Image Map

13 juli 2011

Semesterdagar


Nu är det semester och vad passar väl bättre än att börja semestern med att jobba?
Ja inte inne i en kontorsbyggnad med klimatanläggning utan utomhus i gassande solsken och inte en uns av vind så långt ögat når.
Håller helt eneklt på att slutföra alla projekt som vi satt igång (läs mestadels Tomas;)) under våren. Planen är att de ska vara klara när denna veckan är över så kan vi bara njuta av lugn och behaglig semester sedan. Som sagt, planen är sådan får se om det blir så.

Gjort om lite på uteplatsen så den blev lite mer "oss" än innan. Ett nytt vind-/solskydd, ett projekt som visade sig bli lite större och mer tidskrävande än vad vi först hade räknat med... Tomas har snickrat och jag erbjöd mig i en sinnesförvirrad stund att måla hela grejen, något jag ångrade när det väl var dags att för mig att börja jobba. Men nu är det klart, 4 lager färg och ca 12 timmars målning senare.

   Innan.
Fula, halvruttna flätade pilskärmar. Den enda som uppskattade 
dessa var katten som kunde klättra i dem.

   Under tiden.
Första skärmen ihop snickrad. 


   Efter.
Ett rejält ansiktslyft. Mer stilrent och mer "oss".
Riktigt nöjda bägge två efter allt slit. 

Just nu håller Tomas för fullt på att måla taket i carporten. Bilder på den renoveringen kommer när det är klart, förhoppningsvis då denna veckan. Där har det också skett en rejäl ansiktslyftning med borttagande av vägg, uppbyggnad av ny snyggare vägg, lagat hål i taket, målning och så småningom även belysning. Mmmm, kommer bli bra detta. 

Just målning och snickeri är inte så lätt att hålla på med och samtidigt ha den lilla vilda med sig ute. Så därför har vi dessa dagarna delat upp oss, den ena jobbar och den andra tar hand om William. Fungerar bra även om det är lite tråkigt att jobba ensam.
Ett litet uns av dåligt samvete finns för att han inte får hitta på roligare saker än att vara hemma och leka nu när både mamma och pappa är hemma... Fast å andra sidan så tycker han om att vara hemma och busa, där får han röra sig fritt och alla hans älskade leksaker finns nära till hands så han lider förmodligen inte ett skvatt. Och för att stilla mitt dåliga samvete så gör vi ju detta nu i ett intensivt tempo för att faktiskt kunna få njuta tillsammans sedan, nej det blir bra detta. Ja det blir för det har jag bestämt nu!

Kallade honom den lille vilda innan för det är vad han har blivit, fullkommligt vild! Men han har så roligt och det är så underbart att iakta honom på hans upptåg. Se hur han klurar och funderar när han stöter på något nytt och hittar en lösning på problemet. Hur han på riktigt börjar leka nu och dansa=) Han har aldrig brytt sig nämnvärt om musik innan, vet inte om det är för att vi ALLTID har musik igång i form av radio eller spotify från morgon till kväll, men nu börjar han dansa när han hör något han gillar. Än så länge är hans musiksmak väldigt bred. Det dansas till allt från "Huvud, axlar, knä och tå" till System of a down, som sagt B-R-E-D musiksmak.

Så här såg det ut tidigare idag när han röjde ut det mesta han kunde finna från skötbordet.

    


I väntan på att hela familjen skulle bli klara på avfärd häromdagen började William rota i lådorna på byrån i hallen och hittade denna som han la beslga på:

    
Tomas Färjestadshalsduk, pappa Tomas var väldigt nöjd över sin sons val;)

/Lela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)