Image Map

16 feb. 2014

NailArt Sunday - Rött

Tanken med att välja rött som tema var att spinna vidare på Gelics och Traces of Polish fin-fina Valentine polish week. Kändes som både passande och lägligt en vecka som denna. 

Själv hade jag egentligen tänkt göra en watermarble men kom mig inte för det av någon anledning. Bestämde jag mig för en nail art med strukturlack istället. Klippte mallar i maskeringstejp för att bara få med konturerna på hjärtana och satte igång. Det gick bra men var mycket pilligare än vad jag hade föreställt mig. Tänkte inte riktigt på fotovinklar när jag gjorde mallarna, hjärtana är lite för snäva för att de ska synas ordentligt. 

Inte blev det fler hjärtan än de som syns på bilderna heller. Pillet med att klippa mallar i kombination med en storstädning av huset gjorde att min handled gav upp. (Har återkommande värk i främst högra handleden sedan många år tillbaka). Så det blev vila för handleden och resterande naglar fick förbli svarta. Hur tolkade ni veckans tema? Blev det hjärtan för hela slanten eller? Rött är en stark färg som många har klara associationer till. Kärlek, hat, värme, förbud, varning osv. Ska bli kul att se vilken väg ni tagit. 

/Lela


22 kommentarer:

 1. Snyggt! Här är en till som använt strukturlack för dagens nail art :)

  SvaraRadera
 2. Snyggt och annorlunda. Jag är med idag, men inlägget kommer upp lite senare.

  SvaraRadera
 3. Riktigt läckert med texturen mot det högblankt svarta! Låter inte kul med handleden, hoppas den blivit bättre nu! Jag är med, blev lite väl subtilt men det blir mycket trial and error och man lär sig hela tiden! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bättre och bättre;) Den behöver vila när den gör sig till känna på det viset men vila en handled är inte alltid det lättaste...
   Trial and error är ett av de allra bästa sätten att lära sig på!

   Radera
 4. Jag tycker din tolkning är superfin! Jag hade ju inte tänkt att göra hjärtan, men det blev så i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir inte alltid som man tänkt sig, framför allt inte när hjärtat får bestämma;)

   Radera
 5. Jättefint! Ibland är det det man tror är enkelt som är det svåraste att genomföra :) Jag fortsatte så klart på Valentin-veckan. Tack för att du valde ett så öppet tema så det funkade!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte så svårt som pilligt;) Hade inte föreställt mig att det skulle vara så knixigt att klippa ut mallarna. Varsågod, finns det möjlighet att samköra teman så försöker jag göra det. Roligast för alla på det viset.

   Radera
 6. Dina hjärtan blev jättefina, kul med knoppriga.
  Jag är också med idag, med 2 varianter.

  SvaraRadera
 7. Jättesnyggt! Jag får se om jag hinner fixa något rött. Det är ett kul tema, men jag hade gröna naglar på en fest igår (matchade min klänning) och vill inte riktigt ta bort det än. (Hm, kanske får fixa en röd pedikyr, mina tår är lediga... :-))

  SvaraRadera
 8. Fint och annorlunda! Tycker du fick till det riktigt bra, kan tänka mig pillet som låg bakom! Kul med val av tema också, öppet och enkelt att anpassa både för valentine-nail art's men även andra manikyrer om man kände för det :D <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis som jag skrev till Zara så om det finns möjlighet att samköra teman är det det bästa enligt mig. Blir så mycket roligare för alla då om man slipper "välja sida".

   Radera
 9. Snyggt!!! Synd att din handled inte höll för att klippa tejp! Jag tycker dock det funkar bra med bara enstaka hjärtan och resten svart.

  Jag använde också mallar i maskeringtejp till mina Valentinenaglar men nu idag blev det en pondmanikyr i stället, inte det minsta hjärtluigt alls men väldigt rött.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter ju knappt fånigt alls när du säger det så även om jag vet att det inte var så menat. Handleden hålla för att klippa i tejp;) Tror det var kombinationen med den där städningen som tog knäcken på handleden denna gång. Får se vad det blir nästa gång;)

   Radera
 10. Rött och svart är så snyggt ihop! Jag kör vattenfall, ja rött då förstås :)

  SvaraRadera
 11. Snyggt! Är så läckert med svart & rött

  SvaraRadera
 12. Fint! Alltid lika kul att se alla fina kreationer!

  Jag fuskar och visar en skittle jag hade på lager. Får jag vara med ändå? Jag är inte så fingerfärdig som ni andra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skittle är helt okej så länge den går i röda toner och det gjorde den ju;)

   Radera
 13. Väldigt fin kontrast mellan den svarta, blanka bakgrunden och texturhjärtat :)

  SvaraRadera
 14. Det var snyggt! Svart och rött. Elegant! Marble hade jag också tänkt, favorit som det är, men tiden var inte med mig idag. Det blev något mer ad hoc.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har sällan tid med något mer avancerat längre tycker jag. Vet inte riktigt var jag gör av min tid...

   Radera

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)