Image Map

22 mars 2013

KIKO- 401 Peacook Green

Snön vräker ner utanför fönstret när jag skriver detta inlägget. Vårdagjämningen var häromdagen och man kan ju onekligen tycka att det inte borde ligga ett par centimeter snö på marken då. Har inget emot snö i december och januari men så här i mitten/slutet på mars då känns det f*n inte okej!

Tur att det finns belysning som kan locka fram lite regnbågar när solen är gömd bakom flertalet lager moln. Peacook Green är ett väldigt vackert subtilt holografiskt lack. Minns inte hur många lager det blev men jag tror det var två. Möjligen tre. 
Inga "in your face"-regnbågar men det gör mig inget. Grundfärgen får istället komma fram ordentligt och det är bara tacksamt. För visst är det en snygg färg på lacket? Surfa in till Skimmerskuggan för att se fler vackra lack idag. 
Det brukar pratas om hur stor skillnad topplack gör på holografiska lacker. Nu skiljer det sig en del från märke till märke och även kollektion från kollektion men jag tänkte vissa ett prov på det här. Den ena nageln är med och den andra utan. Kan ni se vilken som är vilken?Inköpsställe: KIKO-butik i Barcelona

/Lela

22 kommentarer:

 1. Åh, det här tyckte jag var superfint!

  Och det där snöhelvetet det kan gott få försvinna. Jag vill ha snödroppar, krokus och solsken nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att höra att det är fler än jag som med krafttag talar om att snön borde bort;)

   Radera
 2. Haha! Sverige är ett avlångt land. Där jag bor får man vara glad om snön är borta i maj. Ibland finns det snöhögar (där man tippat i stora mängder) kvar i juni.

  Angående lacket tycker jag det är fint! Är svag för alla varianter av turkos/teal.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu vet jag inte var du bor man jag befinner mig längst ner i Sveriges högra hörn och där ska det inte finnas snö i slutet på mars;)

   Turkost och teal är vi många som är ohälsosamt svaga för:)

   Radera
 3. Älskar färgen och den holografiska effekten syns ju i alla fall. Längtar efter att testa min flaska!

  SvaraRadera
  Svar
  1. absolut visst syns den, och det gör inte inget att den inte är starkare. Den vackra grundfärgen får ju istället stå lite i centrum:)

   Radera
 4. Höger nagel är utan överlack? Jag tycker att det här är ett fint lack, trevlig färg...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt ärligt sp minns jag inte men ja, jag tror att det är höger som är utan.

   Radera
 5. Det är jättefint tycker jag. Vacker färg och fin effekt som jag kan föredra framför de som är över-spectraflairade. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar nog bägge varianterna men av olika anledningar. Det är ju svårt att inte gilla de galna regnbågarna samtidigt som det är kul att se vilken färg det faktiskt är i botten.

   Radera
 6. Åh, vilken fin färg! Jag tycker holoeffekten är väldigt trevlig.

  SvaraRadera
 7. Å superfint lack! River mitt hår över att Kiko inte finns att få tag på ett vettigt sätt. :/ Tycker det är svårt att se vilket av fingrarna som var med eller utan topplack, kan inte bestämma mig. Vilket egentligen är bra för det betyder ju att effekten är försumbar och att man med gott samvete kan måla på överlack.

  Och håller med om snön, i dag är det strålande sol och 4 minus men för någon dag sen kom det kanske 3-4 cm snö. Jag vill att allt ska smälta bort nu så man slipper kylan och kan se lite vårtecken utomhus. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var lite dit jag ville komma när det gällde överlacken. Det är inte en så stor grej på de allra flesta lacken. Jag minns inte helt säkert men jag har för mig att det är höger nagel som inte har topplack på sig.

   Radera
 8. Ett tokfint lack!

  Och ja, nu är man verkligen trött på vintern...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skoja inte.... vill slippa alla jäkla mössor, overaller, vantar, halskragar, fleecetröjor och fan och hans moster. Tar ju en halv evighet att komma iväg vart man än ska....

   Radera
 9. Fint e det :) Väldigt glad att jag har en liten flaska! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. :D Vad bra, tanken var ju att sprida lite glädje!

   Radera
 10. Vilken underbar färg! Är det högra nageln som är utan topplack?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag tror det. Minns inte helt hundra.

   Radera

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)