Image Map

21 aug. 2012

Jämförelse på Chanel - Peridot dupes

Efter att ha testat China Glaze - Rare & Radiant känd jag mig tvungen att göra en ordentlig jämförelse mot Chanel - Peridot innan jag tog bort det hel. 
Har ju redan gjort en jämförelse sedan tidigare, den hittar ni här. Denna jämförelsen kommer att bestå av tre andra lacker som har utökat samlingen, Peridoten kvarstår givetvis. China Glaze - Rare & Radiant, Chanel - Peridot, Ciaté - Oil Slick och O.P.I - Just spotted the lizzard. 

Vet inte riktigt hur jag ska börja för detta är på snudd till att vara skrattretande. Kolla in första bilden så förstår ni vad jag menar.Samtliga fyra lack har samma förutsättningar, baslack tre lager lack och ett lager Seche. Ser ni någon som helst skillnad? För jag gör det då inte. 
De ser precis lika dana ut, till och med finishen är detsamma. Skiljer lite i formulan på dem men det är nog det enda. Just Spotted the Lizzard är lite tunnare och rinnigare än de övriga. 

Om vi tar och kikar lite på hur den kromatiska effekten beter sig på samtliga lack, kan vi kanske finna någon skillnad där istället?
Jag skulle vilja säga nej där också. De är dupes på riktigt! 

Om man nu då är sugen  på något av dem, vilket ska man välja egentligen? Ja här handlar det nog om en märkes- och pengafråga eftersom skillnaderna mellan dem är obefintliga. Jag kan inte förespråka den ena före den andra. Skulle jag själv behövt välja och inte fick ta Peridoten hade jag nog valt Ciaté - Oil Slick, gillar deras pensel.   
Den jag hade valt bort hade nog blivit O.P.I pga formulan. Den var lite för tunn och rinnig för min smak. 

Vad tycker ni om att fyra lacker från olika märken kan bli så lika? Är det bra med konkurrensen eller blir det löjligt?

/Lela

18 kommentarer:

 1. Det blir riktigt fjantigt... Nu har jag "bara" OPIt och CG, och känner att det räcker långt ;-) Chanel brukar jag inte köpa, för jag gillar inte kvaliteten till det priset... Och ColorClub kommer med en till i höst... Ja, jösses!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tom så jag tycker det är lite fjantigt men samtidigt ganska fascinerande:)Äger två Chanel som jag fått av kära sambon när han varit ute och flugit, köpta i taxfreen.

   Radera
 2. Bara löjligt! Kom på nåt nytt liksom istället för att bara härma andra!
  De borde göra lack efter devisen "man måste våga för att vinna"! ;)

  Men riktigt kul att se alla dupes bredvid varandra! Jag fick mig ett gott skratt! :D

  Och jag har ju en till dupe dessutom, Top Shops "Hidden Treasure"... Är inte direkt sugen på att använda den nu... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker inte enbart det är löjligt utan tycker det är lite kul också. Tycker det är häftigt att de KAN göra lack som är så lika varandra.

   Kul att du gillade jämförelsen även om verkar trött på dupesen:)

   Radera
 3. Löjligt men roande! Och stackars om man inte läser bloggar och köper alla dessa olika..!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är jag också en stackare då som samlat på mig 7 stycken i samma/liknande färgskala?;)

   Radera
 4. Herregud, ingen som helst skillnad... Jag har tänkt köpa ett Peridot-dupe jättelänge, och fingrat med på Oil Slick eftersom jag tyckt det är finast i flaskan :) CG-lacket hade jag inte sett innan, tack för tipset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej eller hur, det är verkligen ingen som helst skillnad!
   Jag håller på Oil Slick framför CG, formulan tyckte jag var snäppet bättre i Oil Slick. Sen är ju som sagt flaskan väldigt vacker:)

   Radera
 5. Det är väl justified att de kör samma färg egentligen. Jag menar, alla har ju most likely basfärger som rosa och rött krämlack och det är väl allmänt accepterat. Så då får väl alla ha en sådan här lite mer speciell färg också.

  Har inte skaffat mig nåt sånt här ännu, men kommer köpa Oil Slick.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller faktiskt med dig där, ingen skriker när krämrött ser likadant ut hos 14 märken. Sen är det kanske inte så konstigt att de andra vill haka på en storsäljare som Peridot, de vill ju känna pengar.

   Oil Slick är ett väldigt trevligt lack i denna kategorin.

   Radera
 6. Verkligen roligt att se skillnaden eller bristen på skillnaden. Det är så skrattretande! Har varit sugen på Oil slick, men kanske ska satsa på några från Bohem-kollektionen och RR istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja snarare bristen på skillnad;) Vidhåller fortfarande att Oil Slick är en ytterst trevlig konkurrent till Peridot.

   Radera
 7. Ja det börjar bli löjligt nu... Är innerligt trött på dessa dupes till peridot :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får vara trött på Peridot-dupes så länge du inte blir trött på mig som gillar Periodt-dupes:)

   Radera
 8. Lite smått skrattretande måste jag säga! Själv har jag CG och Kicks Evening at Ch.Marmont som nog också får räknas in i skalan. Känner inte att jag behöver mer av dom.

  Jag tycker nog att flera av märkena kunde ägna sig åt att framställa något eget unikt istället för att göra Dupes även om det är trevligt att kunna få tag i ett otroligt vackert lack utan att behöva betala för ett Chanel lack :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. KECM räknas absolut in i kategorin men den var med i förra jämförelsen så den fick utebli denna gången.

   Samtidigt som jag kan tycka att det gått lite överstyr så gillar jag att det finns fler valmöjligheter.

   Radera
 9. bra jämförelse Lela, jag fyller på med Jessica’s Iridescent Eye i samma grupp och Models Own Beetlejuice Golden Green som är nästan där men inte fullt ut

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack:) Iridescent Eye vill jag gärna lägga vantarna på, den hade lite kompletterat min samling;)

   Radera

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)