Image Map

26 nov. 2012

Tips och Trix - Seche Vite Fast Dry Topcoat

Nu har det tillkommit ytterligare en kategori på bloggen, Tips och Trix. Här kommer jag samla små, korta inlägg med information som vissa redan vet men som kanske är nytt för andra. Har ni förslag på vad som kan höra hemma i Tips och Trix så maila gärna och berätta.  

Hur i all världens dar får man nagellacket till att torka ordentligt så man kan klia sig i håret eller gå på toaletten efter man målat naglarna? För hur många gånger har inte det hänt, att det börjar tokklia i hårbotten direkt efter man lackat klart?

Svaret är snabbtorkande överlack. Det finns en hel del olika varianter ute på marknaden men den överlägset bästa enligt mig, Seche Vite Fast Dry Topcoat. 


Tanken med detta topplack är man applicerar ett lager direkt på det fortfarande blöta vanliga lacket. Väntar ett par minuter och sedan är manikyren torr nog att du med lite försiktighet kan börja använda dina händer. 
Alla lack härdar inte på ett kick bara för att man använder Seche Vite men på de allra flesta fungerar det utmärkt.

Seche Vite är på den svenska marknaden förhållandevis dyrt med tanke på att man använder det till i princip varje manikyr. Därför kan det vara ytterligare ett tips att kolla in eBay.com där det säljs till lägre priser, i flerpack och refill-flaskor. Varför inte gå ihop och köpa ett större parti tillsammans? 

Att Seche Vite också ger den i särklass bästa glansen är bara pluspoäng. 

/Lela

9 kommentarer:

 1. Nog är den bra alltid. Jag har provat med SV's opis, nån billigare dry sec eller vad den hette. Men poshé har jag inte testat. Vissa påstår att den är lika bra eller bättre än SV. Har du testat dem båda och har nå åsikter där? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har testat Poshé och någon fast dry variant av Trind men inte alls upplevt samma resultat som från Seche. Smaken är som baken när det kommer till topplack men Seche håller nog de allra flesta högt skulle jag tro.

   Radera
 2. Ska vara ett komma mellan SV och OPI...

  En annan sak jag kom och tänka på i helgen angående Nail Art Sunday. Skulle det inte kunna vara en idé att efter veckans tema (ja varannan vecka givetvis) publicerats så lägger du in den i en liten textgadget nånstans här på högra sidan av bloggen. Tex: "Tema nail art söndag den 9/12 = cirkus." Också kanske en länk till inlägget där du skrev om temat. Anledningen till att jag föreslår detta är att annars är ju risken stor att någon som inte läser bloggen varje dag missar vad temat är, eller att någon hinner glömma bort temat under veckan och inte hinner till söndag. Jag menar det är ju roligare om så många som möjligt kan vara med och jag tror att detta kanske skulle kunna öka antalet medverkande. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har haft den tanken ett tag men inte kommit på riktigt hur jag vill ha det så därför har det inte blivit av. Men det finns absolut planer på det och nu när det kom önskemål om det så kanske jag får tummen ur att faktiskt fixa det. Så tack så mycket:)

   Radera
  2. En sådan skulle jag också uppskatta. Speciellt eftersom jag numera oftast får läsa ikapp inlägg och då är det lättare att kunna vara med på Nailarten om den står i sidospalten.. Gärna även när det inte är tema. Jag har inte sveriges bästa minne så en allmän info om vad som gäller för veckan vore kul! =)

   Radera
 3. Jag älskar Seche Vite. En ny bra kategori du gjort! Jag suger åt mig allt nytt jag kan! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älskar också Seche, förstår liksom inte riktigt hur jag överlevde innan jag hade det;) Tack så mycket, kom gärna med förslag på vilka tips och trix du skulle vilja se.

   Radera
 4. Jag förstår inte hur jag stod ut med att lacka naglarna innan jag upptäckte snabbtorkande nagellack, man fick ju tillbringa en hel kväll med att vänta på att det skulle torka, och oftast lyckades man ändå sabba det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja helt jäkla galet. Ändå är det knappt ett år sedan jag upptäckte snabbtorkande lack, nästan så jag skäms lite;)

   Radera

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)