Image Map

16 aug. 2012

Orly - Space Cadet

Lagom till China Glaze släppte sin kromatiska kollektion valde jag att beställa hem några från Orlys kollektion Cosmic FX som släpptes hösten 2010. De tre flaskorna som hittat sin väg hem till mig är Space Cadet, Haleys Comet och It´s not rocket science. Först ut att prövas blev Space Cadet, sambon fick välja. 


Tunn historia, tre lager men hade med lätthet kunnat ha två lager till för att helt bli av med VNL i direkt ljus. 
Den kromatiska effekten slår över skirheten med hästlängder så jag bryr mig inte så mycket om antal lager här. Färgerna slår från nästan bronsigt lila, plommonlila, grönt till guldigt. Och det är inte ens svårt att få fram effekten, den kommer per automatik. 
Ett lack som helt klart borde ha en plats i var nagelnörds samling, verkligen säreget. Vet att många använt sig av just denna till att göra lacksmycken och jag kan villigt erkänna att efter att ha haft Space Cadet på naglarna är jag grymt sugen på att tillverka lite smycken jag också!


Bilderna på bloggen kommer inte hålla samma röda tråd som tidigare (varvar arkivinlägg och färska) ett tag fram över. Håller på att experimentera mig fram till nya typer av kort. Pilla med lite inställningar, lära mig fota med stativ och så. Hoppas att jag inom en snar framtid hittar ett hållbart koncept som fungerar i längden. Vilken typ av nagelfoton föredrar ni? Nära, längre ifrån, någon viss position osv? Kommentera gärna, det gör mitt sökande efter bra kort lättare. 

/Lela

16 kommentarer:

 1. Jag gillar fotona som du har i det här inlägget. Jättefina foton på ett otroligt vackert lack.

  SvaraRadera
 2. Jättesnyggt! Jag kan inte fatt att jag ännu inte lyckats köpa på mig några lack ur den kollektionen...

  SvaraRadera
 3. Jag tycker om dina foton! Bra balans mellan nära och en bit ifrån. Jag tycker det är helt värdelöst när bloggare enbart har sånna där "konstnärliga" bilder där en nagel är i fokus och resten är suddiga. Man måste ju se flera naglar för att faktiskt se hur lacket ser ut, annars kan man lika gärna bara visa en swatchsticka då :p

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad kul att höra:)
   Jag förstår vad du menar även om jag gillar de bilderna. Däremot hade jag kanske önskat en större variation, dvs både de konstnärliga OCH en "vanlig" bild.

   Radera
 4. Fint lack! Jag tycker bäst om en variation avbilder, både närbilder och bilder av hela handen. Och så vill jag att själva bilderna ska vara så stora som möjligt också.

  SvaraRadera
 5. Helt klart ett av mina favoritlack från Orly. Men du, du måste skaffa Galaxy Girl också, den är hur vacker som helst! :-)

  Vad gäller foton så tycker jag om en blandning. Jag gillar dina bilder. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En googling på Galaxy Girl gjorde mig inte så exalterad faktiskt. Kanske hittade jag inte rätt bilder eller så är det ett sådant lack som behöver synas i verkliga livet?

   Tack:)

   Radera
 6. Åh så fint! Måste försöka skaffa detta!
  Dina bilder är jättefina och jag håller med alla ovan skrivna kommentarer om att en blandning är bäst :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Space Cadet är onekligen ett mycket vackert lack:)

   Tack:D

   Radera
 7. Åh, vad jag vill handla det här lacket, har velat det länge också! Ser såå fint ut! Jag tycker om bilderna som du har dem, en bra blandning är grejen. Sen kräver ju vissa lack (typ duokromt) ibland att man måste ha mer vinklar för att visa det i sin fulla skönhet. Håller med cactus om att för konstnärliga bilder är lite jobbiga + att om det är suddigt och bara fokus på en nagel. Däremot kan jag uppskatta en bra närbild av låt oss säga en nagel såsom du ofta gör för man ser finishen väldigt bra då. (då krävs det ju också(som du redan gör) att man sett fler bilder på håll innan så man fattar vad man ser.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyckte det var vackert innan jag köpte det men fattade inte dess fulla potential förrän jag fick det på naglarna:)

   Precis som jag skrev till Cactus så kan jag gilla de mer konstnärliga bilderna men precis som dig så önskar jag mig då en mer "vanlig" bild för att greppa helheten.

   Radera
 8. Space Cadet är verkligen snygg!

  SvaraRadera

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)