Image Map

29 aug. 2012

One stroke blommor

Blev så hiskeligt inspirerad av Cactus bidrag till NailArt Sunday i söndags, hennes helt fantastiska one stroke blommor. Var ju bara tvungen att testa själv, efter att jag hade googlat runt för att fatta hur man skulle göra. 

Detta är alltså mitt absolut första försök, helt klart en teknik som kräver träning. Kan knappast påstå att jag är speciellt nöjd, vissa blommor är helt okej andra värre.Den penseln jag valde visade sig inte vara den bästa. Den var lätt rundad i i slutet och förmodligen lite för mjuk för stråna gav nästan vika. Till nästa försök ska jag testa att klippa till den så den blir rak och lite styvare. 

One stroke är en teknik som jag vill testa fler gånger för det bli ju bara så snyggt när det lyckas. Kikade lite på tutorials på youtube och där blir man grön av avund, vissa är sjukt duktiga. Gillar ni one stroke? Något ni kan tänka er att testa?

/Lela

20 kommentarer:

 1. Ser fint ut! Jättefin matchning med färgerna :)

  SvaraRadera
 2. Roligt att jag kunde inspirera :)
  Blev väl jättebra för att vara första försöket! Har för mig att mina första försök mest resulterade i färg över halva fingrarna ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du inspirerade mer förr, men nästan varje gång det kommer nailart inlägg så är du där igen och inspirerar mig:)
   En del av blommorna blev väldigt bra medans andra blev...*hrm*... mindre bra;)

   Radera
 3. Vackert! Men det verkar på tok för svårt för mig, haha :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt enkelt är det inte men en riktigt kul teknik om man klurar ut den tror jag.

   Radera
 4. Tycker du ska känna dig nöjd, ser ut som ett imponerande första försök!

  SvaraRadera
 5. Ja det kan jag absolut tänka mig! :-) Men måste man ha akrylfärg? Funkar det inte med vanligt nagellack... jag har nån omotiverad aversion mot akryl ;-)

  SvaraRadera
 6. Jag är absolut sugen på att testa, men jag är inte så sugen på att köpa in akrylfärg bara för det här. Funderar också på om det inte kan funka med vanligt lack.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Linda och Helena: Lite tveksam om vanligt lack kommer fungera då de inte uppför sig på samma sätt som akrylen. Torkar betydligt snabbare också misstänker jag när man ska jobba i så tunna lager. Tror att följsamheten är bättre med akryl.

   Den akrylen jag målar med är från BILTEMA, ett 18-pack för 70 spänn och de fungerar alldeles ypperligt. Ge det till barnen sen så kan de måla om massa andra saker;)

   Radera
  2. Ja, då kanske jag ska ge det en chans! Kör du överlack på det sen, eller det funkar ändå?

   Radera
 7. Har också funderat på att testa onestroke kanske får göra slag i saken någon dag.. Det var riktigt snyggt för att vara första försöket må jag säga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar, börjar nästan blir röd om kinderna här;) Prova, som sagt det är inte helt enkelt men kul:)

   Radera
 8. Väldigt snyggt med färgerna och designen. Du är jätteduktig!

  SvaraRadera
 9. Riktigt snyggt, det var en bra färgkombo också! Jag har också prövat one stroke ett par gånger (senast i måndags) och samtidigt som jag tycker det är svårt (det blir ju aaaldrig lika snyggt som i de där youtube-videosen) så blir det ofta snyggt även när det inte blir perfekt. Det ser åtminstone lite proffsigt ut ;)

  SvaraRadera

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)