Image Map

4 juli 2011

Glasklart


Denna gången är det glasklart, inga tvivel alls. William har vattkoppor=(
Grinig och bökig i lördagskväll och ville inte alls somna, bara skrek och skrek och skrek. Stackarn.... Efter ett tag insåg vi att det inte bara var trötthet som gjorde honom sådan utan att det måste vara något galet så han fick lite alvedon. Tänkte att det kanske var dumma tänder på gång som gjorde ont. Efter att alvedonen kickat in så somnade han tungt i Tomas famn.

Igår var ingen rolig dag, den fortsatte ungefär som lördagen slutade med den skillnaden att han hade feber precis hela långa dagen (för den var väldigt lång). Pendlade mellan strax under 38 grader till 39,2 grader. Rödflammig på benen och armarna, ville inte äta, inte sova, inte leka och inte gosa. Han ville ingenting. Natten var orolig fram till 2-tiden, efter det minns jag inget mer utan vi måste ha somnat hela familjen. 

Tack och lov sov han fram till halv 9 idag, välbehövligt för både honom och mig tror jag. Febern var borta och han ville faktiskt äta lite frukost. Hans rödflammiga ben var inte så flammiga längre utan ersatts med kraftigt röda prickar.
Vid lunch var det tvärstopp, ingen mat skulle in i munnen. Efter lite trugande och lockande insåg jag varför. Han hade en sprucken blåsa på tungan! Tro jag att han inte ville äta stackarn. Övergav maten och bjöd på halvkall gröt istället, det fungerade bättre. 
Efter att ha sett den på tungan synade jag honom ordentligt och hittade en blåsa till, mellan tårna. Nu ett par timmar senare börjar det synas att det kommer fler blåsor så det finns inte längre något tvivel. Denna gången har han verkligen vattkoppor. Nu återstår det att se hur mycket det kommer att sprida sig, än så länge är det mest på benen. Några enstaka på magen och armarna, hoppas det stannar där. 

Mest ledsamt och gnälligt här hemma idag med andra ord, han är inte direkt på topp. Men det är inte värre än att han kan leka och busa i omgångar så länge han får sitta i knät lite då och då och vila upp sig. Och det är klart att han får=)

Tur i oturen är att hans kompis (som fyller år imorgon, grattis i förskott=)) också har vattkoppor just nu så så länge de är tillräckligt pigga bägge två betyder ju det att de kan träffas. Framförallt kanske att deras mammor kan träffas och slippa sitta i isolering;)

/Lela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)