Image Map

19 aug. 2012

Getingar

Som många av er förmodligen vet så har vi hållt på att renovera här hemma under våren/sommaren. Nu står altanen så gott som färdig med bara ett litet problem. GETINGAR - i massor. 
När vi bytte tak så råkade vi förmodligen bygga in ett getingbo i själva hustaket och enda stället de små rackarna har kunnat ta sig har varit till altanen. Nu verkar det som vi lyckats utrota dem men det har tagit cirka två veckor och många flaskor radar. Måste ha varit ett av de största getingboen som fanns i hela stan. 

Idag har vi städat ut hela altanen för att bort den äckliga klibbiga hinnan som blivit på allt där ute av radarn och dammsuga upp alla döda getingar. Jag överdriver inte om jag säger att vi dammsugat upp över tusen döda getingar idag. Bilden nedan är på ett hörn (ca 30*30 cm) av vår ca 24 kvadratmeter stora altan, då kanske ni kan föreställa er hur resten av golvet såg ut?!


Usch och fy vad jag verkligen hatar getingar efter denna sommaren. Blivit stucken två gånger varav den ena gången så illa att jag fick besöka farbror doktorn för att få mitt dubbelt så stora pekfinger kontrollerat. Död åt getingarna!!!

/Lela

12 kommentarer:

 1. Blä... Vi har också ett getingbo som vägrar ge med sig, ganska nära entrén till huset. Jobbigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar vara ett rikligt getingår:( Nej de är verkligen inga roliga "husdjur"!

   Radera
 2. Åh fy fasen vad jobbigt. Getingar är inge kul. Sommar i all ära men man klarar sig utan insekter och kryp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mest jobbigt har nog varit att hålla koll på sonen och att vi inte har kunnat använda altanen:(

   Radera
 3. Ja, du överdrev inte mängden när du berättade, fy för alla dessa getingar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, snarare nog i underkant skulle jag tro.

   Radera
 4. Usch, inte roligt! Blev stucken tre gånger härom veckan när jag var ute och plockade kantareller.. arga getingar jag råkade dundra igenom i jakten på skogsguldet haha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Huga... Då hoppas jag att du inte är känslig eller allergisk! Hade det varit jag hade jag troligen svullnat upp som en ballong. Den stora frågan, var det värt det? Fick ni någe guld?:)

   Radera
 5. Men fy, vilket skräckscenario! Jag hade förmodligen fått en hjärtattack.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är inte rädd för getingar och försökt att inte överföra någon form av rädsla till sonen men visst har det varit några paniska ögonblick.

   Radera
 6. Har också haft getinginvasion! Fruktansvärt jobbigt. Yngsta grabben är dessutom allergisk mot dom små rackarna så det har varit lite nervöst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det förstår jag verkligen! Sonen har lyckats klara sig utan stick. Själv är jag känslig men inte allergisk (vad är egentligen skillnaden) så man försöker vara så aktsam man kan.

   Radera

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)