Image Map

23 aug. 2012

Vad vore...

...ett paket med nya lack på posten när man skulle kunna få ett paket med tålamod?

Hämtade sonen idag vid strax efter fem, tjugo minuter senare hade vi fortfarande inte kommit därifrån. Han hade bestämt sig att idag skulle han minsann inte åka hem. Lite lätt pinsamt att framför personalen stå och försöka locka med en gallskrikandes tvååring som har varit strålande glad hela dagen. Kan ju lätt tro att han inte har det så bra hemma...

Efter mycket om och men och ett löfte om att åka till affären och köpa vindruvor lyckades jag spänna fast honom i bilen. Alla glada och nöjda. 

Väl i affären var vi vänner igen och traskade glatt runt med vårt paket vindruvor. Dags att sätta sig i bilen för att äntligen få åka hem så lyckas han med konststycket att välta ut en take-away mugg med te i över hela mittkonsolen. Givetvis med socker i så det blir så underbart klibbigt också. Jaha, köra hem och städa bilen innan det fanns en chans att få lite mat i magen. 

När bilen var städad och sonen injagad, han skulle bara klippa gräset lite först, skulle det bli kvällsmat i form av frallor och vindruvor. Alla glada och nöjda.

Ber honom snällt att gå in och tvätta händerna på toaletten vilket han glatt gjorde. Stökar runt i köket när det låter misstänksamt från toaletten, det liksom skvalar. Jojomen, där inne på pallen står en glad och väldigt blöt tvååring som tryckt ner plutten i handfatet och fyllt det. Påföljden var en halvliter vatten på golvet. Jaha, fram med moppen och städa. 

Undrar vem som blev gladast när pappan klev in genom ytterdörren? Sonen som inte träffat pappa på hela dagen, pappan som varit i Stockholm över dagen eller mamman vars nerver nu låg utanför huden?

Det låg inget brev med tålamod i posten och inte heller mitt efterlängtade paket med Zoya-lack. Bättre lycka imorgon kanske?

/Lela


14 kommentarer:

 1. Aj då, håller tummarna inför imorgon! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han var go emellan alla dessa bravader och hjälpte snällt till att städa upp sina olyckor. Och imorgon är som sagt en annan dag, fredag dessutom:)

   Radera
 2. Visst är barn härliga :) After all tomorrow is another day!

  SvaraRadera
 3. Min dotter brukar istället bete sig som en galning och skrika och gråta när jag är själv så jag nästan kreverar.. Sen när pappa kommer hem efter jobbet redo att avlasta så är hon en liten ängel,.. Mäkta orättvist...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så har jag det också mellan varven. Nästa vecka är jag själv halva veckan, var ett tag sedan sist. Ska bli spännande att se;)

   Radera
 4. Svar
  1. Mycket härlig, lite mycket att göra bara;)

   Radera
 5. haha.... plötsligt blev jag väldigt glad att min avkomma går mot 8 år... :-D

  Hoppas imorgon blir en lugnare dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du menar alltså att 8-åringar inte hittar på bus?! Vad härligt men samtidigt lite tråkigt det låter;)

   Radera
  2. Jo, absolut! Men inte det där svårhanterliga... Jag gillar större barn bättre, jag är inte nån småbarnsmamma ;-)

   Radera
  3. Jag är inget stort fan av barn i stort, men min pojk är nåt alldeles speciellt precis som det ska vara. Mitt barn, andras ungar;)

   Radera
 6. Bara en av anledningarna till att jag inte vill ha barn...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, det finns alldeles underbara stunder emellan kaoset också:) Men jag har full respekt för de som väljer att inte skaffa barn, det finns annat i livet än att vara förälder.

   Radera

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)