Image Map

12 maj 2012

Guld-gröna toner i jämförelse

När jag låg hemma och var sjuk i början av veckan roade jag mig med att göra lite jämförelser på liknande lack jag har ståendes i Helmer. Första jämförelsen är av guldbetonade kromatiska lack med Chanel - Peridot i spetsen.
Otaliga liknande jämförelser har gjorts tidigare men jämförelser är ändå roliga, om inte annat för att göra en inventering bland sina egna lack.


Hade tre lack i samma skala. Chanel - Peridot, KICKS - Evening at Ch. Marmont och Misa - Phazers on Stunning. Alla tre är alltså kromatiska med guld som bottenton och grönt och blått som toppar. 
I flaskan är det främst Phazers on Stunning som avviker, bottentonen är mer grön i den än de andra. 


Chanel - Peridot, KICKS - Evening at Ch. Marmont och Misa - Phazers on Stunning.


För att göra jämförelsen rättvis så grundade jag med ett lager svart innan jag applicerade två lager av varje lack. EACM vet jag av erfarenhet är skir och jag misstänkte att även PoS skulle kunna vara ganska skir. Min misstanke bekräftades och den svarta grunden var välbehövlig för de bägge. Peridoten klarar sig egentligen bra på egen hand och hade inte behövt någon hjälp. 
EACM blev ju väldigt hajpat när det kom som en dupe till Peridoten. När man ser dem bredvid varandra kan man börja undra varför för de är sannerligen inte dupes. Halvsyskon eller kusiner? Absolut men inte dupes. Mycket mer gröntonat och intensiv i färgen. 
POS däremot ligger i samma skala i intensiteten och glans men drar ganska långt ifrån varandra färgmässigt. 
Där Peridoten drar åt grönt drar POS istället åt brun-rött. EACM har samma färgskiftningar men mycket intensivare. 

Vilket man gillar bäst är ju egentligen en smaksak. Tro det eller ej men när jag jämför dem så här bredvid varandra så fastnar jag mest för EACM. Peridoten ser alldeles för snäll ut bredvid. POS är absolut ett snyggt lack men den spelar inte i samma liga. 
Det florerar som sagt en hel uppsjö med Peridotinspirerade lack, vissa mer lika än andra. Dessa var de jag hade i min samling, får se om det möjligen kan bli fler i framtiden. 


Vilken är er favorit? Håller ni Peridot högst upp på listan eller finns det något annat lack som kniper den platsen?


/Lela

6 kommentarer:

 1. Jag håller med dig om att EACM ser snyggast ut på dom här bilderna. Sen så syns det ju också tydligt att dom inte är dupes, men absolut släktingar.

  Med tanken på prisskillanderna mellan dom olika lacken får ju jag lov att säga att EACM är klart prisvärdast.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja EACM var ju betydligt billigare än Periodet. Nackdelen är väl att det krävs så många lager att man skulle behövt både 2-3 flaskor för att både kunna använda och ha kvar i samlingen.

   Radera
 2. Vilken bra jämförelse! Jag föredrar nog också EACM - den har lite livligare färger och mer djup.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack:) Håller fullständigt med dig!

   Radera
 3. Jag tycker EACM är klart snyggast!

  SvaraRadera

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)