Image Map

25 nov. 2012

Festmakeup

Sminkinlägg tillhör inte vanligheterna på LeLack men ibland kan det vara nyttigt att gå utanför komfortzonen. 
Igår var vi bjudna på 25-års fest för en underbar vän och vilken kväll vi hade. På Spåret-lek, röj-dans i vardagsrummet, underbar mat, alldeles för mycket dricka och sänggång vid fyra på morgonen. Att Tomas och jag var glada att lillkillen spenderade natten hos sin morfar. 

För kvällens ära hade jag faktiskt slagit till på en ögonpalett från IsaDora. Det är inte allt för ofta som jag sminkar mig mer än med lite puder och mascara så utbudet på läckra skuggor är inte så stort. När jag såg paletten Paradox till 20% rabatt på Cubus kunde jag inte låta bli. 


Försökte mitt bästa att få till en snyggt sotad, lite dramatisk ögonmake-up. Tycker nog att jag lyckades ganska bra. Det stora problemet jag hade var att jag hade glitter lite överallt där det inte skulle vara när jag var klar. Hur gör man för att undvika sådant? 
Att knäppa foton på naglarna har jag lärt mig bemästra hyffsat nu men att knäppa foton på en sminkning var inte alls lika lätt. Så ni får ha överseende med bilderna och alla extra accessoarer så som löstflygande hår. Som om det inte var svårt nog att fota sminkningen så var det ännu svårare att ta ett något sånär kort på hela ansiktet. Aja, jag får bjuda den lite smått komiska beskärningen;) (och den extremt muntra uppsynen).


/Lela

14 kommentarer:

 1. Prova sätt en post-it lapp under varje öga innan du börjar med ögonskuggan, det som faller ner då hamnar på lappen! :)

  SvaraRadera
 2. Jag tycker din sminkning blev jättefin! Fast smink som släpper är inte kul alls :(
  Oftast hjälper det om man använder en primer eller "High techlighter" (suck, kan inte stava till det!) för då "sätter sig" både färger och glitter bättre.

  SvaraRadera
 3. Snyggt :)
  Till glittriga skuggor är det bäst och lättast att använda en lite klistrigare primer,tex High tech lighter från Make up store.
  Tryck och dutta på skuggan istället för att "dra" på den,så kan man undvika glitter där det inte ska vara.
  Har det fällt för mycket glitter kan man ta en tejpbit och försiktigt ta bort glittret med :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med tejpbiten verkar förvisso smart men gör det inte lite ont? Eller det kanske inte var gaffatejp man skulle använda?;)

   Radera
 4. Om det faller så kan jag ta en borste och "sopa" bort det. Jag har ju foundation först, sen puder på det, så ögonskuggan inte fäster i foundationen. Då är det ganska lätt att få bort överflöd. Fast vissa skuggor är ju omöjliga. Man ska iaf inte försöka gnugga bort det som fastnat med fingrarna för då fastnar det mer, i värsta fall kan man ta vanligt toapapper och "gnugga" bort i så fall, lägga på ny foundation och puder så är det hela borta.

  Snygg sminkning hur som! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Försökte med min solpuderborste men det gick inge vidare. Fastnade i borsten och sedan hade jag glitter även i pannan...
   Använder inte foundation längre utan enbart puder så det borde väl bli ganska bra häftförmåga på det.

   Radera
 5. Tjusigt värre!

  Som de andra säger, en klistrig bas, dutta på skuggan och sedan brukar jag använda mig av ett lager löspuder under ögat när jag använder mörka skuggor för att sedan kunna borsta bort det som ramlat ned när jag är klar..

  SvaraRadera
 6. Det var en härlig pallete du hittat iallfall, den kan du juh göra hur många olika sminkningar som helst med =)
  Fin blev det oxå =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är verkligen jättevacker Paradox-paletten. Gäller bara att ha fantasi nog för att komma på olika kombinationer.

   Radera
 7. Wow vad fint! Kul med lite smink här också :)

  Glitterproblematiken löses nog bäst med att slå av glitter från borsten och med klistrig bas. Allra bäst till dessa skuggor funkar Too Faceds Glitter Glue tycker jag.

  SvaraRadera
 8. Lägger en gemensam kommentar till alla er som pratat om någon form av primer eller klistrig bas. Om man som mig sminkar sig med ögonskugga typ tre gånger i halvåret så känns kanske det som ett ganska dyrt alternativ? För jag misstänker att det är någon form av kräm eller liknande blöt vätska som då troligtvis bara håller i ca sex månader? Eller finns det att köpa i portionsförpackningar? Hade varit suveränt för sådana som mig;)

  SvaraRadera
 9. Jag läste någonstans att när man använder mörkare ögonskuggor kan det vara smart att fixa ögonen först och lägga på foundation efteråt. Då kan man ju bara tvätta bort eventuellt kladd. Sedan tycker jag också att det hjälper att slå av överskottet av färg från penslarna ordentligt.

  Med det sagt, snygg sminkning! Hur fotade du? Jag har ibland funderat på att fota mina sminkningar, men drar mig för det för att jag dels inte vet hur jag skulle ta bra bilder och dels inte vet om jag vågar visa upp mina amatörmässiga försök. Plus att jag har så tunna och fåniga ögonbryn att de bara inte går att få sådär snygga som proffssminkbloggarna får till dem. :-) Det känns kul att du visade upp din sminkning, då kanske jag också vågar!

  SvaraRadera
 10. Du kan ta en bit vanlig genomskinlig tejp och fästa den på handryggen först och sedan använda den i ansiktet. Ett annat sätt är att lägga foundation/puder efter ögonmejken och använda ansiktservetter för att ta bort glittret.

  SvaraRadera

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)