Image Map

14 juli 2011

Speed demon


Pappa med familj har varit här på besök idag, lite för att hälsa på killen, lite för att testa den nya kaffemaskinen och kanske lite för att träffa oss också. Det sistnämnda var det nog inte så noga med;)

Efter fika på kaffemaskinskaffe och glass så ville frun i huset (ja alltså i deras hus för i vårt hus finns det ingen fru, än) ha sina naglar lite tillpiffade inför deras Italienresa nästa vecka. Och jag behöver någon att öva lite på så det vara bara att plocka fram lådorna med lack och pynt för henne att rota runt i och bestämma sig för vad hon ville ha. Med gemensamma beslut så blev resultatet som nedan:

   Den rosa bottenfärgen hade hon sedan innan. Med blå/vita prickar
rosa glitter på övre halvan av nageln så blev de lite tuffare.

Det är kul att så smått få börja måla andras naglar och inte bara mina egna. Jag har ju så mycket ideér på olika utförande så jag behöver fler än mina egna naglar för att kunna verkställa dem. 

Annars har dagen varit mest som de andra dagarna i veckan, jobb, jobb, jobb och jobb. Inte för min del då (om man inte ser att ta hand om sonen som ett jobb) utan för Tomas. Men nu är det färdigt i carporten också!=) Taket är målat, hålet lagat och lampor uppsatta. Har inte ens sett det färdiga resultatet själv ännu, han blev klar för 10-15 minuter sedan. Spännande=)

William har fattat grejen med semester de två senaste dagarna och sovit till runt nio på morgonen. Och detta utan att ha vaknat en enda gång från det han somnat på kvällen innan. Detta händer oftare och oftare, att han inte vaknar tidigt, tidigt på morgonen och kräver välling. Misstänker att han börjar bli så pass stor så det inte behövs, skönt. 

Grejen att han sover till runt nio ställer till det lite i rutinerna bara för normalt sett så sover han en timme på förmiddagen innan lunch men nu har han ju knappt hunnit vakna förrän det isåfall skulle vara dags att gå och sova igen. Så nu sover han efter lunch, runt halv ett vilket är helt okej men han blir ju så trött framåt eftermiddagen sedan. Jag tycker det är på tok för sent att sova ytterligare en gång vid fem-snåret om han ska sova för natten vid halv åtta-åtta. 
Annars sover han en omgång till vid strax efter tre och hinner då vara vaken och igång ett par timmar innan det är dags för natten. 
Det krävs en del tålamod och fantasi att hålla honom på gott humör nu den där timmen mellan fem och sex innan det är middag, fungerar men själv är man ganska slut efteråt;) Är väl snart dags ändå att ställa om honom till bara en sovstund per dag så det blir väl så här i en inkörningsperiod innan han vänjer sig ordentligt. Fördelen är att han är så trött när det väl är sängdags så det är sällan ett problem att få honom att somna, en flaska välling och sedan är han lika djuot sovandes som en sten.

  
/Lela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)