Image Map

1 okt. 2013

Express remover

Antingen har jag haft huvudet under en sten de senaste månaderna eller så har det poppat upp en uppsjö ersättningsprodukter till de vi är vana vid. 

Depend säljer stämpelkit på MAXI, Colorama säljer indieinspirerande lack i form av sin Polka Dots kollektion, IsaDora säljer en hel kollektion med strängglitter (som jag för övrigt är sugen på att testa) och var och varannan klädkedja lanserar sina egna nagelprodukter. 

H&M har rhinestones, nailartlack, löst glitter och dip-in remover i sitt sortiment. 
BikBok har nagellack, rhinestones, caviarpärlor, nailart-pennor och dip-in remover i sitt sortiment. 
Och det är just dip-in burkarna jag tänkte ta mig en närmare titt på idag. Främst är det mängd och pris som ska jämföras, jag har inte köpt och testat alla varianter jag sett så effektivitet vore inte rättvist. 

Depend Trotjänaren i detta gänget är Depends variant, originalet på den svenska marknaden. Finns i två varianter, den blåa supersnabba och den gröna miljövänliga. 
Den innehåller 100 ml och rekommenderat cirkapris är 59 kronor. Jag har använt den länge och varit väldigt nöjd med den samtidigt som jag inte blir ledsen i ögat av att det kommer billigare alternativ. När det gäller remover i flaska så har jag testat åtskilliga budgetvarianter och alltid återkommit till Depends, den är svår att slå. Så det är intressant att se om deras dip-in kommer att stå sig lika stark.

Milliliterpris: 0,59 kronor
KICKS
Först hittade jag KICKS egna, saluförs som expressremover. 75 ml för 69 kronor, alltså betydligt dyrare än Depends variant. 
Jag har testat den till att ta bort min stjärnteckenmanikyr och det gick oehört smärtfritt. Då var det ändå en del smått glitter i den manikyren. Enligt innehållsförteckningen innehåller den ingen aceton och är dermatologiskt testad. 

Milliliterpris: 0.92 kronor

H&M
Häromdagen hittade jag H&Ms egna produkt och köpte hem för att testa. Innehåller precis som KICKS 75 ml men har det nättare priset 39.50 kronor. Även denna är acetonfri och marknadsförs som express remover. 
Denna har jag testat till att ta bort en full manikyr av skimmerlack och den fungerade väldigt bra, det tog inte många sekunder i burken innan allt lacket var borta. Underlack,  3 lager lack och överlack. Det negativa är att skummet tenderar att ludda sig under användning. Inte så det smular sönder fullständigt men tillräckligt för att reagera negativt på det. 

Milliliterpris: 0.53 kronor

BikBok
På samma shoppingrunda gick jag inom BiBok och såg att även de hade en burk. Köpte inte den då jag inte hade behov av den just då men nästa gång blir det nog ett inköp. Dock spanade jag in den lite snabbt, expressremover, acetonfri och 75 ml för 39.50 kronor precis som H&M. 

Milliliterpris: 0.53 kronorGina Tricot
Sen kom en kollega och sa att hon hade köpt en burk på Gina Tricot. Expressremover och acetonfri. Inga stora skillnader här heller bortsett från priset, 59 kronor för 75 ml. Kollegon tyckte att den fungerade bra till den manikyren hon testat att ta bort med hjälp av den och jag litar på hennes ord. Hon har blivit en tvättäkta nagelnörd det senaste året vilket jag ser som en vinst. 

Milliliterpris: 0,79 kronorAlltså verkar det finnas en hel del vettiga varianter ute på marknaden nu vilket inte kan ses annat än positivt. Däremot så undrar jag om det egentligen är så stor skillnad på dem. Spana in bilderna lite mer noggrant, är det bara jag som tycker att det är extremt lika varandra? 
KICKS och H&Ms har jag kunnat jämföra rent fysiskt och burkarna är så när som identiska. Plaststämplarna i botten skiljer sig åt men annars är de gjutna i samma form. BikBok och ginas ser inte ut att komma långt ifrån de heller. Så den stora frågan är väl om innehållet verkligen skiljer sig eller inte. Min personliga tanke är det är precis samma i ialla fall H&Ms, BikBok och Ginas. Om skummet håller samma kvalité i alla tre låter jag var osagt tills jag testat alla tre.

Vilken jag kommer att köpa i fortsättningen? Depend får högst troligen stryka på foten här och ge plats åt H&M. Billigare och fungerar precis lika bra som Depends till det jag använder den. Göra rent nagelbanden och nailartverktyg. 

Vilken jag inte rekommenderar? KICKS, inte för att det är dålig kvalité utan för att priset per ml är skyhögt jämfört med de övriga. 

/Lela

11 kommentarer:

 1. Kanonbra inlägg!
  Har bara testat HMs och Depends av de du listar, och där föredrar jag faktiskt HMs, just för att den är så billig. Ja den luddar tyvärr, men det går ju att torka bort. Den allra bästa enligt mig är däremot Vitrys Dip In-remover (blå burk, tror det är 100 ml, men inte helt säker. Finns på Åhlens) som har bäst skumgummi och har hållt längst av de jag testat. Dock är den fasligt dyr, 70 eller 80 kr om jag inte missminner mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vityrs har jag inte sett, kanske inte letat heller å andra sidan. Är sällan och handlar på Åhlens så jag har ingen bra koll på deras utbud.

   Radera
 2. Bra jämförelse! Har provat kicks och depend och personligen tycker jag kicks burk är för hög till min längd på fingrar. Jag utnyttjar inte hela burken för fingrarna är för korta. Tack för bra blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en aspekt jag inte har tänkt på, kan vara för att jag har så kallade pianofingrar, dvs långa och smala. Så det är inget jag tänkt på när jag testat dem. Men då kan jag förstå att du håller Depends kär.

   Radera
 3. Mycket bra jämförelse! Kul att nageltrenden växer i de stora kedjorna också!

  SvaraRadera
 4. Nej, nej... Köp inte BikBoks dip-in burk... Den smular sönder så ordentligt mycket... :( Inte värt pengarna...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan vara bra att veta, tack för det:) Men jag kommer nog ändå att köpa mig en burk, är nyfiken av mig och vill gärna testa själv.

   Radera
 5. Förmodligen är det enbart Depends Blåa och Gröna som skiljer sig något mot dom andra dip-inerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror precis som dig att det är i princip samma sak i de övriga. De luktar tom likadant, nästan så det är någon svagt parfymerad doft på dem.

   Radera
 6. Jag gillar inte alls HMs! Jag har använt den 3 gånger varav den tredje gången var med glitterlack och då totalförstördes svampen. Jag fick med stora bitar och den går knappt att använda längre :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svampen/skumgummit H&Ms är känsligt så jag kan förstå att den inte håller för en ordentlig borttagning av glitter. Själv lägger jag alltid Seche i botten när jag bär glitter så jag slipper proceduren med borttagning, de trillar av sig själva.
   Men ska man se till ett billigare alternativ till Depend så tycker jag att H&M är ett bra budget alternativ.

   Radera

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)