Image Map

24 juni 2012

NailArt Sunday

Fuskade lite och fixade naglarna redan igår kväll. Hade lite brist på inspiration bara så jag bad Tomas tala om för mig vad jag skulle hitta på. Han gjorde det lätt för sig och gav mig kuddfodralen som han satt bredvid i soffan. 
Botten är svart cremelack, resterande är på frihand med akrylfärg. Ganska kul manikyr som går att förvandla i det oändliga beroende på vilka färgkombinationer man väljer. 


Börjar få lite kläm på att måla med akryl, hittat rätt kombination mellan färg och vatten. Vitt däremot är svårt, både i akryl och i lack.
Vad jag däremot inte fått kläm på är hur man lägger på skyddande överlack utan att få akrylen att spricka/flaga. Tips på det någon? 
Tänk er ett flagnande hus som behöver målas om, lite åt det hållet blir ytan med överlack på. 
När jag var färdig kände jag ett stort sug efter att testa med ett matt topplack. Plockade fram Kleancolor - Madly Matte och jag tyckte nog att det blev snyggare än innan. Ytan blev visuellt jämnare med matt på toppen.
Hoppas att ni haft en trevlig långhelg och tillbringar de timmar som är kvar på absolut bästa sätt. Tex med att pilla ihop ett bidrag till NailArt Sunday;)/Lela

19 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Funkade sådär att länka till mitt inlägg. Jag nöjer mig helt enkelt med att deklarera att jag är med! :-) Ha en skön söndag, själv ska jag hem till svärmor och äta födelsedagstårta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det räcker gott och väl med att deklarera att du är med, jag letar upp inlägget själv:) Tack, söndagen har varit skön om än något hektiskt mellan varven;) Hoppas tårtan var god.

   Radera
 3. Akrylfärg som spricker och flagar har jag faktiskt aldrig varit med om, skumt :/ Undrar vad det kan tänkas bero på...
  Jag målade mina moln igår kväll så jag har väl fuskat jag med isf :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spricker kanske är fel att säga egentligen men det är snubblande likt sprickor. Akrylen reser sig liksom från underlaget. Min tanke är att det kanske behöver torka lite mer innan överlacket åker på.

   Radera
 4. Jag tycker det där var lite häftigt, och det matchar ju din blogg! Jag fuskade mer för jag gjorde mina i onsdags, men jag deltar i nailartsunday med dem ändå! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, det har du helt rätt i! Den kopplingen såg jag inte själv.
   Det är helt OK att fuska i NailArt tycker jag, inte alltid man har tid när man vill;)

   Radera
 5. Jag får väl erkänna att jag fuskar ganska ofta :O

  Det här ser väldigt snyggt ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glömde skriva att jag också är med!

   Radera
  2. Jag fuskar nästan varje vecka, men säg det inte till någon;)
   Tack!

   Radera
 6. Hehe jag brukar också fuska :) Är ju inte varje söndag man har tid att sitta och pilla. Men idag har jag inte fuskat! Suttit över tre timmar och försökt få till en bra water marble haha! Det gick tillslut :) Inlägget är dock inte uppe än, men det kommer här under kvällen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar som att jag är i gott sällskap med mitt fuskande, känns härligt:) Har spanat in din marble nu, läcker:)

   Radera
 7. Jag fuskar också men inte idag! Suttit över 3h och försökt gå till en sjysst water marble haha :) det gick tillslut och jag är med! Inlägget är dock inte uppe än, det kommer senare under kvällen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det något galet med min kommentarsfunktion eller fick du bara en släng av minnesförlust?;)

   Radera
  2. Hahaha ja för först när jag skickade dök det inte upp bland dina kommentarer :) skickade på mobilen då så kanske den som segade sig eller nåt!

   Radera
 8. Snygg matchning! För att undvika sprickor i färgen vänta med överlack tills att designen är helt torr. Men även utan sprickor håller manikyren ganska lite om man täcker hela nageln med akrylfärg. Huvudregel: så mycket lacktäckt yta som möjligt och akrylfärg till detaljer :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack:)
   Misstänkte att det var så, den var nog inte helt torr ändå. Nej att det inte är så hållbart med akryl har jag märkt. Sicken tur att inget man gör sitter i mer än 2-3 dagar på sin höjd ändå;)

   Radera

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)