Image Map

1 aug. 2012

JS-16 med Confetti

Sent om sider kommer nu här manikyren som fick äran att vara kalasmanikyr under gårdagen. Dessvärre har jag inte hittat tid för att fota det förrän nu för tjugo minuter sedan så det är lite mattat och aningens slitet.


Som grund är det Nfu Oh - JS-16 vilket lämpade sig alldeles utmärkt för att göra en så kallad jelly sandwich. 
Jelly Sandwich är alltså en variant av nail art där man har ett halvtransparent lack(måste alltså inte vara just ett jelly-lack) i botten, ett lager glitterlack toppat med ytterligare lager halvtransparent lack. Effekten blir som om glittret krypt ner och lagt sig inuti lacket. Och i de allra flesta fall får finishen en lite mjölkig yta. 
Vill ni se en drottning på just jelly sandwich tycker jag ni ska surfa in hos Annies Color. Hon har en uppsjö av vackra varianter!


Mitt första försök att göra en egen variant, inte för att tekniken är svår men att hitta en gångbar kombination är lite knepigare. Jag valde att lägga ett lager H&M - Confetti och sedan ytterligare ett lager JS-16.
Själv tycker jag om det, Tomas delade inte min entusiasm. Han liknade det vid ett målat garagegolv i betong. Ni vet ett sådant där med färgflagor i. 

Glittret blev alldeles lagom framträdande, JS-16 plockade inte bort all färg på glittret utan det går fortfarande att urskilja orginalfärgen. Helt klart sugen på att testa fler varianter och kanske framför allt köpa på mig fler av Nfu Oh's lacker från Jelly Bean kollektionen.
/Lela

2 kommentarer:

  1. Vilken perfekt kalasmani! Grattis till tvåårsdagen, minst lika mycket till föräldrarna :)

    SvaraRadera
  2. Tyckte också att den passade perfekt för ändamålet:) Tack så mycket, ja vi firade nog mer än honom;)

    SvaraRadera

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)