Image Map

21 apr. 2012

Steg för Steg - Spetsmanikyr

Eftersom min spetsmanikyr vållade en del uppmärksamhet tänkte jag göra den som min andra steg för steg guide. 


Att plocka fram innan man sätter igång:
Till denna manikyr behövs: Lack i valfri kulör, spetsband, gammal pensel, sax, pincett, spraylim, underlag att spraya på. 


Steg 1:


Börja med att lacka naglarna med det valda lacket, glöm inte underlack! Låt torka ordentligt.


Steg 2:


Klipp ut en bit av spetsen som är lite större än din nagel. Lägg den på ett underlag du inte är rädd om. Spraya rikligt med spraylim. (Läs bruksanvisningen om hur länge det ska torka mot materialet innan man applicerar det).
Steg 3:


Använd pincetten för att plocka upp spetsbiten och placera den över nageln. Använd den andra handen för att pressa spetsen mot nageln medans limmet fäster ordentligt på nageln.
Steg 4:


När spetsen har fäst ordentligt så plocka fram saxen och klippt försiktigt bort överflödet som ligger utanför nageln. Var försiktig så du inte bryter loss spetsen från nageln och så du inte klipper dig i fingret.
Steg 5:


Använd penseln för att dutta på mer lim om det skulle behövas. 
Upprepa steg 2-4 på så många naglar som du vill. Vill man kan man försegla manikyren med ett lager topplack, jag hoppade det eftersom mitt valda lack torkade matt. 


Steg 6:


Manikyren är klar! Detta är inte en manikyr som fungerar rent praktiskt i längden, spetsen har en tendens till att lossna lite för lätt. Ju tunnare spets/tyg man väljer dessto lättare är det att få den att fästa och sitta kvar. 
En snygg och effektfull manikyr som man kan leka med variationer i all oändlighet. Bara fantasin som sätter gränser.
/Lela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)