Image Map

12 okt. 2013

Liebster Award

Har fått en Liebster Award av både Helena på LackyCorner och Sanna på Sannas Naglar. Tack kära ni!


  
Det är samma typ av award men kommer från två olika värdinnor och därmed ser reglerna lite olika ut. Jag försöker göra någon slags kompromiss mellan de bägge och tar allt i ett. 

Reglerna för awarden:


 • Länka tillbaka till de som nominerat dig.
 • Svara på de 11 medföljande frågorna. 
 • Nominera 11 andra bloggare med mindre än 200 följare.
 • Lämna 11 frågor för dina nominerade att svara på. 
Jag kommer svara på dubbla antalet frågor eftersom nomineringen kommer från två personer. Se det som en extra stor möjlighet att lära känna mig bättre. 

 1. Hur länge har du varit lackberoende? På riktigt lacknörd skulle jag säga två och ett halvt år. Intresset har funnits innan dess också men inte lika påtagligt. 
 2. Vad tycker din familj och dina vänner om ditt intresse? Eller vet de ens om det? Ha ha, jag vet inte hur det skulle undgå folk i min närhet. När jag fick ny tjänst efter sommaren så presenterade jag mig själv som lacknörd på första gruppmötet så det är inte direkt så att jag smyger med det. Än så länge har jag inte stött på någon som tycker det är negativt, bara lite märkligt. 
 3. Berätta om hur du vanligtvis lackar om dina naglar. Plats? Sittandes? Framför TV:n? Rutin? Sitter som gott som alltid i mitt hörn av soffan och lackar framför TV:n. Har ingen direkt rutin mer än den som är mer eller mindre tvingande. Ta bort det gamla lacket, fila om det behövs, underlack, färgat lack, topp lack och städning. Efter det så brukar det vara dags att krypa i säng. 
 4. Hur förvarar du dina nagellack? De bor i två röda Helmer inuti en garderob. 
 5. Tänk dig att nagellack blir förbjudet och inte får användas, alls! Böterna för nagellacksanvändning är 10.000 kronor. Skulle du smuggla och ha på dig det hemma eller ge upp ditt intresse? Smuggla och ha på mig det hemma till en början. Sedan hade jag nog tröttnat på att aldrig kunna visa omgivningen de vackra lacken så då hade jag slutat. 
 6. Du får bara använda 2 lackfärger i resten av ditt liv. Vilka? Oj, svart och grönt? Grönt är ju den färg som det mänskliga ögat uppfattar flest nyanser av så variationen kanske är lite större då tänker jag. För jag försätter att det inte är två flaskor vi pratar om här utan obegränsade flaskor i två färger. 
 7. Vilken är din favoritfinish? Jag måste alltså välja? Svårt som attan men jag tror att jag väljer holografiskt. Sista tiden har jag blivit svag för kräm men nej, holografiskt får det bli. 
 8. Om du var tvungen att välja mellan att enbart bära ett lack i resten av ditt liv eller inget lack alls. Vad skulle du välja? Ett lack, lätt! Även om det förmodligen skulle tjatig efter bara ett par dagar. 
 9. Har du något favoritmärke inom nagellack? Det finns många bra märken, jag hade nog valt China Glaze. Stort utbud där jag skulle kunna välja och vraka utan att tröttna. 
 10. Vilken är din bästa nagelvårdsprodukt? Historiskt är jag kass på allt vad nagelvård heter. Köpte så sent som häromdagen min första flaska nagelolja så jag får väl säga den då. ESSIE - apricot oil.
 11. Om du startade ditt eget nagellacksmärke, vad skulle det heta? LeLack, vad annars?
 12. Hur blev du intresserad av att börja måla naglarna? Alltid varit intresserad av att måla naglarna men det var under min föräldraledighet som intresset satte ordentlig fart. Det var då jag upptäckte nagelvärlden på internet och det öppnade helt andra dörrar än tidigare. 
 13. Har du någon speciell fotograferingsplats för dina målade naglar? Vid något fönster? Balkongen? Jag har en bänk inne i vårat gästrum där jag satt upp en liten fotostudio. 
 14. Vilken typ av nailart är din favorit? Nailart är lite av mitt skötebarn även om jag inte är lika flitig på att utföra det längre. Senaste tiden har det varit mycket stämpling så jag får nog svara det. 
 15. Vilken blogg var din största inspirationskälla när du startade din egna blogg? Cactus, dessvärre är hon inte aktiv för tillfället. Jag hoppas innerligt att hon kommer tillbaka. Inte nog med att bloggen var/är som nagelvärldens Wikipedia så här även Cactus en underbar person. 
 16. Vad tycker du är roligast och mest givande med att ha en nagelblogg? Bortsett från nöjet och avkopplingen med att lacka om och hittar ny inspiration till nailart så är kontakten med er läsare det som ger mig mest. Att det jag gör och visar upp uppskattas av någon. 
 17. Det är höst och kvällarna är mörkare. Jag älskar ju doftljus. Gör du också det och i så fall har du någon favoritdoft? Gillar tända ljus men kanske inte så förtjust i doftljus. Om det skulle slinka med något doftljus ändå så får det gärna vara gröna äpplen. Vanilj hade åkt raka vägen ner i soporna.  
 18. Är du kaffe eller tedrickare? TE, svart te med mycket fruktsmak utan socker. Södershöjder, 54 och Mambo Jambo dricks det mycket just nu. 
 19. Hur bor du? I stan eller på landet, lägenhet eller hus? Jag bor i ett enplanshus ca 12 km från residensstaden i Blekinge. Ett mysigt, alldeles lagom stort samhälle. 
 20. Favoritfilm? Film? Jag tittar gärna på film men har svårt att peka ut en favorit. Tittar liksom lite på det som erbjuds. 
 21. Jag är lite av en nerd och erkänner villigt att jag spelar Hayday. Har du också något smått töntigt spel du ägnar dig åt?  Hrrmm... *host* Bubble Witch Saga (förbannade skitspel, suttit fast i en vecka nu)*host*
Nu till de elva nomineringarna vilket är trixigt i sig. Dels för att jag inte följer så där galet mycket bloggar längre och dels för att jag är ute lite sent med den här awarden så den har redan hunnit gå runt en bland många. Men jag gör ett försök, skulle någon vara dubbelt nominerad så får ni avgöra själva helt enkelt. Och är det någon som inte alls är intresserad av denna typ av kedjebrev är det helt okej att hoppa över det, inga sura miner för det.

