Image Map

7 maj 2012

Ifrågasatt

Beslöt mig för att faktiskt stanna hemma idag efter en natt med frossa trots dubbla täcken och Tomas som värmekudde. Gillar inte att vara hemma, känner mig alltid som den största svikare där finns när jag är sjuk och hemma. 
Men som läget är just nu så hade jobbet inte varit en höjdare, snörvlig, uppsvullen hals och frossa. Temperaturen är runt 20-21 grader inomhus ändå sitter jag med tjocktröja och filt och fryser. 


Skulle ringa och sjukanmäla mig tidigare imorse precis som man måste göra när man inte är kapabel att gå till jobbet. När jag väl kom fram, ganska lång kö även denna gången, frågade sjuksköterskan vad som var mitt problem. Förklarade mitt tillstånd varpå hon frågade om jag tagit tempen på mig själv. Ja, svarade jag men jag har ingen feber. (Får ytterst sällan feber, tror jag haft feber 2-3 gånger som vuxen). 
Jaha, men kan du verkligen inte gå och jobba då frågar hon i andra änden av luren. Du låter ju inte sjuk. 


Hennes måttstock på att vara sjuk var tydligen att ha feber. Andra symptom var inte någon att ta med i bedömningen utan här är det är feber som gäller. Och för den delen, låter man på något speciellt sätt när man är sjuk? Och hur kan hon göra den bedömningen av att ha pratat med mig i ca 40 sekunder för första gången?
Svarade henne att, nej jag fixar faktiskt inte att jobba idag. Dels för att jag pratar i telefon hela dagarna vilket inte är det ultimata med en hals så igensvullen att knappt saliven kommer emellan och dels för att bespara mina kollegor mitt snörvlande, hostande och baciller.   


Fattar att de ska göra en objektiv bedömning när man ringer in för att sjukanmäla sig, är deras jobb att ifrågasätta till en viss nivå för att bland annat kontrollera om man skulle behöva vård. Tycker att jag fått väldigt bra bemötande de gånger jag ringt för att anmäla VAB, de är intresserade, ställer relevanta frågor och kommer med bra tips på vad jag kan göra för att underlätta. 
Hoppas på att denna person bara hade en dålig dag som jag fick ta del av, hon var inte speciellt trevlig eller sympatisk över huvudtaget. Och om hon är sådan som person så hoppas jag att jag slipper prata med henne fler gånger!


Nu ska jag ställa mig i en riktigt varm dusch. Så där varmt så badrummet förvandlas till en ångbastu och sen ska jag stå där tills jag förvandlas till ett russin. Min förhoppning är att kroppen kan alstra värmen från duschen så jag inte har frossa ett par timmar framåt. Fungerar det så?


/Lela 

12 kommentarer:

 1. Sånt där gör mig vansinnig. Jag är själv sån som sällan får feber. Bara för att din febertermometer inte visar något så kan man faktiskt må rikitgt dålig ändå!

  Krya på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Feber borde inte vara en måttstock på hur det är ställt med en förkylning. I hennes fall verkade det dock vara så:(

   Radera
 2. Vilket nonsens, man kan definitivt vara sjuk utan feber, krya på dig vännen så syns vi när du är frisk igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack så mycket, kommer nog imorn. Inte helt kry men tillräckligt för att orka jobba, tror jag...

   Radera
 3. Jag får oxå sällan feber, har tom haft lunginflammation utan att ha feber. Det beror på att jag har låg normal kroppstemperatur så när termometern visar 37,5 så är jag jättesjuk. Så du kanske visst har feber, iaf i förhållande till din normala temperatur. Vissa inom vården har dock inte fattat att det kan va så.... Krya på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har ingen vidare koll på vilken normaltemperatur jag har. Möjligt att det är samma scenario här...
   Hugha, lunginflammation. Tur man sluppit det i sitt liv så här länge!

   Radera
 4. Vilket jävla arsle, jag blir så sjukt störd på sånt där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var hårda ord även om jag kände ungefär likadant efter att ha lagt på luren;)

   Radera
 5. Har också råkat ut för det där, en idiotisk chef som när jag sa att jag hade influensa frågade om jag inte bara kunde ta en värktablett. För då smittar man ju inte resten av personalstyrkan, nädå... >.<
  Hoppas du träffar på en trevligare människa nästa gång, och att du mår bättre snart! Krya på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja för en värktablett botar verkligen det sjuka...;)
   Pratade med en mycket trevligare kvinna igår kväll när jag ringde och förlängde min sjukskrivning för idag oxå. Så min tes stämde nog, hon hade en dålig dag just då.

   Radera
 6. Men vad ....! Man ringer väl inte och sjukanmäler sig om man inte är sjuk. Ok det finns de som gör det men de flesta går ju faktiskt och jobbar fast de borde vara hemma. Kurera dig i lugn och ro nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl just det som är grejen att det finns de som myglar och sjukskriver sig trots att de inte är sjuka. Jag tillhör den kategorin som får grymt dåligt samvete så fort jag sjukskrivit mig och sitter i soffan och verkligen känner efter om jag inte hade kunnat gå till jobbet ändå. Numera förlitar jag mig på Tomas, säger han att jag borde vara hemma så stannar jag hemma. Han fungerar som mig så säger att han att jag är dålig så är jag verkligen dålig och då släpper det dåliga samvete.

   Radera

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)