Image Map

11 juli 2013

Den äkta sanningen.

Skrev i förra veckan att min kraftigt ihållande förkylning har hållit mig ifrån bloggen. Det var inte riktigt hela sanningen utan hela sanningen kommer här. 


Bloggen ger mig ingenting längre...

Det kanske låter väldigt hårt men det finns två sätt att se på det. Det ena sättet är all trevlig interaktion med läsare, besökare, bloggare och icke-bloggare. Den ger mig fortfarande någonting, den blir jag varm i hjärtat av. Efter snart två år av ganska intensiv bloggning så blir jag fortfarande lika lycklig varje gång det kommer en ny kommentar. Det finns någon där ute som tar sig tid att läsa/titta på det jag gör och dessutom har något att säga om det. Helt fantastiskt. 

Det andra sättet att se på det är bloggandet i sig och det ger mig absolut ingenting just nu. Inte så att jag känner mig stressad, pressad eller något dåligt samvete. Jag är totalt likgiltig inför bloggen just nu och har känt så ett ganska bra tag. Inte heller att surfa runt på webshopparna eller eBay är kul just nu, känner inget begär alls för att köpa nya lack även om det finns många vackra där ute jag egentligen skulle vilja ha. 

Att lacka om och nailarta hemma är däremot kul fortfarande så det gör jag nästan varje kväll. Fotar gör jag också, när jag orkar och kommer ihåg. 
Så det är med lite brustet hjärta jag gör som jag kommer att göra för NailArt Sunday kommer bli lidande av detta. 

Jag har tagit beslutet att ta en lång och kanske välförtjänt semester från allt vad blogg heter. Både min egen och andras. 
Det kommer alltså inte att bli några inlägg hos LeLack i alla fall de närmaste två veckorna, möjligen att det blir längre. Och med inga inlägg så inkluderas även NailArt Sunday, den kommer också att ha ett par veckors semester. 

Det jag hoppas kunna åstadkomma med denna semester är att få tillbaka känslorna för bloggen, bli kär på nytt. 
Det är min förhoppning men ingen garanti.   /Lela

31 kommentarer:

 1. Tycker du gör helt rätt, även om jag kommer sakna dig mycket. Men det är viktigt att man ska känna för bloggandet, ha lust för det helt enkelt. Så ta du din semesterpaus och njut av det riktigt ordentligt och sen hoppas vi att du kommer tillbaka när du känner för det igen. Vi finns ju här som du vet. Sköt om dig och ha det så gott. Kram på dig Angelica! :-)

  SvaraRadera
 2. Åh, så tråkigt att du känner att du inte får ut något av bloggen! Jag tycker nämligen den är fantastiskt och har följt dig länge. Men känner du inte för att blogga så ska du självklart inte göra det. Det viktigaste är ju att du tycker det är roligt och känner värme och glädje inför det.
  Under den tiden du har paus så kommer i alla fall jag att sakna dina inlägg.
  Kram! :)

  SvaraRadera
 3. Förstår hur du menar, det går ju i vågor sånt där, men jag hoppas att du hittar lusten igen för jag kommer sakna dina inlägg :-) Ha en härlig semester!

  SvaraRadera
 4. Åååååh, jag kommer att sakna Nail Art Sunday.. Ja, och dina andra inlägg såklart!
  Om du vill - men BARA om du vill - så kan jag ta hand om NAS under tiden du vill ha "semester".. Mest så att fenomenet inte tappas bort tänker jag..

  SvaraRadera
 5. Sådär blir det ibland, fokus skiftar.

  När det kommer tillbaka, kommer deet tillbaka, eller så händer något annat! Det är klart ditt bloggande kommer saknas, men det är ju bara positivt egentligen, den gör avtryck! :-)

  Ha en riktigt, riktigt skön semester!

  SvaraRadera
 6. Det här händer de flesta känns det som. Hände mig också!

