Image Map

25 mars 2012

NailArt Sunday - Blomrankor

Kvällens nailart är en kombination av nailart sunday, Cactus "matcha prylen" och ett första försök till att använda akrylfärg för första gången. Mycket på en gång men ibland kan det var det som behövs för att få igång inspirationen. 


Att köra en nailart varje vecka kan ibland vara toppen för att få utlopp för alla ideér man samlar på sig och ibland kan det vara en prestation i form av ett maratonlopp att försöka komma något nytt. Denna veckan hade jag saker jag ville testa men jag visste inte riktigt hur så då tog jag hjälp av "matcha prylen" ideén. Den är suverän när man behöver ett koncept att jobba efter!


Mitt objekt att jobba med blev mina relativt nyinköpta gardiner i vardagsrummet som jag tycker mycket mycket om. (Givetvis, annars hade jag ju inte köpt dem;))
Att pilla ihop en tolkning av dessa med nagellack hade varit lite väl avancerat så jag tog tillfället i akt och testade akrylfärg för första gången. 
Det var riktigt roligt att måla med akryl på naglarna för det funkar ju faktiskt att göra motiv, även ganska detaljerade motiv. 
Vad jag däremot har lärt mig till nästa gång är det går åt betydligt MINDRE färg än vad jag hade räknat med och att måla allt med samma färg på en gång då akrylfärg torkade fortare än vad jag kom ihåg. 
Och att jag behöver köpa en bättre  ytte-pytte-liten pensel då den jag har konstant delar sig på mitten och lämnar tvåfiliga streck:(


Sen måste jag få skryta lite och visa att jag faktiskt lyckades måla högerhanden nästan likadant:) Ganska stolt över detta då jag inte har mycket kontroll över min vänsterhand när den håller en pensel/penna.
Fler som är sugna att testa akryl men inte kommit till skott ännu? Testa för det var kul:)


Nu kommer länklistan, har jag missat er så skäll på mig genom en kommentar!/Lela

25 kommentarer:

 1. Jag är så sjuuukt imponerad. Det där var så snyggt! Och jag är gärna med idag :)

  SvaraRadera
 2. Shit, vad duktigt! Det vart ju super-snyggt! :)

  SvaraRadera
 3. Vad duktig du är! Åh, vad jag skulle vilja kunna måla så där, men det kan jag inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket:) Jag trodde inte jag kunde måla med vänstern men jag hade fel, så prova du oxå:)

   Radera
 4. Får jag se dem irl imorgon? De var superfina!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det får du, lite mer skavda bara. Rensat trädgårdsland idag;)

   Radera
 5. Jag är med fast jag blev lite sen men min halvkladdiga manikyr.

  SvaraRadera
 6. Det matchade ju klockrent :D
  Det var ju tur att jag fick bli representerad som inspiration nu när jag inte hade en enda liten minut över idag för att fixa ihop ett eget nailart-söndags inlägg, då känner jag mig nöjd med min insats ändå ;D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du nestlar dig in på ett hörn vare sig du vill eller inte;) Jag tycker att du ska vara otroligt nöjd med din insats, för jag är nöjd med min!

   Radera
 7. Oj, va snyggt! Grymt imponerad. Kanske måste införskaffa lite akrylfärger jag också snart. Idag blev det ingen nailart för mej, men kommer säkert igen nästa helg. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket:) Du är välkommen åter nästa söndag.

   Radera
 8. Så himla snyggt! Måste också testa akryl!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar tackar, det tycker jag oxå att du måste:)

   Radera

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)