenska shoppar även om jag aldirg kommit mig för att köpa något ännu.

   Radera

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)