Image Map

15 apr. 2011

Griseri


Det är fortfarande problem med maten, jag som varit så glad och stolt över killen för att han alltid ätit så duktigt och framförallt kladdfritt. Jag har fått igen det med råge nu... Trodde det var tänder som satte käppar i hjulet, att han inte ville ha mat för att det var för starkt/gjord ont att tugga. En sked in i munnen följs av en liten kladdig hand som plockar ut all mat från munnen igen och kladdar runt med det. Gröt och välling har fungerat alldeles utmärkt, då äter han som vanligt så det har han fått leva på nu i ett par dagar. När det var så här sist så var det tänder som ställde till det, höll på i 3-4 dagar och sen kom framtänderna i överkäken fram. Nu kan jag inte se att det är några tänder på G, inga vita bulor i käken. Men han gnor, tuggar och gnider i munnen så fort han kommer åt, framförallt när det ska ätas. Och dreglar i kopiösa mängder!!! Får inte lov att borsta tänder i överkäken på honom, han slänger bort huvudet och blir ledsen. 
Idag till lunch tänkte jag att jag skulle göra ett nytt försök med vanlig mat, mosade den så det inte fanns några bitar kvar utan var helt slät. De första 5-6 skedarna gick alldeles utmärkt med sen var det kladd och gojs igen, och tårar!! I ett halvdesperat försök till att få i honom resten av portionen så fick han hjälpa till och äta, hålla i skeden och stoppa händerna i skålen. Helt plötsligt gapar han stort och äter med god aptit! Inte ett spår av att det skulle vara obehagligt... Däremot var det mat precis överallt när vi var klara, dusch får det bli för honom ikväll innan läggdags. 
Men frågan är då, är det verkligen några eventuella tänder på G men att han "glömde bort" det när han var upptagen med att kladda eller handlar det om att han helt enkelt vill äta själv from nu? Jag är inte så säker på att jag vill att han ska äta själv ännu;) Inte innan jag hunnit fixa ett helkaklat rum med tillhörande högtryckstvätt iallafall, börja mata i duschen, naken? (William då, jag kan äta utan kladda). 
Konfunderad och aningens illrådig.

/Lela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)