Image Map

15 dec. 2011

Sjukling


Precis innan läggdags igår hände något med William, tempen sköt i höjden och han var som en liten kamin. Nästan så luften dallrade runt honom precis som det gör om asfalt en varm sommardag. Vi testade att stoppa honom i säng utan alvedon för han verkade inte påverkad för övrigt utan han var bara väldigt trött.
Efter en timme ungefär vaknade han igen och nu var han ledsen och grinig så upp med honom och peta i honom alvedon sen fick han sitta med oss i soffan och mysa. En 40 minuter senare hade alvedonen gjort sin verkan, tempen på väg ner och han började kvikna till lite. En ny flaska välling i sängen och sedan sov han gott hela natten, skönt. 

Idag på morgonen vaknade jag av ett illvrål innifrån hans rum, flög upp ur sängen och störtade in i hans rum. Han skrek och grät som om han hade förlorat bägge benen ungefär. Riktigt så illa var det inte, tack och lov. 
När jag kom in satt han upp i sängen och grät så tårarna sprutade och i sin lilla hand höll han en gul tygstjärna. Han hade lyckats dra sönder sin speldosa som hänger i sängen! Han var så förtvivlad över detta så det var helt osannolikt, tog mig en kvart ungefär att lugna ner honom. Söte lilla barn.


Men nu är den lagad och hänger där den ska i hans säng så nu är det frid och fröjd.   

Han är inte helt kry idag även om det är bättre än igår kväll. Ligger precis på gränsen till vad sjukvården kallar för feber hela tiden, trött men annars ungefär som vanligt. Inga andra symptom mer än lite hög temp så jag vet inte vad det kan vara mer än att han är lite sjuk helt enkelt.
Hoppas bara att han blir bättre under dagen för imorgon har vi planer vi inte direkt kan ändra på men det får lösa sig på ett eller annat sätt.

Efter en lång och skön dusch för både honom och mig var han så utschasad att han kanppt kunde hålla ögonen öppna. Så att sätta honom till bords för att äta lunch kändes uteslutet, istället blev det en flaska välling i sängen. Är man sjuk så är sådant fullt tillåtet tycker jag, finns liksom inga riktiga regler då. Han somande på ett ögonblick efter att flaskan var slut och jag hoppas han sover en bra stund nu så han vaknar lite piggare./Lela   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)