  SvaraRadera
 7. Det går nog upp och ner för oss alla i omgångar, så behöver du en paus så ska du absolut ta det! Och vi kan ju köra Nailart söndag själva också under tiden, på lång sikt behöver man ju ett nav som håller ihop temat men i några veckor funkar det säkert bra ändå utan samordning. Så tar du tag i det när du känner för det igen bara, inget dåligt samvete för det! :)
  Det är ju ganska standard med semesterstängt och folk är ju mycket bortresta ändå nu så ska man ta ledigt så är det bra timeing tror jag :) Ha en jättetrevlig semester så länge så "ses" vi igen sen! Kram

  SvaraRadera
 8. Ta den tid du behöver för att bli kär på nytt. Vi finns kvar när du kommer tillbaka! Kram och ha en riktigt härlig bloggsemester :)

  SvaraRadera
 9. Funderar på exakt samma sak - igen. Och lite känner jag då att om jag vill pausa för tredje gången på lika många månader så kanske jag borde lägga av. Nagelbloggen ger ingenting längre, den TAR däremot.
  Så ta det lugnt och ha en skön semester. Lovar att använda mitt fina dotting-tool oavsett om du uppmanar mig att göra det eller inte. Ta hand om dig.
  Kram!

  SvaraRadera
 10. Du vet ju redan att jag tycker du tagit ett klokt beslut. Ha en härlig semester med familjen!

  SvaraRadera
 11. Det är fullt förståeligt, och väldigt rimligt, att du tar en paus om inte bloggandet är roligt längre. Du måste lägga ner väldigt mycket tid på den, både till inläggen och Nail Art Sunday, och jag skulle nog inte själv vilja/kunna lägga så mycket tid på bloggandet, så det jag tycker inte att det är så konstigt att du har ledsnat lite. Jag hoppas verkligen, verkligen att det kommer att kännas roligt igen efter din paus bara, för din är en av mina absoluta favoritbloggar och Nail Art Sunday är den enda temadagen som jag i alla fall anstränger mig lite för att vara med på. (Jag är ju inte så bra på det där med temadagar...) Jag hoppas du återkommer! :-)

  SvaraRadera
 12. Ibland måste man sakna nåt för att komma på hur mycket man gillade det och saknar man det inte så mycket så gillar man det kanske inte så mycket längre. Det lever jag efter iaf. Ha en underbar semester! Jag kommer sakna både dig och Nail Art Sunday! Kram!

  SvaraRadera
 13. Det låter som ett bra val! Jag blev riktigt illa sjuk i våras och tvingades sluta blogga p.g.a. det. Om jag ska ärlig var det nog inte den helt fulla sanningen heller, jag tyckte faktiskt att det var lite jobbigt. Jag ville inte längre titta andras bloggar, måla mina naglar och framförallt inte blogga. All lust försvann. Nu är jag nästan helt återställd, men blogglusten har inte riktigt kommit tillbaka ännu. Ibland läser jag andras bloggar och det räcker för mig. Ta den pausen du behöver, rätt som det är kommer det säkert börja klia i dina fingrar och du bara längtar till att läsa om nagellack. Tills dess, ha det så bra!

  SvaraRadera
 14. Åh, du förtjänar lite semester! Ibland har man helt enkelt inte lust till saker så då är det bättre att låta bli innan det faktiskt börjar bli pressande/jobbigt etc.
  Håller dock tummarna att du kommer tillbaka en dag (du har en sån bra blogg), men bara om det känns kul och bra igen!
  Kram på dig och ta hand om dig!

