Image Map

16 juni 2011

Är det eller är det inte?


Blir inte klok på detta, har han vattkoppor eller inte?!
Fram till idag har vi varit övertygade om att det varit vattkoppor nu är ingen av oss så säkra längre...

Grejen är den att hans röda prickar inte blivit blåsor på 5 dygn, vilket är lång tid för vattkoppor. Han har fortfarande röda prickar utspridda på hela kroppen men de har blivit mindre i storlek. 2-3 stycken av dem har övergått till ruvor/skorpor. 

Alla övriga symptom har överrensstämt, placeringen på prickarna (mage, fotsulor, armar), tisdagens bökande och kavande (det är inte lätt att klia sig när man är 10-månader), lugnet som inträdde efter av att ha smort honom med alosollösning och kylbalsam och prickarnas karraktär. 

Ringde 1177 nu på eftermiddagen för att se om de hade något annat förslag på vad det skulle kunna röra sig om eller om de hört talas om vattkoppor utan blåsor. Vattkoppor utan blåsor hade hon inte hört innan. Nässelfeber, värmeutslag och allergi uteslöt hon också. Han har inte ätit något annorlunda, inte haft kläder på sig sen i söndagskväll eller gjort något som han inte brukar. Skulle det vara allergiutslag menade hon dessutom på att de borde lagt sig inom 24 timmar.
Hon höll med om att de övriga symptomen indikerade på vattkoppor så hon blev inte riktigt klok på vad det skulle kunna röra sig om.
Rekommenderade att jag skulle ta kontakt med BVC eller vårdcentral under morgondagen så de kan komma hit (OM det är vattkoppor är det ju väldigt smittsamt) för att göra en bedömning. Han kan ju inte "bara blivit" prickig, det måste ju bero på någonting! Så nu har jag ringt BVCs telefonsvarare och hoppas på att de ringer tillbaka på morgonen för att boka ett besök.

Någon som har ett intelligent förslag på vad det skulle kunna röra sig om?

/Lela 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)