Image Map

2 sep. 2010

Tusen frågor från orutinerad moder.


Fryser trots full mundering och 24 grader inomhus. Ont i huvudet trots matintag och 2 alvedon. Kan det vara så att det är ytterligare en förkylning på gång igen?
Var ju precis sjuk, har inte lust att bli liggandes en gång till, så kul var det faktiskt inte sist.

Har man sämre imunförsvar när man ammar?
Jag hade för mig att det var tvärtom, att man inte blev lika mottaglig för bacilusker under tiden man ammar. Fast det kanske rörde bebisen mer än modern?  
Återstår att se om det eskalerar till en förkylning eller bara är något tillfälligt för kvällen.

Under de sista veckorna av graviditeten så kliade det en del i handflatorna, tog prover på MVC med de visade inte på något alarmerande. Värderna såg bra ut och levern fungerade som den skulle. Grejen är att denna klåda nu har kommit tillbaka. Kliat i 3-4 dagar, är det något att vara orolig för och bör kolla upp? Eller kan man ignorera det?

Semperdroppar, vad hjälper det för och var köper man det?
Lillkillen har inga problem med magknip däremot så har han mycket gaser som bråkar med honom tidigt på morgonen. Han vaknar inte av det eller blir ledsen/grinig men sover lite oroligt under dessa typ 2-3 timmar som det håller på. Låter som att det är ganska oskönt. Smattrar som sjutton där under hans täcke...
Kan man på något sätt underlätta för honom hade det ju varit bra, frågan är då; är detta något dessa semperdroppar kan hjälpa mot?

Amningspump, kan man hyra det någonstans?
Vi funderar på att eventuellt skaffa en, kunna pumpa så Tomas kan ta nåt mål då och då. Skulle ju även ge mig möjlighet att kunna åka iväg på en fika eller nåt någon gång ibland. Det är hur mysigt som helst att vara hemma med sonen men ibland hade det varit skönt att komma hemifrån om så bara för 2-3 timmar. Kikat lite på pumpar i butik men de är så satikens dyra. Söker man på nätet så verkar det som att det finns möjlighet att kunna hyra men har inte lyckats klura ut var... apoteket, BB, BVC? Någon som har erfarenhet eller kanske tom har en hemma på någon hylla som ändå bara samlar damm?

En rent generell fundering...
Hur mycket kan man ställa upp innan det tar stopp? När får man lov att sätta ner foten utan att man förvandlas till det elaka trollet? Hur mycket förväntar sig folk av en och vad är OK och inte?

Många frågetecken blev det...

/Lela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)