Image Map

2 aug. 2012

Bakgrunden till headern

I samband med läsarundersökningen jag postade igår kom det lite tankar om min header som vissa verka tycka är jätte läskig. Så i ett försök till att avdramatisera fingerbokstäverna tänkte jag berätta bakgrunden till min header. 

Tvärtemot som Martina på Colourize Me antog så är det inte ett typsnitt jag använt mig av utan hela headern är tecknad av ingen mindre än min far. Det är nämligen så att min far som alltid har tecknat/målat/fotograferat har sedan någon gång på 70-talet haft en liten specialitet, fingerfigurer. Dessa fingerfigurer har jag växt upp med och alltid tyckt att de var hur coola som helst. Har påpekat detta många gånger genom åren men han har fortfarande inte fattat piken och gett mig en av dem;)

  
Så när jag förra vintern beslöt mig för att flytta bloggen till blogspot.com och klurat ut vad bloggen skulle heta (som är en sammansättning av mitt smeknamn Lela och lack, LeLack men det har ni ju redan listat ut;)) så hade jag redan en bild i huvudet på hur min header skulle se ut. 
Och jag måste berömma min far för resultat är svindlande nära den bilden jag har i huvudet. Personligen är jag så nöjd med bilden att det nästan är löjligt. Far varnade mig dock för att folk genom åren upplevt dessa figurer som just läskiga och det visade ju sig stämma även här. Jag kan förstå att man upplever dem som lite otäcka, är nog lite vad man väljer att associera till. Frankensteins monster är ju inte en vidare trevlig person till exempel;) (Första versionen han gjorde var i photoshop och då med riktiga fingrar och DEN mina vänner, den var läskig).

Förutom att jag älskar alla tavlorna med fingerfigurerna så gillar jag att headern är orginell. För jag är ganska säker på att jag är ensam om den;) Att det sen var just den primära kroppsdelen för nagelbloggning far valde att göra figurer av där på 70-talet är enligt mig en lyckosam slump.

Om ni blev lite nyfikna på att se mer av hans fingerfigurer så besök www.lassefagerberg.se. Mina personliga favoriter är killen (?) som hänger mot husväggen och schackspelarna. 

Som ni nu kanske förstår så har headerns utformning en personlig betydelse för mig. Att ni inte kan dela den betydelsen med mig är jag med på men jag hoppas att jag kanske lyckats avdramatisera min header lite i alla fall:)

/Lela

12 kommentarer:

 1. Jag har inte tänkt på att den skulle vara läskig, men det var kul att höra om hur den kommit till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu när du läst det kommer du säkert tycka den är läskig framöver;)
   Tycker om när det finns en historia bakom de val man gör och här finns det en historia som går ganska långt bak i tiden.

   Radera
 2. Jag hoppas jättemycket att du inte tog min kommentar som kritik! Det är ju bara mina dumma associationer och som sagt ingenting du behöver bry dig om :) Självklart ska du ha kvar headern om den har en sådan personlig innebörd för dig! Och nu när jag sett fler av fingerbilderna som var ännu läskigare så är inte headern så farlig längre ;D
  Funderar på nu om det är att headern blir så uppförstorad och pixlig som bidrar till det med. Den lilla versionen i inlägget kändes inte lika "frankenstein" för den var mer slät i kanterna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara lugn Cactus, jag tog det inte alls som kritik. Men du är ju inte den enda som reagerat och tyckt att den är lite läskig så det ligger säkert något i det. Bara det att jag inte ser dem på det viset.
   Vad härligt, då lyckades jag ju med detta inlägget! Min header blev avdramatiserad;) På bekostnad av de andra bilderna men det får jag ta helt enkelt.

   Jag har knappt sett headern riktigt stor, själv sitter jag framför en 10,1" dator när jag bloggar så hos mig blir den inte speciellt pixlig. Men sitter man på en widescreen eller liknande kan jag förstå om kvalitén sjunker på bilden och uppför sig lite märkligt. Vet att far reagerat på det så vem vet, det kanske blir en uppdatering framöver;)

   Radera
  2. aha! Ja, jag sitter bakom en 22 tums widescreen så det bidrar nog :)

   Radera
  3. Klockan 02:14 inatt kom det en uppdaterad version av headern via mail av far. Tror nog han läser här oftare än vad han kanske erkänner;) Får se om den blir bättre på stor skärm, håller tummarna.

   Radera
 3. Jag har alltid tyckt att din header är läskig, men efter förklaringen förstår jag det lite mer och tycker det är gulligt av dig :) (måste bara vänja mig lite till med fingrarna... :) )

  SvaraRadera
  Svar
  1. En bakgrund gör ju inte automatiskt att man börjar gilla något men det kanske underlättar lite ibland;) Då får du surfa in här ofta så du vänjer dig snabbt.

   Radera
 4. Vad roligt! :-) Tror ingen har en mer personlig header än du.

  Och ja, den är läskig, men skit i det - ha kvar den ändå.. jag menar, lite får man väl tåla :-D Det finns ju värre saker på nätet, liksom ;-)

  SvaraRadera
 5. Ååååååh, jag tycker om din header mycket mer nu när jag läst detta. Jag har alltid tyckt att den var lite fyndig och så, men lite läskig som sagt. Jag hade aldrig kunnat ana att den hade en så konstnärlig bakgrund! Vad roligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är det kul att få bakgrunden till saker och ting:)

   Radera

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)