Image Map

3 apr. 2011

En dag i trädgården


Haft en heldag i trädgården, fått mycket gjort men är väldigt mycket kvar ändå. 
Vi fick 5 stycken träd fällda i mitten på veckan, killen som fällde dem tog med sig stammarna men lämnade grenarna. Alltså en hel del jobb för oss att på något sätt gära oss av med dessa, det vi har ägnat dagen åt idag. 
5 timmar med gren-/kvistmal gav detta resultat...


En hel del flis!! Då är inte riktigt allt flisat, man kan se resterande hög i bakgrunden. Men det är en ytterst liten hög jämfört med den högen vi började med. Hade tänkt jobba undan den högen imorn, jag och William.
Fliset ska användas till att täcka marken runt återstående träd och häcken. Det är så skönt att ha blivit av med träden, både stående, levande och fällda, döda. Tänk bara på vilket jobb vi slipper till hösten med alla förbannade löv som måste krattas upp!!  

Hela familjen har varit med i trädgården idag, många timmar ute vilket jag hoppas resulterar i att killen sover gott och länge inatt. (Natten inatt har inte varit sådan)
Han satt snällt i sin vagn och tittade nyfiket på vad mamma och pappa sysslade med. Ett par små tupplurar hann han med. 


Det ser väldigt mysigt ut nerbäddad i vagnen=)

Nu är det tunga grovjobbet gjort i trädgården, massa jobb kvar dock. Stenläggningen ska rengöras, odlingslådorna rensas, grävas upp runt träden, läggas flis runt träden/häcken, planteras blommor i krukor o.s.v. Listan kan göras längre men just nu orkar jag inte tänka längre än så.

/Lela 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)