Image Map

4 aug. 2012

Vikten av att bära handskar

Vill visa vikten av att skydda sina händer och naglar om man tycker om att ha fina naglar. Som många vet så har vi sedan våren hållit på och renovera utsidan av vårat hus, byta ut alla trädetaljer mot friskt virke. 
Och det går faktiskt att vara ytterst delaktig i bygget trots långa och lackade naglar om man bara tänker på att skydda dem.


Ozotic - 534 har jag burit sedan i onsdagskväll, idag är det lördagkväll. I princip varje vaken timma sedan torsdag har vi hållit på utomhus, sågat, oljat, målat och spikat. Skrapat fönster, slipat och målat om. Mitt ansvar i vår renovering är att skrapa, olja, måla och till viss del spika (2" spikarna klarar jag av medans 3" spikarna överlämnar jag med varm, bokstavligt skrivet, hand till Tomas).


Allt arbete jag utför gör jag med ett par skinn beklädda, ganska tjocka, arbetshandskar. Och det gör verkligen underverk! Så här ser mina händer ut nu lördagkväll strax efter klockan 21.


Lägg märke till att handskarna från början var vita;)
Alltså tre hela dagar och inte så mycket som en liten chippning! Det är ganska galet när man tänker efter. 
Nackdelen med att ha långa naglar och kräva arbetshandskar är att det går åt ett par stycken. Dessa jag har nu har hängt med ett par veckor och det är hål på inte mindre än fyra fingrar tror jag. Naglarna letar sig liksom igenom sömmarna på nåt sätt. Men det är värt ett par hundra kronor per säsong för att få behålla naglarna i bra skick. 


Sugen på att se en bild på bygget nu när det börjar närma sig slutskedet? 
Vi har bytt all panel runt taket och är nu inne på altanen. Snart är det bara en kortsida och taket kvar, jisses vad skönt det ska bli när det är klart!/Lela

6 kommentarer:

 1. Handskar gör verkligen enorm skillnad!

  SvaraRadera
 2. Handskar gör stor skillnad även för oss med inte så långa naglar. När jag fick huset på landet och började renovera det och anlägga trädgården var jag 29. Det är tio år sedan. Då vägrade jag ha handskar för jag tyckte det var klumpigt. Alla naglar gick av, jord och färg, spackel, betong, lösningsmedel och ständiga handtvättar torkade ut naglarna och de skivade sig som tokiga. Jag bestämde mig för att sluta måla dem och ha dem korta och slängde min nagellackssamling (hundratals flaskor)eftersom det "inte gick" att ha naglar och trädgård. När OPI släppte sin Russian collection hösten 2007 var jag tvungen att köpa några lack och sen var det kört, rätt ner i lackberoendet igen, och då började försöka ha handskar. Jag är fortfarande inte bra på att ha det men bättre och jag har dem framförallt när jag håller på med jord som är kraftigt uttorkande. Det gör jättestor skillnad.

  Bra inlägg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var inte min mening att enbart inkludera de med långa naglar utan menade givetvis alla som är rädda om sina naglar oavsett längd:)
   Usch vilket tråkigt öde för vad jag misstänker var en gedigen vacker samling. Det är nästan så det kommer en tår i ögonvrån när jag läser det....

   Är inte heller världsbäst på att plocka fram de där handskarna men jag försöker verkligen tänka på det. Framför allt nu när jag på kort tid fått ett par riktigt jäkliga spetor i fingrarna som gjort galet ont att plocka ut.

   Tack så mycket:)

   Radera
 3. Jag jobbar med att städa. Handskar är bland det viktigaste på städvagnen när man har ett par toaletter att städa dagligen. Man slipper få bakterier, bajs, kiss och toavatten på händerna, för att inte tala om rengöringsmedel och microtrasor som har en förmåga att ta bort allt smuts och fett i dess väg, även på händerna. Men eftersom dessa plasthandskar inte släpper in fult släpper de inte heller ut någon. Efter en stund badar händerna i svett och vips så har man torkat ut allt vad naglar och nagelband heter. Handskar är bra, men de kan fasen förstöra naglarna så in i helskotta också. :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag skrev inlägget var det kanske inte främst plast/latex handskar jag hade i åtanke utan mer arbetshandskar för utomhusbruk.

   Plasthandskar är verkligen ingen höjdare för varken naglar eller händer även de ibland kan kännas nödvändiga:(

   Radera

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)