Image Map

12 juli 2010

Suggor, markiser och ny telefon.


Igår kväll åkte vi till McDonalds och köpte oss varsin McFlurry marrängswiss (det är godis det=)), tog med oss dessa och fortsatte till Wämöparken för att gå en promenad i kvällssolen och avnjuta glassen.
I parken har de ett litet minizoo så vi gick för att titta på djuren, kaniner, ankor, höns och en helt enorm sugga. Hon låg längst in i sitt hus o flämtade i värmen....
-Ja, sa jag till Tomas, med den kroppshyddan hade jag inte heller velat göra annat än att ligga i skuggan och flämta.
-Hmmm, säger han bara och ställer sig för att jämför mig med suggan. Sen ler han....
Argh!! Nog för att jag har svällt upp som en ballong de sista veckorna, har en ordentlig kula på magen och inte orkar göra allt för mycket innan svetten rinner men SÅ stor är jag inte... Lite taskig tyckte jag nog att han var i  sin bedömning, eller vad säger ni?

                        
Inte samma sugga men ungefär samma storlek.


                        

Inte helt rättvist?


Idag har vi varit på markisjakt hela dagen... Kan tala om att det är inte det lättaste att hitta markiser till ett vettigt pris som bara ska sitta uppe en begränsad period!
Insett att vi måste skaffa något till sovrummen för att kunna stänga ute den värsta värmen om nätterna. Har bara 2-glas fönster så det är fritt fram för värmen att komma in och när den väl är inne så trivs den bra vill jag lova.

Tanken är att vi ska byta fönster fram över och i samband med det även byta alla markiser runt huset men behöver göra nåt fram tills dess då det inte gratis att byta fönster i ett helt hus. 

Sagt och gjort, vi åker iväg till bygghandeln för att kolla priser och jämföra tänkte vi.
Cheapy, Harald-Nyborg, Jem & Fix, Bauhaus, Jula och Rusta. Bauhaus hade fönstermarkiser, från 11.000 kr och uppåt!!! Killen som hjälpte oss berättade att de aldrig sålt några sådana sen Bauhaus öppnade, undrar varför?!
Resterande förutom Rusta hade inte över huvudutaget. Så det kommer att bli från Rusta, kvaliten är väl förmodligen vad man betalar för men å andra sidan kommer vi undan med ca 1500 kr för bägge sovrummen och det duger förmodligen utmärkt tills vidare. Det finns ju markiser hos riktiga markishandlare men priserna ser NÅGOT annorlunda ut.
Så imorgon blir det till att beställa och hoppas på att de inte tar allt för lång tid på sig att levereras!! Vi är i starkt behov av dem nu!!!

På tal om leverans så kom mitt skal till mobilen idag=) Hi hi, finns inget annat än mitt i hela världen, det lovar jag!
Barnsligt? JA
Loving it? JA 

                                

Ni som följt mina bilduppdateringar sista tiden bör känna igen motiven=)

/Lela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)