Image Map

25 mars 2013

Steg för Steg - Conversenaglar

När det var Conversetema på NailArt Sunday var det många som uttryckte sina  farhågor då de kände att Converse var svårt och lite jobbigt. Tänkte att jag av den anledning skulle göra en steg för steg guide på hur man går till väga. Sen att det dröjde ett par veckor innan jag kom till skott är en annan sak. 

Att plocka fram innan man sätter igång:Jag har valt att göra guide för min matta design så jag har valt svart krämlack, matt topplack, silverlack för ringarna och ett svart nailartlack för skosnörena. Här kan du välja vilka färger de känner för, mest klassiskt är ju att sulan och skosnörena är vita. Dottingtool eller liknande för att göra ringarna. 

Steg 1: 
Lacka nageln med den färgen du vill ha precis som vanligt. Steg 2:
Lägg ett lager matt topplack över hela nageln. Låt torka. 
Steg 3:
Måla tippen med den färgen du vill ha på sulan. Jag har i mitt fall valt blankt svart. 
Steg 4:
Använd din dottingtool (eller annat verktyg) för att göra silvriga prickar i två rader bredvid varandra med lagom avstånd. Använd sedan ett nailartlack med smal pensel eller en hobbypensel doppat i lack för att måla skosnörena. Steg 6:
Jobbar du med matta lack så är den färdig nu. Jobbar du med klara lacker så försegla manikyren med ett lager topplack .
FÄRDIGT!!! Det går att variera och leka med färgerna i det oändliga, här är ett par exempel. Om det fortfarande var någon som känner sig lite rädd inför en sån här nailart så hoppas jag att det försvunnit nu. Just Conversen är enkel att göra. Det som krävs för ett snyggt resultat är att du har något att pricka med (tandpetare, knappnål, drinkpinne) och en smal pensel att måla snörena med. 

Vad gillar ni tanken av att göra guider på swatchstickor? Fungerar det lika bra som på riktiga naglar eller känns det för konstgjort?  

/Lela

18 kommentarer:

 1. Åh, men det såg ju görligt ut :-) Tack för förklaringen. Men jag tror att mina naglar är lite för korta för det där just nu i alla fall...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är absolut görligt, det kräver mest att man har lite tid över. tror nog att du hade kunnat göra en variant av det även på lite kortare naglar.

   Radera
 2. Bra tutorial! Jag tycker inte alls att det stör med stickor. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och vad bra att det inte stör:)

   Radera
 3. Tack för ett bra inlägg! Jag tycker det var smart att visa på stickor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod, glad att ni gillar det:) Det underlättar att visa det på stickor så jag är glad över att ni verkar gilla det.

   Radera
 4. Väldigt bra inlägg, alltid bra med tutorials! Tack för det! Jag har äntligen köpt mig ett matt topplack och det är ju sååå coolt. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, kul att det uppskattas:) Matt topplack kan man göra mycket roligt med!

   Radera
 5. Det är helt ok med stickor.
  Om man gör en svart liten prick i silverprickarna får man en ännu mer arbetad känsla och det tar inte mycket längre tid. Personligen gillar jag också tätare snörning eftersom det är lite mer tätt på riktiga Converse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är absolut så att det ser arbetet ut om man lägger till en svart prick i det silvriga. Och hur tätt man vill ha snörningen är ju en smaksak och kanske lite beroende på hur tunna penslar man har.

   Radera
 6. Det störde inte alls att det var på stickor =D Det kanske till och med är lite lättare =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det underlättar väldigt mycket för mig att göra det på stickor. Då är jag inte beroende av att göra manikyren på mig själv för att kunna visa upp. På detta sättet kan det nog komma upp lite fler steg för steg guider.

   Radera
 7. Svar
  1. Tack:) Gillar också den svarta varianten väldigt mycket:)

   Radera
 8. Stickor funkar superbra för mig iaf!

  SvaraRadera
 9. Jag tycker stickor funkar toppen också! Tack för bra inlägg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod och vad bra att ni är så positivt inställda till stickorna:)

   Radera

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)