Image Map

21 jan. 2013

Tips och Trix - Håll rent

Kom av mig lite i mitt tips och trixande innan jul och sedan har jag inte hittat tillbaka. Men nu kommer det ett nytt tips, ett för mig och många andra, självklart tips. Hur man aktar sin arbetsyta. 


Jag gillar att använda mig av handdukar. Storleksmässigt typ tvättlapp. Har tagit över sonens kräklappsgarderob (han var ett väldigt kräkigt barn, det har gått över tack och lov). 
Alldeles lagom storlek och pris. Fördelen med en handduk kontra en dagstidning till exempel är att handduken absorberar vätska. Spiller du remover så sugs det först upp i handduken och förhindrar större skador på ytan under. Jämfört med en tidning där det går rätt igenom.
Sen är det enkelt att slänga dem i tvätten när det hamnat alldeles för mycket glitter och lack på dem. 

Så nästa gång ni är på IKEA, investerar i ett par gästhanddukar/tvättlappar. Det är en billig lösning för att slippa förstörda soffbord. 

/Lela

19 kommentarer:

 1. Jag håller med! Förut använde jag mig av vita A4 papper, men gick också över till handdukar när jag spillde för mycket en gång :) Jag använder mig av mycket större dock och det är ett litet problem, så jag ska nog absolut köpa några billiga mindre handdukar nästa gång jag åker till Ikea! Handduk är perfekt dessutom när man håller på med Konad - då gör jag rent skrapan/plastkortet på handduken istället för att använda massa remover.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju en smart tanke, att använd den till skrapan och stämpeln. Det ska jag tänka på nästa gång jag får för mig att börja stämpla:)

   Radera
 2. Bra tips, men jag brukar hålla mig till handfatet i badrummet, nära till att slänga alla pads sedan. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själv sitter jag alltid i soffan framför TV:n. Då är det snällt mot bordet att skydda den mot alla lacker och removers.

   Radera
 3. Bra tips! Jag använder mig av en bordstablett i tjockare tyg när jag grejar med naglarna. Same same but different. ;)

  SvaraRadera
 4. Jag har ju kört med tidning, men handduk får det nog bli i fortsättningen. Dock inte så bra när man ska ha en jämn yta för stamping.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig upplevt att underlaget skulle bli ojämnt av handduken när jag stämplar men det är kanske lite av en vane och smaksak. Prova och se vad du tycker.

   Radera
 5. Jag kör tidning eller reklamblad när jag lackar, tar bort lack gör jag antingen med removerburk eller över handfatet, då behövs inget skydd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag sitter ju som sagt placerad i soffan framför TV:n, då är det bra att skydda bordet under. Har redan slipat om det två gånger;)

   Radera
 6. Om det inte varit för att jag lackar om framför datorn på en yta av ca 10x30 cm hade jag absolut kört på handduk. Har tom köpt två små för ändamålet. Men men... Med lite tur får jag mer plats snart :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh nu blev jag nyfiken. Vadan denna eventuella platsökning?

   Radera
 7. Bra tips!
  Jag lägger ut såna där tunna genomskinliga plastmappar under när jag lackar.
  De släpper inte igenom nån vätska alls och man kan använda de till att dutta ut lack på när man t.ex ska göra prickar. Man kan också provstämpla på de när man stämplar. Jag tycker det funkar jättebra. Dessutom gör man bara rent de med lite remover på en pad så är de som nya sen! Hyfsat miljövänligt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sama same but different:) Att kunna provstämpla på lät inte dumt, det är ju inte alltid motivet ser ut som man förväntat sig.

   Radera
 8. Jag har ett gammalt tallriktsunderlägg i plast under när jag ska söla med nått särskilt: frankenlack eller hälla över remover på flaskor eller så. När jag bara lackar naglarna kör jag på att låta bli att söla istället ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kaxig du va då!;) Brukar inte sikta in mig på att spilla men visst kan det hända lite då och då;)

   Radera
 9. Jag hade ett tag en bit av en vaxduk, sen kom jag av mig och kör lite på chans och tur. :) Men smart annars med handduk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Chans och tur gillar inte jag, struktur och ordning är min melodi. därav är jag väldig frälst i mina små lackhanddukar:)

   Radera
 10. Haha, jag kör alltid med just dagstidning :) Jag tänker mig att det är lätt att flaskan välter om man har en handduk som är för fluffig, men jag ska nog investera i en handduk, för det låter ju ganska smart att handduken faktiskt suger upp remover bättre än vad en tidning gör, och å andra sidan så brukar ju tidningar bli buckliga i vecken så där får man akta sig för att ställa flaskan :)

  SvaraRadera

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)