Image Map

21 apr. 2012

Det här med batchnummer.

Var tvungen att kolla närmare på det här med olika batchnummer av MUS holografiska lack. Att hitta någon vettig information på nätet var inte de enklaste, tog många olika sökvägar och formuleringar innan jag hittade ens lite information. 

För att ta det från början så finns det gamla och nya versioner av Make Up Store. De gamla versionerna ska vara mer holografiska än de nya och det bästa sättet att ta reda på vilken version de har är att kolla batchnumret i botten på flaskan. 
På de äldre versionerna står det tydligt "batch XXX" medan det på de nya bara står ett en tresiffrig kod.  

I botten på min Greta står det 101 och på Brita 001. Bägge tillhör den nya mindre holografiska versionen, som jag förstår det finns inte de gamla längre att få tag på i butik. 


Hittade ett blogginlägg som visare skillnaden på batch 601, 801 och 101 av just Greta. Av den jämförelsen att döma så är det helt klart stor skillnad mellan batcherna. 

Även vår svenska holodrottning Sminkan har en jämförelse här. Hon jämför tre av  totalt fyra hololack från MUS, därmot skriver hon inget om vilka batcher hon har. Bara att det är gamla och nya. 
Inte nog med att det skiljer i holoeffekten, det skiljer tydligen en del i färg mellan olika flaskor i samma batch, Främst gäller detta den brunaktiga Madeleine.  

En snabb sökning på Tradera visar att folk som äger de tidigare batcherna av dessa lack håller hårt i dem för det finns inte ett enda till salu. Skulle misstänka att om det dyker upp något där så går det för dyra pengar. 

Min version av Brita är alltså den mindre holografiska versionen vilket inte gör mig så mycket eftersom jag inte äger den äldre versionen och kan jämföra den med något. 
I vissa lägen, som typ det här, kan det vara tacksamt att vara nyinvigd nörd:)

/Lela

11 kommentarer:

 1. Den är ändå supersnygg! Bra målat också, jag har alltid jättestora problem att inte riva upp kala fläckar med MUS's holo-lack.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Greta är onekligen ett oehört vackert lack!! Nja det fanns en del kala fläckar på min manikyr oxå men allt holognistar döljer det på bilderna;)

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Ja, där var det där inlägget från Sminkan som jag letat efter. Så tråkigt att MUS har gjort såhär. Och varför undrar jag då. Är det för att de vill sälja mer av Aqua fixet kanske? Som i ärlighetens namn inte verkar göra så väldigt mycket för holoeffektens skull ändå. Himla tråkigt. :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, ja där var det:) Äger ju inte någon av de gamla batcherna så jag kan ju inte jämföra utan bara gå på andras bilder och ord. Men någon form av ekonomisk vinning är väl inte omöjligt att det ligger bakom.

   Radera
 4. Bra med ett inlägg som bringar lite klarhet i röran :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade inte blivit något inlägg utan din hjälp att hitta batchnumret:) Tack!

   Radera
 5. Svar
  1. Vad kul att höra att du tycker det:)

   Radera
 6. Det går att få tag på de äldre batcherna! Jag köpte min Siw med batch 701 i februari. Ett tips är att titta på de flaskorna längre bak på hyllan. Och jämför olika flaskor med varandra i affären, och jämför med testlacket som, vad jag vet, alltid är batch 601!

  SvaraRadera
 7. På mitt greta står det Batch 701 , e de den första då eller? Den är iaf väldigt holografisk

  SvaraRadera

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)