Image Map

7 nov. 2010

Julstämning


Vi påbörjade jobbet med att få igång julstämningen i helgen genom att åka till Huseby julmässa. En riktigt mysig julmarknad med allt som hör en julmarknad till, glögg, korvar, senap, surdegsbröd, marknadskarameller och mycket hantverk bland annat. 
Blev inte så mycket handlat men i ärlighetens namn är det ju faktiskt inte därför man åker på såna här grejer utan det handlar ju om att få igång stämningen inför stundande jul.
Huseby julmässa är belägen på Huseby bruk, vackra omgivningar och mysiga hus att strosa omkring i. 

                                       

Nu kom vi dit mitt på dagen, med facit i hand skulle man nog kommit senare på eftermiddagen. Runt om hela området placerade de ut marschaller (eller marshmallows som Lovisa sa;)) som de tände lagom till skymningen. Så vackert!! Vid detta laget hade vi redan varit där ett par timmar och vi var på väg hemåt...

                                        

En del av dessa marschaller hängde i smideshållare som fanns till salu inne på området, de var superfina och hade oehört gärna haft såna hemma på uppfarten. Men som alltannat så kostade de ju nästan ingenting alls...eller 850 kr styck. Lite väl häftigt tyckte vi och beundrade dem på plats istället, men fina var dem.

                                          

William sov i vagnen nästan hela besöket men de stunder han var vaken så verkade han tycka om besöket. Det fanns ju hur mycket som helst att titta på=)

                                         

Idag har vi haft ett äkta söndagsnöje hela dagen. Frostat av frysen, städat kylen för att sedan åka och handla till de ekande tomma skåpen. Till söndagsmiddag blev det pannkakor med fruktcoctail och vispgrädde till efterrätt. 
Så spännande har vår dag sett ut;)!


Imorgon väntar babyrytmik och sedan ett läkarbesök på BVC för William. Han har blivit stor nog för att få aj-aj i benet imorn. Vaccination med andra ord, stackars liten men det ska nog gå bra. Han vet ju inte vad som väntar som tur väl är. 

Nu ligger lillkillen bredvid oss i soffan och pratar för fullt. Vi kom precis på att han låter som en radio när den försöker leta fram kanaler på AM-bandet. Roligt men så gulligt=) Svårt att göra nåt annat än att prata tillbaka med honom, så härligt att se honom smila upp sig när han får fullkommlig uppmärksamhet! Oroa er inte, han ligger inte och pratar för tomma läktare här i soffan utan han charmar häcken av sin pappa.
Nu ska jag ge mig in i leken och konkurera om smilet med Tomas, trevlig kväll!

/Lela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)