Image Map

16 aug. 2012

Uppdaterad studio

Wohoo!! Idag har det hänt grejer på fotofronten ta mig jäklar.
Vid frukost idag funderade vi lite på vad vi skulle göra och lite på skoj sa jag att vi kan åka till Kalmar och köpa ett kamerastativ till mig. Efter lite prat kom vi fram till att så gör vi. Då kunde vi samtidigt passa på att ta IKEA och köpa ny (S)TOOOOR säng till killen. (Vilken han för övrigt somnade gott i ikväll nerbäddad med sina nya ugglepåslakan).

Tomas letade runt lite på prisjakt och hittade ett vettigt stativ i lagom höjd på NetOnNet och som väl var hade de stativet hemma på lager. Så det blev det plus lite spontan shopping i form av en fjärrkontroll till kameran. 

Nu är det uppställt i min lilla fotostudio i gästrummet och jag blev mer än nöjd. Varför har jag inte köpt ett stativ förr? En liten bild på hur det ser ut nu, bilden är tagen med mobilen så det är lite mörkt och suddigt.Och så lite testbilder på hur det fungerade att fota med den nya utrustningen. Som lite jämförelse börjar vi med en bild som är precis från början när jag började nagelblogga. 


Och efterföljande bilder är tagna idag, lacket är fortfarande Orly - Space Cadet.
Går ju inte att säga annat än att det helt klart har gått åt rätt håll:) Sen ska man aldrig bli nöjd med sin insatts, alltid eftersträva att bli bättre. Men ibland är det skönt med ett kvitto på utvecklingen och där talar korten sitt tydliga språk. Alla kommentarer som trillade in på förra inlägget är om något en stor klapp i ryggen. TACK för alla fina kommentarer, ni är så snälla:)

/Lela

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Och vilket objektiv använder du? Ser ju att du precis som jag kör med Nikon Kamera.

   Radera
  2. Min belysning är lite speciell. Det är ett speciallysrör som ligger på samma våglängd som solljus. Dvs de har ungefär samma kelvintal.
   Sambon jobbar inom utveckling av just lysrör så han var snäll nog att fixa ett sådant till mig. Riktigt trevligt att ha då jag alltid har samma förutsättningar för att fota precis som i ett ljustält.

   Har ju ruskigt dålig koll på det där med kamerateknik även om jag så sakteliga försöker lära mig. Objektivet är standardobjektivet 18-55 fick jag förklarat för mig av sambon så vi litar på det;) Fotar allt med samma objektiv, sedan jobbar med beskärningar av bilderna istället. Ibland ganska aggressiva sådana.

   Radera
  3. Själv har jag mitt macroobjektiv på, men jag måste nog testa med 18-55:an för jag gillar verkligen dina bilder. Ska nog införskaffa ett bordsstativ också.

   Radera

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)