  SvaraRadera
 15. Blogga ska vara kul!
  Ha en underbar semester :)

  SvaraRadera
 16. Att blogga är verkligen en bitter-ljuv historia, det enda rätta är att lyssna på sig själv! Ha en trevlig och kul semester :)

  SvaraRadera
 17. Tycker du gör det rätta att ta semester, det är inte kul att blogga om du inte får någonting av det. Men jag hoppas att du kommer tillbaka, för jag kommer sakna dina inlägg och Nail Art Sunday som jag tycker är superkul.
  Ha det bra nu :D

  SvaraRadera
 18. =O Nej men =( Kommer sakna att kolla nailarts och den där lilla knuffen att man måste måla om när det är skavt för man vill juh vara med och visa något fint =(
  Väldigt tråkigt MEN du gör rätt i som du gör. Det är inget jobb, utan en hobby. så behöver du pausa så gör det kvinna! Ha en skön semester och njuuuutt =D (Det positiva för oss är att vi kanske hinner samla på oss lite nailarts till när du kommer igång igen =D)

  SvaraRadera
 19. Va tråkigt att höra att du hamnat i en bloggsvacka! Din blogg blir saknad under tiden. Jag håller tummarna för att lusten kommer tillbaka. Annars är det inte helt fel att bara måla naglarna för din egen skull på kvällarna. Hoppas du har en skön smetar!

  SvaraRadera
 20. Tråkigt att höra att du inte har någon blogglust, men det är sånt som händer. Att vila från bloggen låter som en god idé, det är inte alls omöjligt att lusten återkommer då.

  Önskar dig en skön semester!

  SvaraRadera
 21. Vad tråkigt att du känner dig osugen på bloggandet. Jag är en sådan läsare som är skydlig till att inte kommentera så ofta, men du ska veta att din blogg är uppskattad :) Hoppas att lusten återkommer snart, tror som ovanstående att det kan vara smart med en paus. Ha en härlig semester!

  SvaraRadera
 22. Har kollat din blogg nu flera ggr/dag i några månader, kommer absolut att sakna dej/den. Men förstår dej. Vila ordentligt så hoppas jag att du kommer tillbaka.
  Ha en skön sommar.

  SvaraRadera
 23. Själv hade jag "semester" från bloggen ca 3,5 månad.. Det var skönt att inte behöva tänka på bloggen ett tag. :)

  SvaraRadera
 24. Hoppas att det ska hjälpa med lite semester från bloggen! Hela förra året var lite av en bloggsvacka för mig (i synnerhet sommaren) men lusten kom tillbaka igen. Jag tror det är nyttigt att pausa lite från bloggandet ibland. Men jag håller förstås tummarna hårt för att du ska komma tillbaka igen.

  SvaraRadera
 25. Vad tråkigt! Hoppas lusten återkommer, annars får jag tacka för en bra blogg såhär länge :) trevlig semester!

  SvaraRadera
 26. Klokt beslut, även om det var tråkigt att höra. Hoppas att du får en härlig semester och att blogglusten återkommer.

  SvaraRadera
 27. Oj nej så tråkigt att höra :( Hittade just din blogg och efter att ha tittat runt på den så gillar jag den verkligen :)
  Jag förstår dig dock till fullo. Jag har haft samma känsla många gånger då det gäller min egen blogg :)
  Hoppas att blogglusten kommer tillbaka snart.. fram tills dess, ha en jättehärlig semester :)
  Jag följer din blogg i varje fall från och med idag :)
  Kram
  xx

  SvaraRadera
 28. Håller med alla ovanstående, känner du att du behöver en paus så tar du en. Och blir det en långvarig sådan eller permanent så blir det. Känner igen det där mycket väl. Har själv varit väldigt oaktiv på min egen blogg, och inte läst många andras eller kommenterat heller. Utan att säga för mycket å känns det som att det håller på att vända sakta, sakta.
  Så ta det bara lugnt och ta hand om dej själv och din familj, gör det du känner för. Vi som följer dej finns kvar när/om du kommer tillbaka. :)

  SvaraRadera
 29. Ha en trevlig semester! Jag hoppas att du är tillbaka snart!

  SvaraRadera
 30. Hoppas att du får en skön semester och att du får ordning på hur du vill göra med bloggandet, ibland behöver man backa och få lite perspektiv...

  SvaraRadera

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)