 1. Nerd Colours
 2. Tasty Tips Blog
 3. Fröken Nilssons Färger
 4. Drops of Color
 5. Glossy Nailpolish
 6. Imzadis Naglar
 7. Fialand
 8. Mrs Data Målar Naglarna
 9. Älvorna och Alvernas Land 
 10. Nail Me
 11. Nageldraken
Och så till den sista deluppgiften, de nya elva frågorna. Och här tänkte jag faktiskt frångå nagelkonceptet och köra på helt andra typer av frågor. Allt för att få lära känna er mera som personer. 

 1. Stämmer din fysiska ålder överens med din mentala ålder?
 2. Vilket var ditt absolut första jobb?
 3. Vilka tre saker kan du inte vara utan i ditt skafferi/kyl?
 4. Viker eller knölar toalettpappret?
 5. Morgontidning eller kvällstidning?
 6. Ärligt nu, träna på gymet eller kura upp i soffan med en stor godispåse från Hemmakväll?
 7. Bor du på samma ort/i samma stad där du växte upp?
 8. Vad läste/läser du på gymnasiet?
 9. Vad har du i ditt sovrumsfönster?
 10. Vilken radiostation väljer du helst?
 11. Vad köpte du senast till dig själv?
/Lela

4 kommentarer:

 1. Å, tack :) Just nu känns det fortfarande skönt att inte blogga, men jag har iaf börjat lacka naglarna igen och ha målade naglar på jobbet, så det går framåt ^^ Kanske hittar jag tillbaka till bloggen en dag.
  Roliga frågor att läsa svaren på!

  SvaraRadera
 2. Jag älskar ljus som luktar äpplen och gillar inte alls vanilj så där är vi på samma våglängd. Kul att du tog dig tid att svara :)

  SvaraRadera
 3. Åh tack så mycket för nomineringen! Va kul att läsa dina svar. Det är alltid så trevligt att få veta lite mer om personen bakom bloggen man följer. :) Livet har serverat mig väldigt mycket på min tallrik just nu men jag ska försöka att sätta mig ner snart och svara på frågorna. :)

  SvaraRadera
 4. Tack! Det är kul att bli nominerad, särskilt nu när jag är så dålig på att blogga själv! Jag ska försöka att i alla fall hinna med att svara på frågorna!

  SvaraRadera

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)