Image Map

20 apr. 2012

Make Up Store - Greta

Vilken dröm och mardröm på samma gång! Har läst om att MUS holografiska lack skulle vara knepiga att applicera men jag hade kanske inte riktigt föreställt mig att det skulle vara SÅ knepigt!! Tur att det är vackert när det är klart:)
Ni som är insatta i den holografiska världen, hur ska man lacka med detta för att slippa lägga fyra lager som jag fick göra?! Sen fick jag tipset av Martina på Colourize Me  att kolla vilken batch de tillhör. Men jag har förmodligen tappat min läsförmåga för jag kan inte hitta var det står förnågonstans. Tips?


Nu är det nog snackat, fram med bilderna!! Om jag har tur idag efter jobbet och solen kanske lyser så kompletterar jag med äkta solbilder.

Det är dyrt men när det ser ut så här så är det värt varenda krona:)


Inköpsställe: Make Up Store

/Lela

19 kommentarer:

 1. Jag har inget problem med Siv, som är det enda av MUS holos som jag äger, men jag har hört att holos är lättare att applicera ovanpå Seche Vite. Har dock aldrig testat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan ju alltid hoppas på att Greta är den besvärligaste damerna utav dem.

   Radera
 2. Seche Vite i botten gör ingen som helst skillnad för mig, det använder jag alltid med alla lack och holosarna är lika jobbiga som med vanligt baslack ändå. Jag har nog bara accepterat att de är besvärliga att hantera men att det är värt det :) Jag försöker med flödiga lager och att peta så lite som möjligt, men annars vet jag inget bra knep.
  Batchnummret är inte helt enkelt att klura ut på de nya flaskorna så det är inte dig det är fel på! :) På de gamla står det tydligt "Batch xxx" men på de nya står det bara ett nummer. Oavsett så är det på etiketten i botten. På mina flaskor står det på var sin rad:
  *namn*
  Hologram
  *batchnummer*, i mitt fall 001. (har gamla flaskor av batch 601 och 701)
  Det vi är vana att tolka som siffran på nyansen är alltså batchen. Men det fattar man ju inte om man inte råkar ha två eller fler flaskor ur samma batch och därmed inser att olika lack inte kan ha samma nummer! Flanigt system.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älskar när du kommer och rätar ut mina frågetecken:)Tack så mycket!!

   Radera
 3. Greta är übersnygg! Väl värd sina 130 spänn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, ska bara komma på ett sätt att fjäska för henne så hon är lite trevligare mot mig så ska vi nog kunna bli riktiga bundisar:)

   Radera
 4. Jag har batch 601 på min Greta och trots att jag använde MUS Aqua Fix i botten så blev det kala fläckar efter tre lager. Så man måste nog ha en rätt bra teknik för att lyckas. Däremot funkar det kanonbra att stämpla med lacken ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stämpla med detta måste jag ju testa:) Tack för tipset.

   Radera
 5. Är så snyggt på dina långa naglar! Regnbågarna får så stort spelrum :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack:) De är i längsta laget för att kunna fungera rent praktiskt nu men de håller ihop så fint så de får växa tills någon går sönder tänkte jag;)

   Radera
 6. nice work thank you for sharing

  SvaraRadera
 7. Detta måste tillhöra en bra batch ,för det ser grymt fint ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Efter min lilla reserch nu ikväll så visar det sig att den faktiskt tillhör den sämre av batcherna så det är kul att höra att du gillar det så mycket ändå:)

   Radera
 8. Galet snyggt! Jag har Greta, men har faktiskt aldrig testat henne. Panikshoppade MUS holografiska när de började ändra så de blev mindre holografiska. Och det där med batchen, påverkar det hur svåra de är att applicera? Vilken batch de har är väldigt relevant om du vill ha ett verkligt holografiskt lack, men jag har aldrig hört att vissa batchar skulle vara svårapplicerade och andra lättare. Kan ju iofs tänka mig att de med mindre holografisk effekt är lättare att applicera men de vill man ju undvika ändå. När jag hade Madeleine så använde jag MUS Aqua base och skiktade färglagren med den, det funkade ganska bra men blev jobbigt att få bort. Jag brukar skikta med ett överlack mellan färglagren när jag ska måla med såna här jobbiga lack, då kan du inte riva upp lager ett med lager två om du förstår hur jag menar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte en aning om det påverkar formulan för övrigt, jag har inget att jämföra med eftersom bägge mina flaskor är nyköpta.
   Att skikta lagrena med överlack låter som en vettig idé att testa tillsammans med Cactus tips om flödiga lager. Tillsammans kanske det gör mig kompis med Greta, hade varit ytterst trevligt:)

   Radera
 9. Snyggt! Tycker också att de är lite bökiga att måla med, men helt klart värda besväret :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack:) Lite bökigt? Ansåg det vara mycket bökigt, kan inte minnas att jag behövt bråka så med något lack tidigare. Tur för Greta att jag i vissa lägen känner för att vara ytlig och gå på utseende;)

   Radera

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)