Image Map

6 juli 2010

Igelkottspromenad


Igår var vi trötta på att sitta hemma så vi packade in oss i bilen (jag, Tomas och BB-väskan) och rymde hemifrån över dagen.
Slutdestination: Öland - Borgholm. 
Vågat val kan tyckas eftersom det var där vi befann oss när förvärkarna satte igång senast, då dock på tok för tidigt. Denna gång ansåg vi att det inte skulle göra nåt om värkarna satte igång. Ända bekymret skulle isåfall vara att vi befann oss ca 1½ timme hemifrån. Ja ja, ibland gäller det att utmana livet;)

På väg upp genom skogarna lyssnades det på CD-skivan vi fick av barnmorskan bland de första gångerna vi var där. "Välkommen till världen", 25 barnlåtar och diverse ramsor. Vilken syn eller snarare hörsel=)
Var ju tvungna att sjunga med för att se hur många av alla sånger vi kunde, så det sjöngs både "Mors lilla Olle", "Vyssanlull", "Igelkottpromenaden" och en hel drös med andra sånger. 
Bjöd varandra på en hel del skratt under resan!

Passade på att stanna till i Hansa City innan vi körde över bron. Ett snabbt besök på Bauhaus och IKEA. IKEA mest för att ta en fika men det hamnade några förvaringsboxar under armen innan vi gick ut. Det går att vara på IKEA utan att handla men det är svårt och ganska meningslöst enligt mitt tycke;)

Därefter bar det av mot soliga Öland. Nästan 30 grader varmt och en klarblå himmel. Ingen dum dag att vara iväg på utflykt.
Körde upp till Borgholm och gick en sväng på den "stora gatan", eller om vi ska vara ärliga, den enda gatan som finns i Borgholm;) Tittade lite i krims-krams-affärerna och studerade folk.
Har upptäckt något ganska märkligt när man går på stan med en stor mage i vädret. Vad folk tittar!! Tittar, söker ögonkontakt och ler. Tror att de flesta är uppfostrade på det viset att man inte ska stirra på andra människor.
Den regeln gäller tydligen inte när man är gravid! Jag tar inte illa upp, är fullt medveten om min klotrunda 12-kilos kula placerad under de överjästa brösten. Den är lixom lite svår att missa, tycker bara att det är ett lite roligt (läs märkligt) fenomen.

Efter rundvandringen på stan, ett besök nere i hamnen så satte vi oss på Pappa Blå's uteservering för att inta middag. Ljuvligvt, klockan var nog närmre halv åtta på kvällen, himlen fortfarande klarblå och det var inte det minst kallt i linne.
Mittöver Pappa Blå ligger det en glassbar där de gör sin egna glass så det blev det till efterrätt. 3 kulor av olika typer choklad, mmmm=)  
Inte världens nyttigaste dag men jag väljer att bortse från det. 

På vägen tillbaka till fastlandet blev det ett stopp i Färjestaden för att känna på vattnet. Jag är en riktig badkruka och stoppar inte ner några kroppsdelar i havsvatten om det inte finns en väldigt god anledning. Trotsade mig själv igår och vadade i och det var SÅ skönt!! Vattnet var ljuvligt! Var bra medicin för vattenfyllda och svullna fötter och ben. 

Solen höll på att gå ner, fortfarande 25 grader i luften och ljummet ljuvligt vatten. Det är så en bra dag ska avslutas när man är på utflykt!!                           

                

För er som följt min ågren gällande bärsele vs bärsjal kan jag nu meddela att det är löst;) Det slutgiltiga valet föll på bärsele.   
När vi väl hade bestämt oss så långt skulle det ju bara väljas modell oxå!
Eftersom vi bägge två tyckt att de är så dyra så satte vi oss och letade runt på nätet. Mestadels blocket och tradera. Den behövde ju faktiskt inte var splitterny så länge den var i gott skick.

Hittade en aldrig uppackad Babybjörn Synergy på tradera till ett bra pris utgångspris. Flertalet 100-lappar billigare än i butik. (Varför finns det ingen konkurans på barnprodukter? Det är ju samma pris oavsett om det är i fysiska butiker eller näthandel!!) Så vi la ett bud på den och väntade, 6 timmar senare var auktionen slut och bärselen vår till utropspriset. 
Så förhoppningsvis är det löst nu, inte fått den skickad till oss ännu så helt säker ska man kanske inte vara;)

                                         
                                                             Så här ser den ut. 

Måste gratulera Cim och André till deras lilla dotter Selma som tittade ut igår. Grattis!!

/Lela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)