Image Map

12 juli 2012

Tandläkaren

Hade tandläkartid idag vid 9.20 för att laga en visdomstand. Början på ett projekt då flertalet av mina visdomständer behövde lite omsorg så att säga. 


Jag har ingen tandläkarskräck så det var en lugn Angelica som tog bilen och rullade mot stan. 


Allt gick fint även om tanden satt lite illa till och de fick borra ganska djupt för att kunna laga den ordentligt. Men jag tyckte än så länge att det var lugna gatan. När allt är klart, jag har fått skölja och spotta så var det dags att boka tid för nästa besök. 
Frågade om de inte hade någon tid relativt omgående, gillar inte att dra ut på saker och ting. Dessutom har jag ekonomin just nu för att över huvudtaget ha råd att laga mina tänder. Det ska vi nog kunna lösa sa tandsköterskan och började kolla i bokningssytemet. Vi har en tid om en halvtimme säger den kvinnliga tandläkaren och skrattar, vill du ha den?


Funderar ett kort ögonblick och tänker, varför inte liksom? Ja men jag tar den svarar jag. De ser bägge lite förvånade ut, orkar du det då undrar dem. (Borrar utan bedövning) Ja det är lika bra att få det gjort svarar jag. Okej men då syns vi om en halvtimme. 


Går ut en sväng för att lägga i mer pengar i parkeringsautomaten (som för övrigt visade sig vara sönder så det blev ett samtal till kommunen) och röka en cigarett. Smart drag skulle det senare visa sig!


Efter en halvtimme ropar de in mig på nytt och jag placerar mig i samma stol som jag lämnade 30 minuter tidigare. Efter 10 minuter är den tanden lagad, resa mig upp, skölja, spotta och jag är på väg ur stolen. Nöjd över att ha slagit två flugor i en smäll.


Tandläkaren tittar då på mig lite försiktigt och frågade, hur känner du inför att vi tar bort den ena visdomstanden nu med en gång? Vi hinner nämligen ta bort den nu innan nästa patient om du vill. Genast känner jag magen slå knut på sig själv och kallsvetten kommer krypandes. Det här var jag inte riktigt beredd på.... 
Funderar ett par sekunder och kommer fram till att det kanske är lika bra, på detta viset hinner jag inte bli ännu mer nervös så jag tackade ja till det erbjudandet också. Upp i stolen för tredje gången denna förmiddag, öppna munnen och invänta bedövningssprutan. 


Det var inte så farligt att dra ut en tand som jag hade föreställt mig, smärtfritt vore väl att överdriva kanske men jag trodde det skulle vara värre. Det enda jag ångrar var att jag inte passade på att ta en cigarett till medans jag hade chansen eftersom jag blev belagd med rökförbud ett par timmar efter operationen. 


Så det planerade besöket med en lagad tand slutade med två lagade tänder och en utdragen. OCH ett par tusenlappar fattigare förvisso men nu är det gjort. Nu behöver jag inte gå till tandläkaren igen på ett tag framöver, skönt. Den fjärde tanden som inte fick någon uppmärksamhet idag kommer klara sig ett par år till utan något ingrepp.  


Lite dissig och fortfarande aningens chockad begav jag mig sen till jobbet för att jobba eftermiddag/kväll. Fungerade bra trots bultande käke och konstant blodsmak i munnen men det var skönt att komma hem nu ikväll och få ha lite ont på riktigt. Funderar på om jag inte är värd lite onlineshopping nu efter denna dagen... Lite LAYLA-lack kanske? Kan det vara en vettig belöning efter en hel förmiddag hos tandläkaren?


/Lela

8 kommentarer:

 1. Vad duktig du har varit idag! Klart du måste få belöningsshoppa lite! Mina visdomständer har jag fått dra alla fyra och en del gick lättare om man säger så!

  SvaraRadera
 2. TYcker jag absolut du är värd!

  SvaraRadera
 3. Ojojoj, starkt!
  Layla låter som en perfekt belöning! :D

  SvaraRadera
 4. Jag har opererat ut en visdomstand. Innan den operationen hade jag inte tandläkarskräck, men nu har jag det... Har inte varit där sedan dess och det var 4 år sedan. Fy fan vad hemskt det var. Jag fick 8 bedövningssprutor och det gjorde ändå asont. Jag var helt utslagen efteråt. USCH!

  SvaraRadera
 5. Lite onlineshopping? Efter en sån dag är du banne mig värd allt du vill ha och lite till! Duktiga du!! Jag har iofs inte heller tandläkarskräck på nåt sätt, men vettefan om jag mäktat med ett sånt här projekt ;-) Hurra för dig!

  SvaraRadera
 6. Vad söta ni är allihop, tack så mycket:)
  Det kommer nog bli lite onlineshopping nu i helgen, har inte kunnat bestämma mig för vad jag ska ha än så länge. Är ett problem att ha för lång önskelista....

  SvaraRadera
 7. Du är helt klart värd lite shopping!! :) Såna saker är inte roliga, men gött att ha det gjort.

  SvaraRadera
 8. Härligt och starkt jobbat! Att de ändå satsar på att laga visdomständer istället för att dra ut dem? Jag hade en som hade någon slags liten "extratand" på sin som behövde plockas ut och jag aviserade då vi bokade att jag skulle behöva lugnande (extrem tandläkarskräck samt att jag är dörädd för bedövningssprutorna!) och jäklar i min låda .. Kom dit, fick lugnande till förbannelse och la mig i stolen .. Bedövningssprutan går bra då de lägger på lite bedövande kräm precis innan sticket och sedan så har lugnande så bra effekt att jag ligger och skrattar åt ingenting under hela proceduren. XD Tanden låg under tandköttet så de fick skära upp det och sedan satt den så in i .. De fick ta nytt grepp flera gånger och hänga i den där jäkla tången och jag bara skrattar.

  SvaraRadera

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)