Image Map

19 maj 2012

Partyglitter i jämförelse

Ungefär lika många Peridot-inspirerade lack som det kommit ut det senaste halvåret/året har det kommit lika många med partyglitter. Och med partyglitter menar jag glitter i all världens färger och olika storlekar. 


Nu äger inte jag några av de stora märken i denna egna genre som tex Deborah Lippman - Happy Birthday eller O.P.I - Rainbow. Känner inget jättesug efter dem heller faktiskt, de påminner så mycket om varandra allihop så det känns överflödigt. 


De tre jag har i min samling är H&M - Sparke Me Up, H&M - Confetti och Wet N Wild - The Party of Five Glitters. Två av dem är väldigt lika medans den tredje är glitter i mycket mindre format. Alla lacken gör jag bedömning av att vara layeringlack så jag har lagt ett lager av varje ovanpå svart krämlack.Ett flödigt och tjockt lager ska tilläggas. Så alla har precis samma förutsättningar.
Sparke Me Up är alltså den med smått silverglitter blandat med lite större runt glitter i blått, rött och grönt. 
Confetti har inget "utfyllnadsglitter" utan allt glitter är av storlek större. De minsta glittrena är i silver, runda och förhållandevis få. De större är hexagonformade och i färgerna silver, blått, grönt, rosa och guld. 
Party of Five Glitters består av två olika storlekar hexagonglitter i färgerna silver, grönt, blått, rött och rosa. 
Återigen så är det helt beroende på person vilket lack man gillar bäst. Själv kan jag inte helt och hållet bestämma mig för vilket. Beror lite på i vilket sammanhang  känner jag men om jag ska välja något så faller nog lotten på Wet N Wild - The Party Of Five Glitters. 


Har ni någon favorit av partyglitter? Är det kanske tom någon av dessa?


Vad tycker ni om jämförelseinlägg? Har de någon funktion eller finns det redan så många jämförelser där ute att det blir överflödigt? Och är det bara lack som påminner väldigt mycket om varandra som tål att jämföras eller finns det kanske en annan vinkel på jämförelser som skulle vara intressanta?


/Lela

4 kommentarer:

 1. Jämförelser är alltid kul! Och man kan jämföra allt, det måste ju inte vara för att lack är lika, man kan ju lika gärna visa att de absolut inte är lika :) Om man har ett lack som alla känner till och vet hur det ser ut så kan man ju visa nått annat bredvid för att visa att "det här är minsann mer blått än *referensen*" eller nått i den stilen :)

  SvaraRadera
 2. Jag kör Milani - Gems http://mynailmania.blogspot.se/2011/08/forsten-ut.html Gillar lacket massor men känner att det räcker med det lacket.

  Jämförelser är superroliga!

  SvaraRadera
 3. Gillar dina jämförelser!

  SvaraRadera
 4. Jag gillar verkligen jämförelser. De har hjälpt mig flera gånger innan köp så jag inte får dupes eller när jag bara är nyfiken på hur de ser ut i förhållande till varandra. Tack!

  SvaraRadera

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)