Image Map

13 aug. 2012

NailArt Sunday fast det är måndag;)

Borta bra men hemma bäst. Bloggpaus uppskattat av familjen (och mig själv ett litet tag) men bloggaktivitet bäst:)

Lite sent ute nu eftersom det är måndag men som kompensation bjuder jag på en härlig nyhet, nagelfolie. Vet inte riktigt vad man kallar det på svenska, hos China Glaze kallar man det Real Nail Polish Appliqués, hos Nail Kiss heter det Nail Dress. Mina är köpta via eBay och till skillnad från de andra som är klistermärken istället vattendekaler. 
Egentligen är det ingen nyhet i sig, har funnits på marknaden ett bra tag men det börjar bli ganska hypat nu när även de riktigt stora märkena lanserar sina varianter. Det är alltså en form av vattendekaler som täcker så gott som hela nageln och finns i en uppsjö olika designer. Resultatet blir kanonsnyggt och det är förvånansvärt enkelt att applicera. 
Hållbart är det också, gjorde naglarna i onsdagskväll innan vi åkte och bilderna är tagna i dag, måndagkväll. Tummarna har fått sig lite skav men resterande naglar är intakta.Designen på just denna påminner mig om gammalt kinesiskt porslin. Får ni samma känsla eller är jag ute och cyklar?

I bilen hem från huvudstaden idag läste jag ikapp mig på alla bloggar jag följer via blogglovin och blev så glad av att se hur många som hängt på NailArt Sunday trots att jag inte lagt ut ett eget bidrag:) Underbart att söndagarna har blivit så starkt förknippade med nailart att det läggs ut bidrag ändå!! <3Någon jag missat så hojta, precis som vanligt. Och hojta ännu högre om någon är intresserad av en steg-för-steg guide på hur man applicerar dessa vattendekaler.

/Lela

10 kommentarer:

 1. Vilka fina! Påminner mig också om gammalt porslin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då var jag inte ute och cyklade:) Tack.

   Radera
 2. Jag har försökt mig på något liknande men det gick käpprätt åt helvete så jag är minst sagt väldigt nyfiken på en steg-för-steg guide :)

  Tycker också att det påminner om gammalt porslin. Superfint i mina ögon!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu ligger det en steg-för-steg guide ute. Tala gärna om vad du tycker om den om och du lyckas bättre efter att ha läst den:)

   Radera
 3. Svar
  1. Tack, blev själv sjukt nöjd med den. Tänk att jag haft den på naglarna nu i 5 hela dagar utan att tröttna!!;)

   Radera
 4. Jag hakade på nail art sunday i söndags för första gången faktiskt! Kul grej! (Du hittar det här: http://nageldraken.wordpress.com/2012/08/12/deborah-lippmann-ruby-red-slippers/)

  Snygga dekaler också! Tyvärr funkar helnagelsdekaler dåligt på mina naglar eftersom de kupar sig åt alla håll så det alltid blir veck. Jag får hålla mig till sådana som täcker delar av nageln istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Redan torsdag, förlåt:( Klart att du ska vara med i länklistan! Jättekul att du hittat hit och valt att vara med, du som gör så mycket nailart själv:)

   Läste din blogg mycket för runt ett år sedan. Sen tog du en paus och jag har missat att du kommit tillbaka, kul:D

   Radera
  2. Åh, vad kul att du har läst min blogg! Det blir lite av och på beroende på hur mycket jag har att göra i övrigt, men jag slutar inte! Jag har faktiskt upptäckt din rätt nyligen och tycker att det är jättekul att titta på din nail art!

   Radera
  3. Ja framför allt kul att jag hittat tillbaka till den:) Som sagt, missade lite att du kommit tillbaka.
   Vad roligt att du känner så, förhoppningsvis blir det lite mer nailart framöver. Det är i alla fall min tanke.

   Radera

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)